33. Amerika Kupa 2010 - Újabb pereskedés

hirdetes

33. Amerika Kupa 2010 - Újabb pereskedés

tóth mátyás
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Fred Meyer, az SNG (Société Nautique de Genéve) elnök helyettese kommentálta a Golden Gate Yact Club legutóbbi pereskedését.

Genf, Svájc

 

33. Amerika Kupa 2010 - Újabb pereskedés

33. Amerika Kupa 2010 - Fred Meyer 

"Szégyenletes, hogy a BMW Oracle és a Golden Gate Yacht Club (GGYC) makacsul kitart amellett, hogy az Amerika Kupát ne a vízen, hanem pereskedés útján nyerjék meg. Ez a hatodik alkalom, hogy bíróság elé viszik a címvédőket. Lehetséges, hogy Larry Ellison így próbálja meg elterelni a bíróság figyelmét arról a tényről, hogy a hajójuk nem felel meg a felmérési és kihívási feltételeknek."

"A GGYC spekulációja a verseny levezetéséről, mielőtt a Versenykiírás és a Versenyutasítás le lett vona írva és publikálva, egyszerűen elhamarkodott és önérdeket szolgáló. Fejükbe vették, hogy befeketítik a svájci címvédők, az SNG és az egész Amerika Kupa hírnevét. A BMW Oracle újra keresztül viszi az Amerika Kupát a bíróságon, alaptalan vádakkal."

"Az Amerika Kupa szabályait 130 évvel ezelőtt írták, amikor másik amerikai yacht clubbok voltak a címvédők. Ezek a clubok nem olyanok voltak kihívóként, mint most a GGYC vagy a BMW Oracle. Nem így akarták elérni céljaikat."

Az egyszerű tények:

1. Ha a kihívó és a címvédő nem tud megegyezni, az Amerika Kupa a Deed of Gift alapértelmezett szabályai alapján lesz lefolytatva.

hirdetes

2. A Deed of Gift és az összes elmúlt Amerika Kupa alapján a címvédő yacht club rendezi a versenyt.

3. a Deed of Gift kimondja, hogy a kihívónak meg kell felelnie az előírásoknak. A GGYC benyújtott egy kihívási papírt egy 90X90 lábas hajóról. El kell fogadniuk a saját általuk szabadon előterjesztett és önként vállalt döntésüket és a kihívó hajónak meg kell felelnie azoknak az előírásoknak, amelyeket a Deed of Gift és ír elő és Kornreich bíró elrendelt. Az SNG nem akarja kizáratni a GGYC-ot és a BMW Oracle-t, elég idejük van, hogy átépítsék a hajójukat.

4. A verseny szabályzata a Deed of Gift és az ISAF Versenyszabályzat lesz, amely az ISAF által lett leírva és kiadva. Az ISAF szabályzatot a világ összes yacht clubja alkalmazza, beleértve a GGYC-t és az SNG-t.

5. A verseny szabályait egy Versenykiírásban teszik közzé 2009. november 6.-án. A Versenyutasítás 2010 január 8.-án fog napvilágot látni. Ezek az időpontok korábbiak ahhoz képest, hogy egy címvédőnek ezeket a dokumentumokat a kihívónak be kell nyújtania a Deed of gift alapján. Az utolsó alkalom 1988-ban volt, amikor a Deed of Gift szigorú szabályai alapján rendezték a versenyt.

hirdetes

6. Az SNG önként a GGYC számára elérhetővé teszi a legrészletesebb szabályzatot, amelyek a versenyző hajók építésére és felmérésére is vonatkoznak, továbbá minden felmerülő kérdésre szívesen válaszolnak, hogy az "USA" nevű hajójukat fel tudják készíteni az Amerika Kupára.

7. Minden bíró és a nemzetközi zsűri tagjai szigorúan az ISAF által lesz kiválasztva. Mint ahogy minden verseny és sport esemény a bírák és a versenyzők egyaránt be lesznek határolva, korlátozva a verseny szabályainak megfelelően.

8. New York állam legfelsőbb bírósága újra átnézte az SNG és az ISAF közti megegyezést, amely a GGYC által jóvá lett hagyva és a következőket találták: "a megegyezés nem mond ellent semmiben a Deed of Giftnek vagy az alkalmazható szabályoknak. Nincs semmi kifogásolható a megegyezésben.

 

Forrás: vitorlazas.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

BYC

A Balatonfüredi Yacht Club   A BYC  Klub története Az angol... Tovább

Vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd, vagy más néven Sunday Brunch egy olyan közös családi program, emlynek... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.