notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hamarosan itt az év leggyönyörűbb versenye, az Anna-bál

hirdetes

Hamarosan újra Anna-bál – az év legpompásabb eseménye!

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hamarosan megkezdődik a várva várt Anna-bál Balatonfüreden! A hagyományokhoz híven, 193. alkalommal kerül megrendezésre a balatonfüredi Anna-bál, amely idén is pazar programokkal várja kedves vendégeit. Olvasd el cikkünket és megtudhatod, hogy honnan is ered az Anna-bál, és idén mivel várják a szervezők az idelátogatókat!

Balatonfüredi Anna-bál

Anna-bál eredete és hagyománya

 

Az Anna-bál története immár majdnem 200 éves múltra tekint vissza. A tradíciót Szentgyörgyi Horváth Fülöp János kezdte el, hiszen ő rendezte meg először az Anna-bált 1825. július 26-án. Az első Anna-bál, lánya tiszteletére lett megszervezve egy Balatonfüred centrumában álló épületben, a Horváth-házban, amely az akkori társasági élet központja volt.

 

Az első bál megrendezése után minden évben az Anna naphoz legközelebb eső szombaton tartották meg az Anna-bált, amelyet már akkor is nagyon nívós eseménynek tartottak. Rengeteg politikus, művész vett részt ezeken az eseményeken és nem volt ritkaság, hogy a reformkor kiemelkedő alakjai, mint Kossuth Lajos, Széchenyi István és Wesselényi Miklós is megjelentek itt.

 

A zenés és táncos szórakozáson kívül az Anna-bál szerves részévé vált a bálkirálynő választás, de erre valójában csak 1862-ben került sor és az Anna-bál első szépe Kozma Irma lett.

 

Bálkirálynő

 

Hamarosan kezdetét veszi a 193. balatonfüredi Anna-bál, a bálozni vágyók nagy örömére. Hagyományos és új programokkal is készülnek a szervezők, így idén sem érdemes lemaradni erről a pompás eseményről. Ha kíváncsi vagy az idei év részleteire és a programlehetőségekre, akkor olvasd tovább cikkünket!

hirdetes
Balatonfüredi Anna-bál

Az Anna-bál legfontosabb tudnivalói

 

Az Anna-bál népszerűsége a mai napig sem lankadt, ezért 2018-ban is megrendezésre kerül a kiemelkedő esemény. Mára már nem csak egyetlen bált jelent az „Anna-bál”, hiszen az elmúlt 6 évben már Balatonfüreden egész héten tartó fesztivál kerül megszervezésre.

 

Időpont

2018. július 17-22

 

Helyszín

A Balatonfüreden megtalálható Anna Grand Hotel gyönyörű termei és udvara ad otthont a nagyszabású eseménynek, ahol káprázatosan megterített asztalok és elképesztő díszlet fogadja a kedves vendégeket.

 

Programok az Anna-bálon

 

A zene és a tánc adta szórakozás mellett egyéb programokkal is kiegészül az Anna-bál programja.

 

Lovaskocsizás

Aki egy kis romantikára vágyik párjával, az az Anna-bál estjén igénybe veheti az Anna-báli fogatokat és gyönyörködhet a város szépségében. A lovaskocsizás körülbelül fél órán át tart, így remek időtöltés egy kis pihenéshez.

 

Cigányprímás verseny

Az Anna-bál keretében kerestetik az ország legjobb cigányprímása, amely egy 2 napos verseny. A versenyzőknek egy szabadon választható és egy kötelezően megadott darabot kell eljátszaniuk, és ezután az elismert zsűri dönti el, hogy ki a legjobb, legtehetségesebb.

 

Szívhalászat

A balatoni szívhalászatban résztvevőknek egy motoros hajó fedélzetéről kell a vízen úszó fából faragott szíveket kihalászni, hálók segítségével.  Ennek a programnak nagy tétje van, hiszen aki elnyeri a fődíjat az a jövő évi Anna-bálon is részt vehet kísérőjével együtt.

hirdetes

 

Opera

Magyar Állami Operaház művészei szabadtéri koncertet adnak a balatonfüredi Gyógy téren. 2018. július 23-án az Operaház 45 tagú kórusa koncertezik majd 24.-én Operagála kerül megszervezésre.

 

Szépségverseny

Az Anna-bál szépségversenye a fiatal lányok számára valószínűleg a legfontosabb esemény, hiszen minden évben megválasztják az Anna-bál szépét és annak két udvarhölgyét. A helyezést elérő hölgyek a zsűri elismerése mellett Herendi porcelánvázát kapnak ajándékul.

 

Gyönyörű hajköltemény

 

Az imént említett programlehetőségek mellett Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara térzenét biztosít az érdeklődőknek. A Kisfaludy Színpadon pedig táncbemutatók és egyéb műsorok fogják szórakoztatni az idelátogatókat.

 

Szerintünk nem érdemes kihagyni ezt a felejthetetlen élményt, ideje ellátogatni Balatonfüredre az Anna-bálra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Boci

A boci mentőcsónakot, hajó után köthető kis evezős csónakot jelent. Tovább

Palstek

  Csathurok, az egyik leggyakoribb vitorláscsómó (névadója: Stekk Pál legendája). Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 189

Átlagos értékelés: 4.8

Balaton divat érdekességek kiállítás szerelem utazás ünnep verseny