A Race to Alaska verseny célja az alaszkai Ketchikan

hirdetes

Idén is indul a Race to Alaska

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

47 csapat sorakozott fel az idén már negyedik alkalommal megrendezett Race to Alaska (R2AK) rajtvonalához. Ha valaki számára a név még ismeretlen, azoknak elég annyit tudniuk, hogy a bátor tengerészeknek 750 mérföldet kell megtenniük a hideg tengeren a Washington állambeli Port Townsend, és az alaszkai Ketchikan között motorok és minden segítség nélkül.

Race to Alaska

Gyakori a visszalépés

A két szakaszból álló verseny első része (június 14-től) 40 mérföldet tesz ki az egész távból Port Townsendtől a kanadai Victoria kikötővárosáig. Ez a szakasz egyszerre szolgál selejtezőként és különálló futamként is azoknak, akik nem merészkednének tovább a jeges hullámok hátán. A második (710 mérföldes) szakasz a tervek szerint június 17-én kezdődik (ha az időjárás is engedi), Ketchikanban ér véget. A versenyzők vagy elérnek Ketchikanba, vagy út közben kérik a kísérőhajókat a kimentésre. Az összesen két ellenőrzőponton (Seymour Narrows és Bella Bella) kívül az útvonal teljesen kötetlen.

hirdetes

 

Ahogy az első verseny óta minden évben, úgy az első helyezett idén is 10 ezer dolláros pénzjutalomban részesül, a második helyezett pedig idén is egy steak kés készlettel lehet gazdagabb. Tavaly 41 csapat indult útnak, de csak 27 ért célba. A győztesek egy 8,5 méteres trimarán fedélzetén fejezték be a versenyt mindössze 4 nap, 3 óra és 5 perc alatt, míg az utolsó csapat egy evezős hajóval futott be 23 nappal az indulás után.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hajó sport tenger,óceán verseny Vitorlázás

Szótár

Cápafog

A cápafog az árbocra szerelt fogas fémszerelvény, mely a vitorlafelhúzók fémcsatjának... Tovább

Balatonalmádi Volán Zrt. Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balaton Volán Zrt. kikötője. A... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes