Ezekben az országokban a legjobb az élet.

hirdetes

Ezekben az országokban a legjobb az élet

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vajon hol a „legjobb” az élet? A világ legkiválóbb országai után kutatva a U. S. News összeállított egy listát azokból az országokból, amelyek a legjobban teljesítettek a 2018-as Best Countries (legjobb országok) rangsorolás keretei között. Lássuk is a toplistát!
 

Íme a világ legjobb országai 2018-ban

15. Olaszország

 

Olaszország a tavalyihoz képest egy helyezéssel feljebb kapaszkodott. Történelmi jelentősége, konyhája és szépsége miatt mind a kulturális befolyás, mind pedig az örökség listáján első helyezést ért el.

 

14. Finnország

 

Finnország ugyan lejjebb csúszott az összesített rangsorolásban, a nők illetve gyerekek számára alkalmas országok, illetve a legátlászóbb és „legzöldebb” (környezetkímélő) országok listáján mind az 5 legjobb között szerepel.

 

13. Új-Zéland

hirdetes

 

Új-Zéland idén egyel feljebb lépett a ranglistán. A GDP-ből oktatásra fordított összegek alapján az ország az elsők között jár, habár oktatás szempontjából szintén „csak” a 13. helyet sikerült bezsebelnie. A lista szerint azonban nincs még egy ország a világon, ahol ilyen kényelmes a nyugdíjazottak élete.

 

12. Norvégia

 

Norvégia már kétszer is visszautasította az Európai Uniós tagságot, és tavalyi rangsoroláshoz képest két helyezést csúszott. Állampolgársági szempontból és átlátszóság tekintetében azonban minden más országot lesöpört a pályáról.

hirdetes

 

11. Dánia

 

Habár Dániának „csak” a 11. helyet sikerült megszereznie idén, a nők számára ideális országok között a tiszteletre méltó első helyen végzett, de a gyermeknevelésre alkalmas országok közül is aranyérmesként emelkedett ki.

 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Viharfock

Viharfock - a legkisebb méretü orrvitorla Tovább

Hangjelzések

Bár a vitorlázók többsége nem használ hangjelzéseket, a géphajók jelzéseinek... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes