Az apák napja minden évben más-más napra esik

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ma van az apák napja! Te már felköszöntötted édesapádat?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ma van az apák napja! Te már felköszöntötted édesapádat?


2018/06/17
CsA

Az apák napja kiváló alkalom lehet a gyermekek számára, hogy felköszönthessék édesapjukat és nagypapáikat. Hazánkban nem igazán elterjedt ez a kedves szokás, ezért a gyermekek és talán az édesapák sem igazán tudják, hogy mikor is ünnepelhetik őket. A kételyek eloszlatása érdekében cikkünkben összegyűjtöttünk néhány információt az apák napjával kapcsolatban.

2018-as apák napja

Mikor van az apák napja?

Az apák napja dátumának megjegyzését nehezíti, hogy egy változó napú ünnepnapról van szó. Ezért különösképp gratulálunk azoknak az édesapáknak, akiket felköszöntöttek már valamikor júniusban! Hogy miért pont júniusban? Azért, mert az apák napját hazánkban minden június harmadik vasárnapján ünneplik. Az apák napja nem összekeverendő a férfinappal, ugyanis igen, ilyen ünnep is létezik hazánkban!

 

Apák napja a nagyvilágban

Az apák napja a világ legtöbb országában más-más napra esik, ezért nem alakult ki egy sztenderd, amit mindenhol ünnepelni tudnának. Az édesanyák szerencsésebb helyzetben vannak, ugyanis az anyák napja minden év május első vasárnapjára esik. A katolikus naptárban például Szent József napján, azaz március 19-én ünneplik az apákat apák napja alkalmából. Az Amerikai Egyesült Államokban is szintén június harmadik vasárnapján ünneplik ezt a meghatározó napot. Érdekesség, hogy az Egyesült Királyságban az apák napja kilenc hónappal előzi meg az anyák napját, így kedveskedve az anyáknak a babaváráshoz.

 

Az apák napja az édesapákról szól

Az apák napjának az apukákról kellene szólnia. Nem szeretnénk felesleges vitát kanyarítani arról, hogy melyik szülő fontosabb a gyermekek életében, hiszen mindketten együtt fontosak szülőként igazán. Az édesanya ösztönösen gondoskodik született gyermekéről, és a születés varázslatos pillanatát egy élet alatt sem felejti el. Azonban az édesapáknak is kiemelt szerepük van már párjuk terhessége alatt is, de az utána következő apa-gyermek kapcsolat is igen szorossá válik. Gyermekek, köszöntsétek apukátokat valamilyen ötletes ajándékkal! Higgyétek el az édesapátok bárminek örülni fog, ami tőletek származik, akár egy jó szónak is.

 

Apák napja az apákkal

Természetesen ne csak apák napja alkalmából jusson eszünkbe az édesapánk. Ne feledkezzünk meg róluk az év egyik napján sem, hiszen ők is ott voltak, amikor megszülettünk, amikor betegek voltunk, amikor szomorúak vagy amikor éppen nagyon boldogok. Ők tanítottak meg biciklizni és fára mászni, amíg édesanyánk a házban, vagy a fa alatt aggódott. Az édesapák és persze a nagypapák az igazi férfiak, akikre fel kell néznünk, ezért sose feledkezzünk el róluk, legyen az apák napja vagy egy egyszerű hétvége!

 

Az apák napja fontosságára hívjuk fel a figyelmet

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

achterstag

A hátsó szimpla árboc merevítő, anyaga drótkötél az árbocot előredőlés ellen tartja....

Iránylat

Navigációs alapfogalom. Egy tárgy iránya a hajó­ról nézve, vagy két tárgy egymáshoz...

Romantikus étterem

A romantikus éttermek szerte a világon a párok kedvenc helyei. Mint minden országban, nálunk...

Eladó ingatlan Balaton

Egy eladó ingatlan Balaton partján nem csupán csodás otthont, de örök ebfektetési...

Leegierig

Leegierig - a széltõl elforduló hajót hívjuk így
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.