A Múzeumok éjszakáját 16. alkalommal rendezik meg, többek között Balatonon is!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ezért érdemes részt venni a Múzeumok éjszakáján, amelyet Balatonon is megrendeznek!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezért érdemes részt venni a Múzeumok éjszakáján, amelyet Balatonon is megrendeznek!


2018/06/20
CsA

Hogy mi is az a Múzeumok Éjszakája és hogy miért érdemes részt venni rajta? Tekintsd meg cikkünket és egyben remek programajánlatunkat!

Naplemente

Mikor és miért ünneplik a Múzeumok éjszakáját?

 

A Múzeumok éjszakájának a június 23-áról 24-ra virradó éjszakát nevezik, mely a nyári napforduló ünnepe, hiszen ez az éjszaka az év legrövidebb éjszakája. A Múzeumok éjszakája az előestje Szent Iván napjának, amelyet másnéven Szentiváni éjnek is neveznek. Ezen az ünnepi napon világszerte összekapcsolódnak a világi és egyházi ünnepek. Az emberek ezt az éjszakát mágikus eredetűnek tartják a fény és a sötétség váltakozása miatt.

 

 

 

A Múzeumok Éjszakája programja

 

A Múzeumok Éjszakája keretében több száz helyszínen szerveznek programokat, ahová rengetegen látogatnak el országszerte. Az évek során nagyon népszerűvé vált ez a rendezvény, hiszen kedvező áron látogathatják meg a történelem és a művészet szerelmesei a különleges látványosságokat.

 

A Múzeumok Éjszakája hagyománnyá vált mára és 2015 óta a Kultúráért Felelős Államtitkárság minden évben egy új és kiemelt témát választ. Idén immár 16. alkalommal rendezik meg ezen az éjszakán a Múzeumok Éjszakáját. Az idei téma a Család és Kultúra, ami több szempontból is érdekfeszítő, hiszen a múzeumok történetében kivétel nélkül szerepel több fontos család is. Másrészről pedig ez program összehozhatja a családot egy izgalmas éjszakai kirándulásra.

 

A Múzeumok Éjszakája a Balatonon

 

A Múzeumok Éjszakája a Balaton környékén is nagy népszerűségnek örvend. Rengeteg helyszínen kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája a Balaton környékén is. Következő oldalon található programösszefoglalónkból megismerheted a Balaton környékén lévő legérdekesebb programokat, amelyeket a Múzeumok éjszakáján átélhetsz!

 

Balatoni helyszínek

 

 

 

Siófok

Siófok sem egy szokványos ünnepi programot készített, hanem rejtélyekkel és rejtvényekkel is készül. A Rejtélyek háza izgalmas programlehetőséget nyújt, ahol detektívként oldhatják meg az eseteket a résztvevők. 14:00-tól 21:00-ig gyilkosságokat, rejtvényeket és nagyszerű balatoni hangulatot nyújt a siófoki Rejtélyes Múzeumok éjszakája.

 

Tihany

A tihanyi Múzeumok Éjszakájának a Tihanyi Bencés Apátság szerzetesei, a Pogány Madonna, a Kogart Kiállítások és az optikai illúziók világa szórakoztatja az odalátogató résztvevőket június 22-én és 23-án.

 

Balatonfüred

Balatonfüreden több kulturális program kerül megrendezésre: A Vaszary Galéria, a Jókai Mór Emlékház, a Városi Múzeum és a Zsidó Kiválóságok Háza várja szeretettel az érdeklődőket június 23-án. Gyermekeknek és felnőtteknek is egyaránt izgalmas programokkal készülnek.

 

Balatonszárszó

A József Attila Emlékmúzeum kézműves játszóházzal és irodalomórával kedveskedik vendégeinek, de ezen felül még éjszakai túrán is részt vehetnek az idelátogatók. A program egyediségét adja, hogy az Emlékmúzeumnál kínai lámpásokat engednek fel az égbe, ami páratlan látványt nyújt.

 

Fonyód

Fonyódon már június 22-től programsorozaton vehetnek részt. A Természetvédelmi és Helytörténeti Gyűjtemény érdekfeszítő programokat ajánl, mint a tárlatvezetés, csillagászati bemutató, gyógynövénytea kóstolás vagy esetleg tűzugrás. Kifejezetten gyermekeknek kézműves foglalkozásokat is szerveznek.

 

Keszthely

A Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében több múzeumot is megtekinthetnek a látogatók Keszthelyen. Az összes kiállítóhelyre egyetlen belépővel látogathatnak el, hiszen 2018-ban is összefogtak a keszthelyi múzeumok és egyetlen jegy megvásárlásával megtekinthetik a város összes múzeumát a turisták.

 

Hévíz

Hévízen nem szokványos programokban lehet része a hévízi vendégeknek. Lovasíjász előadás, kívánságlámpás készítés, jósda és Sámán szertartás fogja szórakoztatni a kalandvágyókat. A Múzeumok Éjszakájával egybekötve a Szent Iván-éji program is megrendezésre kerül június 20-án.


Balaton utazás



Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sója

Olyan fából vagy betonból épített rámpa, "lejtő" ahol a vitorlás hajókat,...

Raffica

Raffica vitorlás hajó A hajót Bruce Farr tervezte a Libera hajóosztály...

Fockroller

A fockroller meghatározását lásd az orrvitorla becsavaró szótárszónál.

Fellúvolás

A fellúvolás meghatározását lásd a felmenetel szótárszónál.

Leegierig

Leegierig - a széltõl elforduló hajót hívjuk így
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.