4 elfeledett sportág, amiket napjainkban senki sem űz

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 3+1 elfeledett sportág, amikről mi még sosem hallottunk

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3+1 elfeledett sportág, amikről mi még sosem hallottunk


2020/09/05

Mindenki fel tud sorolni legalább tíz sportágat, annak ellenére, hogy egy ember általában csak egy sportot szokott űzni komolyabb szinteken. Rengeteg sport van a világ különböző tájairól, van olyan, ami már több ezeréves, de vannak olyanok is, amik csak az elmúlt évtizedekben jelentek meg. Vannak olyan tevékenységek is, amiket sokak nem tartanak sportnak különböző erkölcsi okokból kifolyólag. A most következő sportok ma már nincsenek jelen az életünkben, és valószínűleg csak kevesünk hallott róluk, de a múltban rengeteg követője és szurkolója volt ezeknek a sportágaknak. Lássuk melyek ezek a sportok!

4 elfeledett sport

Sínversenyek

A huszadik század elején egyre népszerűbbek lettek a különböző Sínversenyek az USA-ban. Itt a motorkerékpárosok egy erre a célra kialakított fa pályán versenyeztek, ami a mai velodromokra hasonlítottak. Ezek a versenyek az autóversenyzéshez jóval olcsóbbak voltak, de a gyenge minőség miatt a karbantartásra és javításra gyakran kellett költeni a csapatoknak. Ez után elkészültek az úgy nevezett Boardtrack-ek, amik egy versenykerékpárra hasonlítottak. Ezeket úgy tervezték és fejlesztették, hogy a lehető leggyorsabban tudjon menni, de fék egyiken se volt, így rengeteg halálos áldozat fűződik ehhez a sporthoz, mint versenyző, mint szurkoló részről. Az 1930-as években teljesen eltűnt ez a sportág.

 

Kemping

Senki se keverje össze ezt azzal a tevékenységgel, mikor a szabadban felépítünk egy sátrat és ott pihenünk. A kemping vagy más szóval campyon, egy középkori labdajáték volt, ami a mai, modern futballjátéknak az alapját képzi. A kemping egyik legkorábbi feljegyzett említése a 4. századból származik. Ez a játék leggyakrabban rivális közösségek között játszódott le, 10-15 játékosból állt egy csapat. A játék meglehetősen egyszerű volt, a játék elején feldobtak egy labdához hasonló alkalmatosságot, amit az egyik csapat elkapott és megpróbálta az ellenfél csapatának a bázisára juttatni, hasonló módon, mint a mai futballban. Az ellentétes csapatok szurkolói között már ekkor is gyakoriak voltak a különböző harcok. Ha érdekel a többi elfeledett sportág is akkor lapozz a következő oldalra!


sportKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Peilung

 Peilungnak hívjuk a vitorlás versenyeken, a kreuz bójához kirakott terelő bóját.

Ketch vitorlás

            ...

Esküvő szervezés

Esküvőt szervezni nem egyszerű dolog. Életünk legszebb napjának tökéletesnek kell lennie,...

Vendée Globe

Vendée Globe vitorlás verseny - Elméletben egyszerű Elméletben a Vendée Globe egy...

Dűznihatás

A dűznihatás jelentése réshatás, a levegő felgyorsulása a nagyvitorla és az orrvitorla között.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.