Három karácsonyi finomság, amiknek nem lehet ellenállni - recept

hirdetes

Három karácsonyi finomság, amiknek nem lehet ellenállni

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Karácsonykor mindig tele van az asztal, de a sok főfogás mellett kell egy kis nassolni való is:) Most három karácsonyi receptet mutatunk, mindenki imádni fog.

3 karácsonyi finomság

Mézeskalácskenyér

 

Szóval ez a sütemény pont olyan, mint a mézeskalács. Csak kenyér formában. :) Állítólag a hollandok vajjal megkenve, reggelire fogyasztják. Ezt nekem nehéz elhinnem, mert sehogy nem passzítanám hozzá a vajat, de ha nekik úgy finom, nekem végülis mindegy.

 

Hozzávalók (egy kenyérhez):

 

38 dkg liszt

9 g szódabikarbóna

2 tk mézeskalács fűszerkeverék

1 csipet só

10 dkg cukor

15 dkg méz

2 dl tej

 

A mézet megmelegítjük.

A liszthez adjuk a szódabikarbónát, sót, hozzáadjuk a cukrot,és a fűszerkeveréket, majd elkeverjük.

Ehhez adjuk a felmelegített mézet és hozzáöntjük a tejet is.

Alaposan összekeverjük.

 

Fotó

Ezt vajjal kikent és lisztezett formába öntjük, 150 fokra előmelegített sütőben 60 perc alatt készre sütjük.

Rácson hagyjuk kihűlni.

 

Azt mondják, finomabb, ha állni is hagyja az ember. Vagy minél hosszabb ideig áll, annál finomabb!? Mindegy, szóval alaposan becsomagolva, hogy ne száradhasson ki, biztosan finomabb ha áll pár napot.

Forrás

3 karácsonyi finomság

Hozzávalók:

 

2 bögre liszt

1/2 bögre porcukor

7 dkg vaj vagy margarin

1/4 bögre méz

1 tojás

1 teáskanál sütőpor

1 csapott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

 

A mézet és a margarint kissé megolvasztjuk, könnyebb úgy vele a munka.

Aztán mindent egy tálba teszünk és összegyúrjuk.

Azonnal nyújthatjuk is, amint egynemű lett a tésztánk.

Kb. 3 mm vastagság megfelelő. Kiszúrjuk a kívánt formákat és sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk.

A számomra bevált mézesnél nem tehetjük ilyen közel őket egymáshoz, de ezt nyugodtan.

170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük őket. Nekem 10 perc volt a megfelelő.

A cukorkákat – ha használunk – sütés előtt nyomjuk a tésztába.

Valóban gyors, és finom is! Bátran próbáljátok ki.

Forrás

3 karácsonyi finomság

hozzávalók

3/4 csésze porcukor (2,5 dl-es)

2 csepp citromlé

3 tojásfehérje

és egy fém keverőtál

 

A fehérjéket beletesszük a keverőtálba és elindítjuk a gépet.

Szépen apránként elkeverjük benne az átszitált porcukrot és a végén a citromlevet.

Akkor jó a habunk, amikor ha kiemeljük a keverőfejet, csúcsot képez és szép fényes.

Imádtam nézni, ahogy kever a gép. Beleszerettem ebbe a mozgásba. A meglévő robotgépemmel ellentétben annyira jó érzés volt, hogy ez nem keni ki a cuccot a tál falára, hanem szépen elkever mindent.

 

Ezután 3 tálba osztottam a habot.

Az egyik tálba 1-2 csepp piros, a másikba 1-2 csepp sárga, a harmadikba 1-2 csepp kék festéket csepegtettem.

Óvatosan elkevertem simára az összeset, majd egy zárt virág csővel ellátott habzsákba kezdtem színenként felváltva kanalazni a masszát.

Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire rózsákat nyomtam.

 

fokra előmelegített sütőbe tesszük és másfél vagy 1 óra 45 perc alatt kiszárítjuk őket. Ezután se vesszük ki a sütőből, csak lekapcsoljuk és résnyire kitámasztjuk az ajtót, hogy ott hűljenek ki a habcsókok.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
kreatív

Szótár

Alsóörs - Vitorlás SC

Alsóörs - Vitorlás SC kikötő - tudnivalók: Az alsóörsi Vitorlás SC kikötője a tó... Tovább

Aerodinamika

Az aerodinamika a légerőtan idegen megfelelője. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes