Ezekben az országokban a legjobb az élet.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ezekben az országokban a legjobb az élet

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezekben az országokban a legjobb az élet


2018/04/20
CZs

Vajon hol a „legjobb” az élet? A világ legkiválóbb országai után kutatva a U. S. News összeállított egy listát azokból az országokból, amelyek a legjobban teljesítettek a 2018-as Best Countries (legjobb országok) rangsorolás keretei között. Lássuk is a toplistát!
 

Íme a világ legjobb országai 2018-ban

15. Olaszország

 

Olaszország a tavalyihoz képest egy helyezéssel feljebb kapaszkodott. Történelmi jelentősége, konyhája és szépsége miatt mind a kulturális befolyás, mind pedig az örökség listáján első helyezést ért el.

 

14. Finnország

 

Finnország ugyan lejjebb csúszott az összesített rangsorolásban, a nők illetve gyerekek számára alkalmas országok, illetve a legátlászóbb és „legzöldebb” (környezetkímélő) országok listáján mind az 5 legjobb között szerepel.

 

13. Új-Zéland

 

Új-Zéland idén egyel feljebb lépett a ranglistán. A GDP-ből oktatásra fordított összegek alapján az ország az elsők között jár, habár oktatás szempontjából szintén „csak” a 13. helyet sikerült bezsebelnie. A lista szerint azonban nincs még egy ország a világon, ahol ilyen kényelmes a nyugdíjazottak élete.

 

12. Norvégia

 

Norvégia már kétszer is visszautasította az Európai Uniós tagságot, és tavalyi rangsoroláshoz képest két helyezést csúszott. Állampolgársági szempontból és átlátszóság tekintetében azonban minden más országot lesöpört a pályáról.

 

11. Dánia

 

Habár Dániának „csak” a 11. helyet sikerült megszereznie idén, a nők számára ideális országok között a tiszteletre méltó első helyen végzett, de a gyermeknevelésre alkalmas országok közül is aranyérmesként emelkedett ki.

 

10. Hollandia

 

Hollandia a tavalyi rangsoroláshoz képest egy helyezést javított. A politikailag kifejezetten liberális ország 8. helyen végzett az életszínvonali listán.

 

9. Franciaország

 

Franciaország, a világ egyik leglátogatottabb országa a 9. helyezést érdemelte ki, de kulturális befolyását tekintve a dicséretes második helyen végzett. Hatalom szempontjából 6. lett.

 

8. Egyesült Államok

 

Az USA idén 8. lett – a világ legnagyobb gazdaságával rendelkező országa továbbá hatalom szempontjából is első lett. Vállalkozások és kulturális befolyás terén harmadikok lettek.

 

7. Ausztrália

 

Ausztrália a 7. helyen végzett összesített pontszám alapján. Életszínvonal szempontjából előkelő 5., kulturális befolyás alapján pedig 9. helyezést kapott a déli kontinens birodalma.

 

6. Svédország

 

Svédország, a világ egyik legnagylelkűbb országa 6. helyre került – 3. helyen végeztek életszínvonal és 5. helyen üzleti nyitottság szerint.

5. Japán

 

A felkelő nap országa 5. helyezett lett, és ezzel az első számú ázsiai országként végzett a listán. Japán első helyezést ért el a legelőretekintőbb országok között.

 

4. Egyesült Királyság

 

Az Egyesült Királyság a Brexit után egy helyezéssel lejjebb csúszott a 2017-es ranglistához képest. Vállalkozások terén 4., kulturális befolyás tekintetében pedig 5. helyen végzett.

 

3. Németország

 

Németország a harmadik helyen végzett, de vállalkozások és hatalom terén a legjobb helyezést nyerte el.

 

2. Kanada

 

Kanada, a világ területileg második legnagyobb országa életszínvonalban az előkelő második helyen végzett, és szintén „ezüstérmet” kapott azon országok között is, amelyekben a legjobb ötlet üzletet indítani.

 

1. Svájc

 

Svájc idén már zsinórban másodjára nyerte el a legjobb országnak járó címet. A függetlenségéről híres ország második helyre került az állampolgársági listán és szintén második lett az üzletileg nyitott országok között.


érdekesség hír utazás



Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Alba

A nagyvitorlarudat lefeszítő szerkezet, mellyel egyrészt a nagyvitorla alakja,...

Gitana 11

Gitana 11 vitorlás hajó leírás történet A hajót 2001-ben építették, akkor még...

tanfolyam

Tanfolyam szó magyarázata A kurzus az a keret, amelyben a hallgatók meghatározott rend...

Kávézó Budán

A PRE-GO egy különleges kávézó Budán, ahova érdemes ellátogatnod, ha a minőségi kávézás...

Flatterolás

A flatterolás a vitorla lobogtatása.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.