A Dongfeng Race Team végzett az első helyen a 2017-18-as Volvo Ocean Race-en

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Íme a 2017-18-as Volvo Ocean Race összes eredménye

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Íme a 2017-18-as Volvo Ocean Race összes eredménye


2018/06/27
CsA

A csapattagokon kívül talán senki sem látta maga előtt, hogy a Dongfeng Race Team az első helyen végez majd a napokban befejeződött 2017-18-as Volvo Ocean Race-ben. A dobogósok sorsa az utolsó, Göteborg (Svédország) és Hága (Hollandia) közötti szakaszon dőlt el, aminek fej-fej melletti pontszámokkal futottak neki június 21-én.

2017-18, Volvo Ocean Race

A 11. szakasz eredményei

 

1.    Dongfeng Race Team (CHN), Charles Caudrelier (FRA), befejezés: 15:22:32 UTC

2.    Team AkzoNobel (NED), Simeon Tienpont (NED), befejezés: 15:38:31 UTC

3.    MAPFRE (ESP), Xabi Fernández (ESP), befejezés: 15:39:25 UTC

4.    Team Brunel (NED), Bouwe Bekking (NED), befejezés: 15:45:52 UTC

5.    Turn the Tide on Plastic (POR), Dee Caffari (GBR), befejezés: 15:56:56 UTC

6.    Team Sun Hung Kai/Scallywag (HKG), David Witt (AUS), befejezés: 16:01:32 UTC

7.    Vestas 11th Hour Racing (DEN/USA), Charlie Enright (USA), befejezés: 16:05:36 UTC

 

A verseny összesített eredményei (az utolsó szakasz után)

 

1.    Dongfeng Race Team (CHN), Charles Caudrelier (FRA), 73 pont

2.    MAPFRE (ESP), Xabi Fernández (ESP), 70 pont

3.    Team Brunel (NED), Bouwe Bekking (NED), 69 pont

4.    Team AkzoNobel (NED), Simeon Tienpont (NED), 59 pont

5.    Vestas 11th Hour Racing (DEN/USA), Charlie Enright (USA), 39 pont

6.    Team Sun Hung Kai/Scallywag (HKG), David Witt (AUS), 32 pont

7.    Turn the Tide on Plastic (POR), Dee Caffari (GBR), 32 pont

 

A Volvo Ocean Race kikötői mellékversenyei önálló események ugyan, de az offshore szakaszok végén kialakuló döntetlen állásokat ezekkel a megmérettetésekkel szokás rendezni.

Összesített kikötői versenyeredmények (10/11 szakasz után)

 

1.    MAPFRE (ESP), Xabi Fernández (ESP), 61 pont

2.    Dongfeng Race Team (CHN), Charles Caudrelier (FRA), 50 pont

3.    Team AkzoNobel (NED), Simeon Tienpont (NED), 45 pont

4.    Team Brunel (NED), Bouwe Bekking (NED), 43 pont

5.    Vestas 11th Hour Racing (DEN/USA), Charlie Enright (USA), 33 pont

6.    Team Sun Hung Kai/Scallywag (HKG), David Witt (AUS), 24 pont

7.    Turn the Tide on Plastic (POR), Dee Caffari (GBR), 21 pont

 

A 11. szakasz útvonalát nem a rajt előtt átalakították, hogy a versenyzők a rajongók számára is kedvező időpontokban haladhassanak el a partközeli városok mellett, és érhessenek célba a 963,4 tengeri mérföldes (1734 km) utolsó megmérettetés végén.

 

A 21-ei rajtot követően a hajók nyugati irányba indultak el, majd északra fordultak, hogy elhaladhassanak a norvég partok mellett. Ezt követően a dán Aarhus városát célozták meg, ami egy éles déli kanyart jelentett, végül az itteni tiszteletvitorlázást követően ismét északnak indultak, hogy a dán félszigetet megkerülve megkezdhessék utolsó déli menetüket Hága városa felé.

 

A 45. alkalommal megrendezett, 2017-18-as Volvo Ocean Race mezőnyében hét csapat mérte össze tengeri tudását. A verseny 2017. október 22-én vette kezdetét a spanyolországi Alicante kikötőjében, a várható befejezést a hollandiai Hágában pedig 2018 június 30-ra jósolták (azonban a versenyzők 6 nappal korábban a célba értek).


hajó sport versenyKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Catamaran

            ...

Csiga

A csiga egy görgős kötélvezető.

Transat Jaques Vabre

Transat Jaques Vabre vitorlás verseny történet A Transat Jaques Vabre egy olyan vitorlás...

Vorstag

A Vorstag (forstág) az árbocot előre merevítő drótkötél.

Fellúvolás

A fellúvolás meghatározását lásd a felmenetel szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.