A Múzeumok éjszakáját 16. alkalommal rendezik meg, többek között Balatonon is!

hirdetes

Ezért érdemes részt venni a Múzeumok éjszakáján, amelyet Balatonon is megrendeznek!

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hogy mi is az a Múzeumok Éjszakája és hogy miért érdemes részt venni rajta? Tekintsd meg cikkünket és egyben remek programajánlatunkat!

Naplemente

Mikor és miért ünneplik a Múzeumok éjszakáját?

 

A Múzeumok éjszakájának a június 23-áról 24-ra virradó éjszakát nevezik, mely a nyári napforduló ünnepe, hiszen ez az éjszaka az év legrövidebb éjszakája. A Múzeumok éjszakája az előestje Szent Iván napjának, amelyet másnéven Szentiváni éjnek is neveznek. Ezen az ünnepi napon világszerte összekapcsolódnak a világi és egyházi ünnepek. Az emberek ezt az éjszakát mágikus eredetűnek tartják a fény és a sötétség váltakozása miatt.

 

Nappal és éjszaka

 

A Múzeumok Éjszakája programja

 

A Múzeumok Éjszakája keretében több száz helyszínen szerveznek programokat, ahová rengetegen látogatnak el országszerte. Az évek során nagyon népszerűvé vált ez a rendezvény, hiszen kedvező áron látogathatják meg a történelem és a művészet szerelmesei a különleges látványosságokat.

 

A Múzeumok Éjszakája hagyománnyá vált mára és 2015 óta a Kultúráért Felelős Államtitkárság minden évben egy új és kiemelt témát választ. Idén immár 16. alkalommal rendezik meg ezen az éjszakán a Múzeumok Éjszakáját. Az idei téma a Család és Kultúra, ami több szempontból is érdekfeszítő, hiszen a múzeumok történetében kivétel nélkül szerepel több fontos család is. Másrészről pedig ez program összehozhatja a családot egy izgalmas éjszakai kirándulásra.

 

A Múzeumok Éjszakája a Balatonon

hirdetes

 

A Múzeumok Éjszakája a Balaton környékén is nagy népszerűségnek örvend. Rengeteg helyszínen kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája a Balaton környékén is. Következő oldalon található programösszefoglalónkból megismerheted a Balaton környékén lévő legérdekesebb programokat, amelyeket a Múzeumok éjszakáján átélhetsz!

Naplemente

Balatoni helyszínek

 

Balatoni Múzeumok éjszakája

 

Siófok

Siófok sem egy szokványos ünnepi programot készített, hanem rejtélyekkel és rejtvényekkel is készül. A Rejtélyek háza izgalmas programlehetőséget nyújt, ahol detektívként oldhatják meg az eseteket a résztvevők. 14:00-tól 21:00-ig gyilkosságokat, rejtvényeket és nagyszerű balatoni hangulatot nyújt a siófoki Rejtélyes Múzeumok éjszakája.

 

Tihany

A tihanyi Múzeumok Éjszakájának a Tihanyi Bencés Apátság szerzetesei, a Pogány Madonna, a Kogart Kiállítások és az optikai illúziók világa szórakoztatja az odalátogató résztvevőket június 22-én és 23-án.

 

Balatonfüred

Balatonfüreden több kulturális program kerül megrendezésre: A Vaszary Galéria, a Jókai Mór Emlékház, a Városi Múzeum és a Zsidó Kiválóságok Háza várja szeretettel az érdeklődőket június 23-án. Gyermekeknek és felnőtteknek is egyaránt izgalmas programokkal készülnek.

 

Balatonszárszó

A József Attila Emlékmúzeum kézműves játszóházzal és irodalomórával kedveskedik vendégeinek, de ezen felül még éjszakai túrán is részt vehetnek az idelátogatók. A program egyediségét adja, hogy az Emlékmúzeumnál kínai lámpásokat engednek fel az égbe, ami páratlan látványt nyújt.

hirdetes

 

Fonyód

Fonyódon már június 22-től programsorozaton vehetnek részt. A Természetvédelmi és Helytörténeti Gyűjtemény érdekfeszítő programokat ajánl, mint a tárlatvezetés, csillagászati bemutató, gyógynövénytea kóstolás vagy esetleg tűzugrás. Kifejezetten gyermekeknek kézműves foglalkozásokat is szerveznek.

 

Keszthely

A Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében több múzeumot is megtekinthetnek a látogatók Keszthelyen. Az összes kiállítóhelyre egyetlen belépővel látogathatnak el, hiszen 2018-ban is összefogtak a keszthelyi múzeumok és egyetlen jegy megvásárlásával megtekinthetik a város összes múzeumát a turisták.

 

Hévíz

Hévízen nem szokványos programokban lehet része a hévízi vendégeknek. Lovasíjász előadás, kívánságlámpás készítés, jósda és Sámán szertartás fogja szórakoztatni a kalandvágyókat. A Múzeumok Éjszakájával egybekötve a Szent Iván-éji program is megrendezésre kerül június 20-án.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Mexikóváros - az első tényleges városnézés

2019-04-16

Mexikóváros - az első tényleges városnézés

Helyi idő szerint 5.45 van, otthon Ti már készültök az ebéddel - mi pedig küzdünk a jetlag-el. Este megérkeztünk a szállodába, leugrottunk venni ásványvizet a fogmosáshoz, meg körbenéztünk a közvetlen környéken - aztán az ágyba zuhantunk.

Tippek káosz nélküli céges rendezvényszervezéshez

2018-07-25

Tippek káosz nélküli céges rendezvényszervezéshez

A céges rendezvényszervezés nagy falat lehet egy kezdő számára, főleg ha nem is a rendezvényszervezés a szakterülete! A teher megkönnyítése érdekében cikkünkben összegyűjtöttünk 3 és 1 bónusz tippet igazán kezdő rendezvényszervezőknek, amelyek betartásával elkerülheted a kalamajkát!

Hamarosan újra Anna-bál – az év legpompásabb eseménye!

2018-06-26

Hamarosan újra Anna-bál – az év legpompásabb eseménye!

Júliusban újra megkezdődik a sokak által várt Anna-bál Balatonfüreden! A hagyománnyá vált bált idén már 193. alkalommal rendezik meg, mely idén is pazar lehetőségekkel várja a látogatókat! Cikkünkből megtudhatod, hogy mi is pontosan az Anna-bál története, jelentősége és megtudhatod, hogy melyek az idei év szenzációi!

hirdetes
Közösség

Szótár

Focksott

A focksott meghatározását lásd az orrvitorla behúzókötél szótárszónál. Tovább

Csopaki Hajóállomás Zrt.

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt. csopaki... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 189

Átlagos értékelés: 4.9

Balaton érdekességek kiállítás múzeum utazás ünnep