Hamarosan itt az év leggyönyörűbb versenye, az Anna-bál

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Hamarosan újra Anna-bál – az év legpompásabb eseménye!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hamarosan újra Anna-bál – az év legpompásabb eseménye!


2018/06/26
CsA

Hamarosan megkezdődik a várva várt Anna-bál Balatonfüreden! A hagyományokhoz híven, 193. alkalommal kerül megrendezésre a balatonfüredi Anna-bál, amely idén is pazar programokkal várja kedves vendégeit. Olvasd el cikkünket és megtudhatod, hogy honnan is ered az Anna-bál, és idén mivel várják a szervezők az idelátogatókat!

Balatonfüredi Anna-bál

Anna-bál eredete és hagyománya

 

Az Anna-bál története immár majdnem 200 éves múltra tekint vissza. A tradíciót Szentgyörgyi Horváth Fülöp János kezdte el, hiszen ő rendezte meg először az Anna-bált 1825. július 26-án. Az első Anna-bál, lánya tiszteletére lett megszervezve egy Balatonfüred centrumában álló épületben, a Horváth-házban, amely az akkori társasági élet központja volt.

 

Az első bál megrendezése után minden évben az Anna naphoz legközelebb eső szombaton tartották meg az Anna-bált, amelyet már akkor is nagyon nívós eseménynek tartottak. Rengeteg politikus, művész vett részt ezeken az eseményeken és nem volt ritkaság, hogy a reformkor kiemelkedő alakjai, mint Kossuth Lajos, Széchenyi István és Wesselényi Miklós is megjelentek itt.

 

A zenés és táncos szórakozáson kívül az Anna-bál szerves részévé vált a bálkirálynő választás, de erre valójában csak 1862-ben került sor és az Anna-bál első szépe Kozma Irma lett.

 

Bálkirálynő

 

Hamarosan kezdetét veszi a 193. balatonfüredi Anna-bál, a bálozni vágyók nagy örömére. Hagyományos és új programokkal is készülnek a szervezők, így idén sem érdemes lemaradni erről a pompás eseményről. Ha kíváncsi vagy az idei év részleteire és a programlehetőségekre, akkor olvasd tovább cikkünket!

Balatonfüredi Anna-bál

Az Anna-bál legfontosabb tudnivalói

 

Az Anna-bál népszerűsége a mai napig sem lankadt, ezért 2018-ban is megrendezésre kerül a kiemelkedő esemény. Mára már nem csak egyetlen bált jelent az „Anna-bál”, hiszen az elmúlt 6 évben már Balatonfüreden egész héten tartó fesztivál kerül megszervezésre.

 

Időpont

2018. július 17-22

 

Helyszín

A Balatonfüreden megtalálható Anna Grand Hotel gyönyörű termei és udvara ad otthont a nagyszabású eseménynek, ahol káprázatosan megterített asztalok és elképesztő díszlet fogadja a kedves vendégeket.

 

Programok az Anna-bálon

 

A zene és a tánc adta szórakozás mellett egyéb programokkal is kiegészül az Anna-bál programja.

 

Lovaskocsizás

Aki egy kis romantikára vágyik párjával, az az Anna-bál estjén igénybe veheti az Anna-báli fogatokat és gyönyörködhet a város szépségében. A lovaskocsizás körülbelül fél órán át tart, így remek időtöltés egy kis pihenéshez.

 

Cigányprímás verseny

Az Anna-bál keretében kerestetik az ország legjobb cigányprímása, amely egy 2 napos verseny. A versenyzőknek egy szabadon választható és egy kötelezően megadott darabot kell eljátszaniuk, és ezután az elismert zsűri dönti el, hogy ki a legjobb, legtehetségesebb.

 

Szívhalászat

A balatoni szívhalászatban résztvevőknek egy motoros hajó fedélzetéről kell a vízen úszó fából faragott szíveket kihalászni, hálók segítségével.  Ennek a programnak nagy tétje van, hiszen aki elnyeri a fődíjat az a jövő évi Anna-bálon is részt vehet kísérőjével együtt.

 

Opera

Magyar Állami Operaház művészei szabadtéri koncertet adnak a balatonfüredi Gyógy téren. 2018. július 23-án az Operaház 45 tagú kórusa koncertezik majd 24.-én Operagála kerül megszervezésre.

 

Szépségverseny

Az Anna-bál szépségversenye a fiatal lányok számára valószínűleg a legfontosabb esemény, hiszen minden évben megválasztják az Anna-bál szépét és annak két udvarhölgyét. A helyezést elérő hölgyek a zsűri elismerése mellett Herendi porcelánvázát kapnak ajándékul.

 

Gyönyörű hajköltemény

 

Az imént említett programlehetőségek mellett Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara térzenét biztosít az érdeklődőknek. A Kisfaludy Színpadon pedig táncbemutatók és egyéb műsorok fogják szórakoztatni az idelátogatókat.

 

Szerintünk nem érdemes kihagyni ezt a felejthetetlen élményt, ideje ellátogatni Balatonfüredre az Anna-bálra!


Balaton divat utazás verseny



Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Alsóörs - TVSK (Túravitolás Sport Klub) kikötő

A TVSK alsóőrsi kikötője A Balaton északi partszakaszának gyöngyszeme Alsóörs....

J24

J24 vitorlás hajó történet Az amerikai Rod Johnson, sok siker sztorihozhoz hasonlóan, a...

Siófok - BH Zrt.

Siófok BH Zrt. Vitorláskikötő bemutatása Siófokon a kihajózás jelentheti a legnagyobb...

Hepatitis

Vírushepatitisek A vírushepatitis megnevezés különböző vírusok által okozott...

Dirk

A dirk meghatározását lásd a pihentető szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.