33. Amerika Kupa 2010 - Újabb pereskedés

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 33. Amerika Kupa 2010 - Újabb pereskedés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

33. Amerika Kupa 2010 - Újabb pereskedés


2009/09/07

Forrás: vitorlazas.hu

Fred Meyer, az SNG (Société Nautique de Genéve) elnök helyettese kommentálta a Golden Gate Yact Club legutóbbi pereskedését.

Genf, Svájc

 

33. Amerika Kupa 2010 - Újabb pereskedés

33. Amerika Kupa 2010 - Fred Meyer 

"Szégyenletes, hogy a BMW Oracle és a Golden Gate Yacht Club (GGYC) makacsul kitart amellett, hogy az Amerika Kupát ne a vízen, hanem pereskedés útján nyerjék meg. Ez a hatodik alkalom, hogy bíróság elé viszik a címvédőket. Lehetséges, hogy Larry Ellison így próbálja meg elterelni a bíróság figyelmét arról a tényről, hogy a hajójuk nem felel meg a felmérési és kihívási feltételeknek."

"A GGYC spekulációja a verseny levezetéséről, mielőtt a Versenykiírás és a Versenyutasítás le lett vona írva és publikálva, egyszerűen elhamarkodott és önérdeket szolgáló. Fejükbe vették, hogy befeketítik a svájci címvédők, az SNG és az egész Amerika Kupa hírnevét. A BMW Oracle újra keresztül viszi az Amerika Kupát a bíróságon, alaptalan vádakkal."

"Az Amerika Kupa szabályait 130 évvel ezelőtt írták, amikor másik amerikai yacht clubbok voltak a címvédők. Ezek a clubok nem olyanok voltak kihívóként, mint most a GGYC vagy a BMW Oracle. Nem így akarták elérni céljaikat."

Az egyszerű tények:

1. Ha a kihívó és a címvédő nem tud megegyezni, az Amerika Kupa a Deed of Gift alapértelmezett szabályai alapján lesz lefolytatva.

2. A Deed of Gift és az összes elmúlt Amerika Kupa alapján a címvédő yacht club rendezi a versenyt.

3. a Deed of Gift kimondja, hogy a kihívónak meg kell felelnie az előírásoknak. A GGYC benyújtott egy kihívási papírt egy 90X90 lábas hajóról. El kell fogadniuk a saját általuk szabadon előterjesztett és önként vállalt döntésüket és a kihívó hajónak meg kell felelnie azoknak az előírásoknak, amelyeket a Deed of Gift és ír elő és Kornreich bíró elrendelt. Az SNG nem akarja kizáratni a GGYC-ot és a BMW Oracle-t, elég idejük van, hogy átépítsék a hajójukat.

4. A verseny szabályzata a Deed of Gift és az ISAF Versenyszabályzat lesz, amely az ISAF által lett leírva és kiadva. Az ISAF szabályzatot a világ összes yacht clubja alkalmazza, beleértve a GGYC-t és az SNG-t.

5. A verseny szabályait egy Versenykiírásban teszik közzé 2009. november 6.-án. A Versenyutasítás 2010 január 8.-án fog napvilágot látni. Ezek az időpontok korábbiak ahhoz képest, hogy egy címvédőnek ezeket a dokumentumokat a kihívónak be kell nyújtania a Deed of gift alapján. Az utolsó alkalom 1988-ban volt, amikor a Deed of Gift szigorú szabályai alapján rendezték a versenyt.

6. Az SNG önként a GGYC számára elérhetővé teszi a legrészletesebb szabályzatot, amelyek a versenyző hajók építésére és felmérésére is vonatkoznak, továbbá minden felmerülő kérdésre szívesen válaszolnak, hogy az "USA" nevű hajójukat fel tudják készíteni az Amerika Kupára.

7. Minden bíró és a nemzetközi zsűri tagjai szigorúan az ISAF által lesz kiválasztva. Mint ahogy minden verseny és sport esemény a bírák és a versenyzők egyaránt be lesznek határolva, korlátozva a verseny szabályainak megfelelően.

8. New York állam legfelsőbb bírósága újra átnézte az SNG és az ISAF közti megegyezést, amely a GGYC által jóvá lett hagyva és a következőket találták: "a megegyezés nem mond ellent semmiben a Deed of Giftnek vagy az alkalmazható szabályoknak. Nincs semmi kifogásolható a megegyezésben.

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Méder Áron

Méder Áron fórum topik itt!   Méder Áron életrajz Méder Áron 1979...

Művészeti előadás

A művészeti előadás a művészetek teljes körét átfogó bemutató, beszélgetés, s egyfajta...

Hajótest hossza

A hajótest hossza a hajótest legnagyobb hosszúsága, a vízvonallal párhuzamosan mért...

Balatonberényi Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének délii partján található a Balatonberényi Magyar Tenger...

Sátras esküvő

Manapság egyre népszerűbbek a sátras esküvők, hiszen a párok kezdik felismerni a benne rejlő...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.