notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezekben az országokban a legjobb az élet.

hirdetes

Ezekben az országokban a legjobb az élet

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vajon hol a „legjobb” az élet? A világ legkiválóbb országai után kutatva a U. S. News összeállított egy listát azokból az országokból, amelyek a legjobban teljesítettek a 2018-as Best Countries (legjobb országok) rangsorolás keretei között. Lássuk is a toplistát!
 

Íme a világ legjobb országai 2018-ban

15. Olaszország

 

Olaszország a tavalyihoz képest egy helyezéssel feljebb kapaszkodott. Történelmi jelentősége, konyhája és szépsége miatt mind a kulturális befolyás, mind pedig az örökség listáján első helyezést ért el.

 

14. Finnország

 

Finnország ugyan lejjebb csúszott az összesített rangsorolásban, a nők illetve gyerekek számára alkalmas országok, illetve a legátlászóbb és „legzöldebb” (környezetkímélő) országok listáján mind az 5 legjobb között szerepel.

 

13. Új-Zéland

 

Új-Zéland idén egyel feljebb lépett a ranglistán. A GDP-ből oktatásra fordított összegek alapján az ország az elsők között jár, habár oktatás szempontjából szintén „csak” a 13. helyet sikerült bezsebelnie. A lista szerint azonban nincs még egy ország a világon, ahol ilyen kényelmes a nyugdíjazottak élete.

 

12. Norvégia

 

Norvégia már kétszer is visszautasította az Európai Uniós tagságot, és tavalyi rangsoroláshoz képest két helyezést csúszott. Állampolgársági szempontból és átlátszóság tekintetében azonban minden más országot lesöpört a pályáról.

 

11. Dánia

 

Habár Dániának „csak” a 11. helyet sikerült megszereznie idén, a nők számára ideális országok között a tiszteletre méltó első helyen végzett, de a gyermeknevelésre alkalmas országok közül is aranyérmesként emelkedett ki.

hirdetes

 

10. Hollandia

 

Hollandia a tavalyi rangsoroláshoz képest egy helyezést javított. A politikailag kifejezetten liberális ország 8. helyen végzett az életszínvonali listán.

 

9. Franciaország

 

Franciaország, a világ egyik leglátogatottabb országa a 9. helyezést érdemelte ki, de kulturális befolyását tekintve a dicséretes második helyen végzett. Hatalom szempontjából 6. lett.

 

8. Egyesült Államok

 

Az USA idén 8. lett – a világ legnagyobb gazdaságával rendelkező országa továbbá hatalom szempontjából is első lett. Vállalkozások és kulturális befolyás terén harmadikok lettek.

 

7. Ausztrália

 

Ausztrália a 7. helyen végzett összesített pontszám alapján. Életszínvonal szempontjából előkelő 5., kulturális befolyás alapján pedig 9. helyezést kapott a déli kontinens birodalma.

 

6. Svédország

 

Svédország, a világ egyik legnagylelkűbb országa 6. helyre került – 3. helyen végeztek életszínvonal és 5. helyen üzleti nyitottság szerint.

5. Japán

 

A felkelő nap országa 5. helyezett lett, és ezzel az első számú ázsiai országként végzett a listán. Japán első helyezést ért el a legelőretekintőbb országok között.

hirdetes

 

4. Egyesült Királyság

 

Az Egyesült Királyság a Brexit után egy helyezéssel lejjebb csúszott a 2017-es ranglistához képest. Vállalkozások terén 4., kulturális befolyás tekintetében pedig 5. helyen végzett.

 

3. Németország

 

Németország a harmadik helyen végzett, de vállalkozások és hatalom terén a legjobb helyezést nyerte el.

 

2. Kanada

 

Kanada, a világ területileg második legnagyobb országa életszínvonalban az előkelő második helyen végzett, és szintén „ezüstérmet” kapott azon országok között is, amelyekben a legjobb ötlet üzletet indítani.

 

1. Svájc

 

Svájc idén már zsinórban másodjára nyerte el a legjobb országnak járó címet. A függetlenségéről híres ország második helyre került az állampolgársági listán és szintén második lett az üzletileg nyitott országok között.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Kipufogófüst színe

A kipufogófüst színe számos hibára utalhat egy autó esetében. Éppen ezért, ha az autód... Tovább

Reménytelen helyzet

Reménytelen helyzet - ha ellenfelünk a cirkálószakaszon elõttünk haladva zavart szelet... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 150

Átlagos értékelés: 4.7

utazás