3 ízletes csokoládés desszert, amit ki kell próbálnod! - Recept

hirdetes

Ízletes csokoládés desszertek, amit ki kell próbálnod!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szerintem a csokit nem lehet megunni, úgyhogy most mutatunk három különleges receptet! Próbáljátok ki ti is ezeket a desszerteket!

Csokoládés desszert

Kávé és csoki ganache-os piték

 

Hozzávalók:

 

Tészta:

 

    30 dkg liszt

    20 dkg vaj

    1 tojás

    3-4 ek. hideg víz (csak, ha muszáj)

 

Töltelék:

 

    3 dl habtejszín

    10 dkg tejcsoki

    10 dkg étcsoki (magas kakaótartalmú)

    2 ek. kávébab

    3 kanál cukor (barna, ha van)

 

Elkészítés:

 

A lisztet, vajat, tojás gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni, akkor hideg vizet adunk hozzá. Fóliába csomagoljuk és hűbe tesszük 1 órára.

 

A töltelékhez mozsárban megtörjük a kávébabot. A tejszínt felforraljuk, majd elzárjuk alatti a lángot. Beletesszük a megtört kávét és 20 percig hagyjuk állni. Közben a csokoládékat feldaraboljuk. Ezután leszűrjük, újra felforraljuk. A tüzet elzárjuk alatta, a cukrot és a csokoládét felolvasztjuk benne. Addig keverjük, míg felolvad, szinte kihűl a keverék. Egy habverővel felverjük.

 

A tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a piteformánkat. A kimaradt tésztát kis piteformákba tesszük (nekem 4 lett). Egy sütőpapírt helyezünk bele, szárazbabot szórunk rá és 180 fokos sütőben 20 pert alatt megsütjük.

 

Ha kész, eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt, a habos krémmel pedig megtöltjük a pitét. Csokoládéforgáccsal megszórjuk, hűtőbe tesszük, lehűtve fogyasztjuk.

 

Jó étvágyat!

Forrás

Csokoládés desszert

Hozzávalók 12 muffinra:

 

    1 nagy, érett banán

    1 tojás

    2,5 dl tej

    6 dkg olvasztott vaj

    18 dkg liszt

    1 cs. sütőpor

    12 dkg cukor

    1 t. csokoládé

 

Elkészítés:

 

A muffin formába beletesszük a muffin papírokat, majd az olvasztott vajjal kicsit bekenjük, biztos-ami-biztos, bele ne ragadjon. :)

 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A banán pürésítjük, majd hozzákeverjük a tojást. Beleöntjük a tejet és a vajat, elkeverjük, majd a lisztet a sütőporral elkeverve,  apránként hozzáadva csomómentesre keverjük. A cukrot is belekeverjük, majd a muffin papírokat megtöltjük. De csak a forma 3/4-éig, mert a süti megemelkedik.

 

A csokoládét kockákra vágjuk, majd a tésztába nyomkodjuk. Én nem szoktam belenyomni teljesen. De ha valaki szeretné, akkor akár bele is keverheti a tésztába, csak úgy félő, hogy lemegy a tészta aljára.

 

Az előmelegített sütőbe tesszük és 20-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

 

Melegen, hidegen egyaránt fogyasztjuk.

 

Jó étvágyat!

Forrás

Csokoládés desszert

Hozzávalók:

 

    2/3 csésze cukor (180 g)

    1/2 csésze lágy vaj (114 g)

    2 tojás

    1 teáskanál vaníliás cukor vagy vanília kivonat

    2 csésze liszt (260 g)

    1 teáskanál szódabikarbóna

    1 csésze csokicsepp (15 dkg)

    nutella

 

Elkészítés:

 

A vajat én megolvasztottam 30 mp alatt, tehát nem olvadt el teljesen, csak egy kicsit. A lényeg, hogy lágy legyen. Tehát a vajat a cukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot/vanília kivonatot és a tojásokat. Jól elkeverjük. A lisztet a szódabikarbónával összekeverjük és több részletben a belekeverjük a tojásos részbe. Én még 1 evőkanálnyit belekevertem, nekem kellett, de ez liszt függő. Lágy tésztát fogunk kapni, nem kell megijedni. Ha az összes liszt benne van, hozzákeverjük a csokicseppet.

 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy evőkanálnyi masszát kiveszünk a tésztából, a tenyerünkbe tesszük és kilapítjuk. Egy kiskanálnyi nutellát teszünk a közepébe, majd a tésztát gombóccá formáljuk. Ne ijedjünk, eléggé ragad a tészta, de meg lehet formázni. Dolgozzunk gyorsan, vagy ha szeretnénk tegyük egy kis időre a hűtőbe a tésztát, hogy a vaj megdermedjen benne. A kis gombócokat a tepsibe tesszük, de egymástól távol, mert sülés közben szét fog terülni. Tehát nem kell lelapítani! Az előmelegített sütőbe tesszük és 12-14 perc alatt megsütjük. Én 14 percig sütöttem. Kivesszük és hagyjuk hűlni. Nekem 17 keksz lett belőle, de persze ez méretfüggő.

 

Jó étvágyat!

Forrás

 

Ha mégsincs kedved a sütésnek nekiállni, de egy igazán különleges csokis desszertre vágysz, akkor elárulok egy titkot!

 

Az álom desszert, ami számomra felülírta az előbb említetteket, nem más, mint a forrócsokoládé felfújt madártejjel, és fügével! Hmmm...

 

 

Hát nem hazudok, megnyaltam utána mind a tíz ujjamat! 

 

A rossz hír viszont az, hogy a receptet nem sikerült megszereznem! :(

 

Így ha Ti is át akarjátok élni ezt a mennyei ízélményt, a Symbol Garden Éttermébe kell mennetek, ahol az étlepon a desszertek között egyből kiszúrjátok majd, s ha jót akartok magatoknak, akkor egyből kettőt rendeltek! ;) 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Kieler

A kielerek a tőkesúlyos hajók. Nem uszonyt(svert) használnak, hanem tőkesúlyt. Tovább

Stagreiter

Stagreiter - orrvitorlakapocs (=lovas) Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 240

Átlagos értékelés: 4.7

gasztronómia