notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

33. Amerika Kupa 2010 - Újabb pereskedés

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > 33. Amerika Kupa 2010 - Újabb pereskedés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

33. Amerika Kupa 2010 - Újabb pereskedés


2009/10/28
tóth mátyás

Forrás: vitorlazas.hu

A GGYC újra jogi úton próbál az SNG és az Alinghi fölé kerekedni. Ez a nyolcadik jogi eljárás, amit két éven belül Larry Ellison és a BMW Oracle Racing Team kezdeményez. Az SNG továbbra is sportszerűtlennek ítéli a kihívók magatartását.

33. Amerika Kupa 2010 - Újabb pereskedés

33. Amerika Kupa 2010 fórum itt!

33. Amerika Kupa 2010 - Újra jogi eljárást indított a BMW Oracle "Két éven belül a nyolcadik jogi eljárást indítja Larry Ellison és a Golden Gate Yacht Club (GGYC) az Amerika Kupa címvédője, az SNG és az Alinghi csapat ellen. Ezzel továbbra is azt bizonyítják, hogy a legnagyobb presztizsű vitorlás versenyt, az Amerika Kupat a bíróságon és nem a vízen akarják megnyerni. Miután nem sikerült kijátszani a Deed of Gift által lefektetett tényeket, Ellison most újabb alaptalan állításokkal próbálja meg kivenni az SNG kezéből a kupát", mondta Fred Meyer az SNG igazgató helyettese. "Mint az Amerika Kupa kétszeres győztese és az eddigi legsikeresebb Amerika kupa rendezője (Valencia, Spanyolország, 2007), az SNG és az Alinghi továbbra is küzdeni fog a jogaiért és a szabályokért, hogy az egész világon népszerűsítsék a vitorlázást. Reméljük, hogy a GGYC befejezi ezt a sportszerűtlen magatartást és Ras al-Khaimah vizein folytatja a versenyt 2010 februárjában vagy enged más csapatokat versenybe szállni a kihívó ciméért," tette hozzá Meyer.

33. Amerika Kupa 2010 - Brad Butterworth

Az Alinghi kormányosa Brad Butterworth a következőket nyilatkozta: "A BMW Oracle-nek ki kéne tisztítani a sportszerűtlen fejét egy nagy adag sós vízzel és napsütéssel és a vízen versenyezni a Kupáért. Ha ez nem megy, akkor félre kéne állni, hogy más csapatok szállhassanak versenybe a kihívó címéért."

33. Amerika Kupa 2010 - Csak PR fogás?

"Ez a húzásuk szemben áll az Amerika Kupaval, az Egyesült Arab Emirátusokkal, az országok közti kapcsolatokkal és a jogi eljárásokkal. Ez nem más, mint egy PR fogás. Alapvetően a GGYC nem akar a vizen versenyezni az SNG ellen, miután kizárt 19 másik klubbot a kihivő címért való versenyből, ezzel több száz vitorlázótól és résztvevőtől vette el a lehetőséget a versenyzésre", nyilatkozta Barry Ostrager, az SNG vezető ügyvédje.

 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Route du Rhum

Route du Rhum vitorlás verseny történet A Route du Rhum egy transzatlanti, egykezes...

Élkötél

A hátsóél kivételével a vitorla élekre kötelet varrnak fel, mely meghatározza a vitorla...

Korcsolyázás

A korcsolyázásra Budapesten számtalan lehetőségünk van, hiszen több korcsolyapálya is...

Balcsapás

Balcsapás: Egy vitorlás balcsapáson halad, amikor a szelet bal oldala felől kapja....

Felhúzókötél

A hajó vitorlázatát az árbocra felhúzókötelekkel oldják meg. a nagyvitorlát a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!