notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Múzeumok éjszakáját 16. alkalommal rendezik meg, többek között Balatonon is!

hirdetes

Ezért érdemes részt venni a Múzeumok éjszakáján, amelyet Balatonon is megrendeznek!

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hogy mi is az a Múzeumok Éjszakája és hogy miért érdemes részt venni rajta? Tekintsd meg cikkünket és egyben remek programajánlatunkat!

Naplemente

Mikor és miért ünneplik a Múzeumok éjszakáját?

 

A Múzeumok éjszakájának a június 23-áról 24-ra virradó éjszakát nevezik, mely a nyári napforduló ünnepe, hiszen ez az éjszaka az év legrövidebb éjszakája. A Múzeumok éjszakája az előestje Szent Iván napjának, amelyet másnéven Szentiváni éjnek is neveznek. Ezen az ünnepi napon világszerte összekapcsolódnak a világi és egyházi ünnepek. Az emberek ezt az éjszakát mágikus eredetűnek tartják a fény és a sötétség váltakozása miatt.

 

Nappal és éjszaka

 

A Múzeumok Éjszakája programja

 

A Múzeumok Éjszakája keretében több száz helyszínen szerveznek programokat, ahová rengetegen látogatnak el országszerte. Az évek során nagyon népszerűvé vált ez a rendezvény, hiszen kedvező áron látogathatják meg a történelem és a művészet szerelmesei a különleges látványosságokat.

 

A Múzeumok Éjszakája hagyománnyá vált mára és 2015 óta a Kultúráért Felelős Államtitkárság minden évben egy új és kiemelt témát választ. Idén immár 16. alkalommal rendezik meg ezen az éjszakán a Múzeumok Éjszakáját. Az idei téma a Család és Kultúra, ami több szempontból is érdekfeszítő, hiszen a múzeumok történetében kivétel nélkül szerepel több fontos család is. Másrészről pedig ez program összehozhatja a családot egy izgalmas éjszakai kirándulásra.

 

A Múzeumok Éjszakája a Balatonon

hirdetes

 

A Múzeumok Éjszakája a Balaton környékén is nagy népszerűségnek örvend. Rengeteg helyszínen kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája a Balaton környékén is. Következő oldalon található programösszefoglalónkból megismerheted a Balaton környékén lévő legérdekesebb programokat, amelyeket a Múzeumok éjszakáján átélhetsz!

Naplemente

Balatoni helyszínek

 

Balatoni Múzeumok éjszakája

 

Siófok

Siófok sem egy szokványos ünnepi programot készített, hanem rejtélyekkel és rejtvényekkel is készül. A Rejtélyek háza izgalmas programlehetőséget nyújt, ahol detektívként oldhatják meg az eseteket a résztvevők. 14:00-tól 21:00-ig gyilkosságokat, rejtvényeket és nagyszerű balatoni hangulatot nyújt a siófoki Rejtélyes Múzeumok éjszakája.

 

Tihany

A tihanyi Múzeumok Éjszakájának a Tihanyi Bencés Apátság szerzetesei, a Pogány Madonna, a Kogart Kiállítások és az optikai illúziók világa szórakoztatja az odalátogató résztvevőket június 22-én és 23-án.

 

Balatonfüred

Balatonfüreden több kulturális program kerül megrendezésre: A Vaszary Galéria, a Jókai Mór Emlékház, a Városi Múzeum és a Zsidó Kiválóságok Háza várja szeretettel az érdeklődőket június 23-án. Gyermekeknek és felnőtteknek is egyaránt izgalmas programokkal készülnek.

 

Balatonszárszó

A József Attila Emlékmúzeum kézműves játszóházzal és irodalomórával kedveskedik vendégeinek, de ezen felül még éjszakai túrán is részt vehetnek az idelátogatók. A program egyediségét adja, hogy az Emlékmúzeumnál kínai lámpásokat engednek fel az égbe, ami páratlan látványt nyújt.

hirdetes

 

Fonyód

Fonyódon már június 22-től programsorozaton vehetnek részt. A Természetvédelmi és Helytörténeti Gyűjtemény érdekfeszítő programokat ajánl, mint a tárlatvezetés, csillagászati bemutató, gyógynövénytea kóstolás vagy esetleg tűzugrás. Kifejezetten gyermekeknek kézműves foglalkozásokat is szerveznek.

 

Keszthely

A Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében több múzeumot is megtekinthetnek a látogatók Keszthelyen. Az összes kiállítóhelyre egyetlen belépővel látogathatnak el, hiszen 2018-ban is összefogtak a keszthelyi múzeumok és egyetlen jegy megvásárlásával megtekinthetik a város összes múzeumát a turisták.

 

Hévíz

Hévízen nem szokványos programokban lehet része a hévízi vendégeknek. Lovasíjász előadás, kívánságlámpás készítés, jósda és Sámán szertartás fogja szórakoztatni a kalandvágyókat. A Múzeumok Éjszakájával egybekötve a Szent Iván-éji program is megrendezésre kerül június 20-án.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Budapesti látnivalók

Bizonyára te is sok látnivalót ismersz Budapesten, de még egy budapesti lakos számára is tud... Tovább

Baum

Baum: Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 189

Átlagos értékelés: 4.9

Balaton érdekességek kiállítás múzeum utazás ünnep