notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az apák napja minden évben más-más napra esik

hirdetes

Ma van az apák napja! Te már felköszöntötted édesapádat?

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az apák napja kiváló alkalom lehet a gyermekek számára, hogy felköszönthessék édesapjukat és nagypapáikat. Hazánkban nem igazán elterjedt ez a kedves szokás, ezért a gyermekek és talán az édesapák sem igazán tudják, hogy mikor is ünnepelhetik őket. A kételyek eloszlatása érdekében cikkünkben összegyűjtöttünk néhány információt az apák napjával kapcsolatban.

2018-as apák napja

Mikor van az apák napja?

Az apák napja dátumának megjegyzését nehezíti, hogy egy változó napú ünnepnapról van szó. Ezért különösképp gratulálunk azoknak az édesapáknak, akiket felköszöntöttek már valamikor júniusban! Hogy miért pont júniusban? Azért, mert az apák napját hazánkban minden június harmadik vasárnapján ünneplik. Az apák napja nem összekeverendő a férfinappal, ugyanis igen, ilyen ünnep is létezik hazánkban!

 

Apák napja a nagyvilágban

Az apák napja a világ legtöbb országában más-más napra esik, ezért nem alakult ki egy sztenderd, amit mindenhol ünnepelni tudnának. Az édesanyák szerencsésebb helyzetben vannak, ugyanis az anyák napja minden év május első vasárnapjára esik. A katolikus naptárban például Szent József napján, azaz március 19-én ünneplik az apákat apák napja alkalmából. Az Amerikai Egyesült Államokban is szintén június harmadik vasárnapján ünneplik ezt a meghatározó napot. Érdekesség, hogy az Egyesült Királyságban az apák napja kilenc hónappal előzi meg az anyák napját, így kedveskedve az anyáknak a babaváráshoz.

hirdetes

 

Apák napja a nagyvilágban

2018-as apák napja

Az apák napja az édesapákról szól

hirdetes

Az apák napjának az apukákról kellene szólnia. Nem szeretnénk felesleges vitát kanyarítani arról, hogy melyik szülő fontosabb a gyermekek életében, hiszen mindketten együtt fontosak szülőként igazán. Az édesanya ösztönösen gondoskodik született gyermekéről, és a születés varázslatos pillanatát egy élet alatt sem felejti el. Azonban az édesapáknak is kiemelt szerepük van már párjuk terhessége alatt is, de az utána következő apa-gyermek kapcsolat is igen szorossá válik. Gyermekek, köszöntsétek apukátokat valamilyen ötletes ajándékkal! Higgyétek el az édesapátok bárminek örülni fog, ami tőletek származik, akár egy jó szónak is.

 

Apák napja az apákkal

Természetesen ne csak apák napja alkalmából jusson eszünkbe az édesapánk. Ne feledkezzünk meg róluk az év egyik napján sem, hiszen ők is ott voltak, amikor megszülettünk, amikor betegek voltunk, amikor szomorúak vagy amikor éppen nagyon boldogok. Ők tanítottak meg biciklizni és fára mászni, amíg édesanyánk a házban, vagy a fa alatt aggódott. Az édesapák és persze a nagypapák az igazi férfiak, akikre fel kell néznünk, ezért sose feledkezzünk el róluk, legyen az apák napja vagy egy egyszerű hétvége!

 

Az apák napja fontosságára hívjuk fel a figyelmet

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Révfülöp Hajóállomás BH Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajóállomás Zrt.... Tovább

Robert Scheidt

Robert Scheidt   Születési hely/idő 1973. április 15. Sao Paolo Robert... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 166

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek ünnep