Gyors és egyszerű bulikaják, amikért oda lesznek a vendégek - recept

hirdetes

Gyors és egyszerű bulikaják

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokszor van úgy az ember, hogy vendégeket vár, vagy megy valahova, de semmi kedve sütni. Most olyan egyszerű és gyors bulikaják receptjeit mutatjuk meg nektek, amikkel nem kell sokat pepecselni, mégis nagyon finomak!

Bulikaják

Gyorsan kellett valami, ami laktat, de mégis gyorsan készen van és cuki kinézetű. Igazából először pizzát akartam, de ugye azt meg kell várni, míg megkel és arra nem akartam időt szánni.

 

Így lettek muffinok és nem élesztővel, hanem sütőporral. :) Így gyorsan elkészülnek, kedvünkre ízesíthetők és nagyon jól néznek ki. Akár gyerekzsúrokra, bulikra is tök jó kis falatok.

 

12 darabhoz:

 

40 dkg liszt

1 dl víz

olívaolaj

1 csapott tk sütőpor

1 tk só

2 dl paradicsomszósz

20 dkg sajt

oregano

Fotó

 

A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, majd egynemű tésztává gyúrjuk a vízzel és 4 evőkanál olívaolajjal. Szükség esetén – liszt függő – tehetünk még hozzá vizet, de csak apránként. :)

 

12 egyenlő részre osztjuk a tésztát és egyesével kis körökké nyújtjuk. Mindegyik kör közepére teszünk egy evőkanál paradicsomszószt, megszórjuk oreganoval.

 

Fotó

 

A sajtot kockákra vágjuk és mindegyik szószra 5-5 darabot teszünk.

 

Fotó

 

Ezután összefogjuk a tésztát körben és picit egybe nyomkodjuk, hogy ne nyíljon ki sütés közben.

 

Fotó

 

Muffin kapszlikba tesszük őket és egy tepsire sorakoztatjuk.

Mindegyik muffin tetejét átkenjük kevés paradicsomszósszal, csepegtetünk rájuk pár csepp olívaolajat és megszórjuk oreganoval.

 

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a muffin pizzákat. A szilikonos kapszlikból pikk-pakk kicsusszannak a finom kis pizza batyuk.

Természetesen ízlésünknek megfelelően bármi mással is tölthetjük, mint pl. sonka darabokkal, ananásszal, kukoricával, stb., csak arra figyeljünk, hogy ne töltsük túl, mert nem fogjuk tudni össze fogni a batyu tésztáját.

Forrás

Bulikaják

Ősz kezdetén sem csappannak meg a házibulik. Ezek a szőlős falatkák pedig remek és gyors vendégváró falatkák.

 

Hozzávalók 20 darabhoz:

 

20 szem nagy szemű édes szőlő

10 dkg cukor

10 dkg vaj

10 dkg darabolt sótlan mogyoró

20 fogpiszkáló

Akár egy nappal előbb is elkészíthető és a hűtőben várakozhat a vendégekre.

 

A szőlő szemeket alaposan megmossuk, majd leszárítjuk.

Mindegyikbe egy-egy fogpiszkálót nyomunk ügyelve arra, hogy ne szúrjuk át a szemeket.

A cukrot egy lábasban megkaramellizáljuk, majd a vajat elkeverjük benne. Ahogy egynemű lett a karamell elzárjuk alatta a lángot és a szőlőszemek felét-kétharmadát megmártjuk benne.

Rögtön megforgatjuk a mogyoróba és az előre odakészített tálalásra szánt tányérra állítjuk őket szépen sorba.

Szinte azonnal fogyasztható.

Forrás

Bulikaják

Nagyon szeretem a tortillából készült ételeket. A wrapot és a quesadillát is. Az az egyetlen baj van vele, hogy eteti magát, de iszonyatosan. Előnye, hogy a tortilla lapokat akár le is fagyaszthatjuk és előkaphatjuk, amikor épp szükségünk van rá, a tölteléket pedig 2 perc alatt kikeverjük.

 

A tortillát és magam készítem. Vásárolni is lehet, de nem olcsó. Sokkal egyszerűbb és finomabb, ha magad készíted el.

 

Egy palacsintasütő átmérőjének megfelelő quesadillához kettő tortilla lapra lesz szükségünk. Azt a kerek “szendvicset” pedig végül 4 felé fogjuk vágni!

Baconos töltelék:

pár szelet pirított bacon

paradicsom szeletek

sajt szeletek

 

Tejfölös töltelék:

tejföl

kukorica

sonka vagy bármilyen felvágott apróra vágva

paprika apróra vágva

só, bors ízlés szerint

 

Igazából felhasználhatjuk a maradékokat is, amit találunk. Ha már unjuk a parízeres szendvicset, készítsünk belőle quesadillas-t. :)

 

 

 

A bacon szeleteket én egy sütőpapírral bélelt tepsire fektettem és 200 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütöttem őket.

A tejfölös töltelékhez pedig csak összekeverjük a hozzávalókat.

Fogunk egy tortilla lapot, a már melegedő serpenyőbe tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal, rá a töltelék, ismét sajt és tortilla. Ha a sajt már olvad, egy tányér segítségével megfordítjuk az egészet és a másik oldalát is kb. 1 percen át sütjük. Ezután hagyjuk hűlni picit, majd 4 cikkre vágjuk.

A baconos verziónál a tortilla lapra sajt lapokat fektetünk, majd bacon, paradicsom, sajt lapok és tortilla a sorrend.

Mindkettő nagyon finom!

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Route du Rhum

Route du Rhum vitorlás verseny történet A Route du Rhum egy transzatlanti, egykezes... Tovább

karácsonyi céges vacsora

Karácsonyi céges vacsora a nosztalgikus hangulatú Dunyha Étteremben! Tartsa meg karácsonyi... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 217

Átlagos értékelés: 4.9

gasztronómia