4 elfeledett sportág, amiket napjainkban senki sem űz

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 3+1 elfeledett sportág, amikről mi még sosem hallottunk

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3+1 elfeledett sportág, amikről mi még sosem hallottunk


2020/09/05
3+1 elfeledett sportág, amikről mi még sosem hallottunk
4 elfeledett sport

Furkósbot lengetés

A furkósbot lengetés Indiából származik, eredetileg a katonák erejét és mobilitását fejlesztették vele. Később a brit hadsereg beleépítette a botok lengetését a fizikai aktívitások alap pillérjeként, amit minden edzésen mindenkinek kötelező volt elvégezni. A későbbi korszakokban már klub swinging néven volt ismert ez a sportág, amit előszeretettel űztek férfiak és nők egyaránt. Később erre a sportra speciálisan felállított pályákat alakítottak ki. 1904-ben és 1932-ben is az USA-ban tartották a nyári olimpiát, ahol klub lengés tornaként jelent meg ez a sportág. Mindegyik résztvevő egy hosszabb pálcát tartott a kezébe és egy összetett, bonyolult manőverezési sorozatban forgatták ezeket, kicsit hasonlított a zsonglőrködés és a ritmikus gimnasztikához is. Hihetetlen módon, de ez sport egészen 1950-ig meglepően népszerű volt az USA-ban. Az utolsó hivatalosan megtartott amerikai bajnokságot 1953-ban tartották meg, azóta egy ilyen verseny nem volt.

 

A rókák dobása

Nem olyan nehéz bevallani, hogy miért is nem tűntették fel ezt a tevekénységet a történelemkönyvekben. A 17. és a 18. században az európai nemesek körében az egyik legnépszerűbb sport volt. A ketrecben tartott rókákat egy olyan arénába engedték ki, ahol a padló felett speciális hurkok voltak elhelyezve. A hurkok két szélén egy-egy csapattárs állt, és várt, hogy a felé repülő élő állatot el tudják kapni. Amelyik csapat a legmagasabbra képes dobni a vadat, az győz. Annak ellenére, hogy a rémült, vadon élő állatok minden esetben szereztek valamilyen sérülést, hatalmas szurkoló tábora volt ennek a sportnak, nőkkel és gyerekekkel teli. Amelyik róka nem halt meg a verseny folyamán, azt a végén megölték, hogy a sérülésekkel teli állat ne szenvedjen. Később ez a sportág teljesen elfelejtődött a rókák örömére.


sportKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Luvgierig

Luvgierig - a szél felé forduló hajót hívjuk így

Fűke 32

Fűke 32 vitorlás hajó gyártói leírása Fűke Yacht Kft. saját fejlesztésű hajója a...

Mannschaft

Ejtsd: mancsaft. A mancsaft a  legénység, versenyzõtárs.

Alsóörs - TVSK (Túravitolás Sport Klub) kikötő

A TVSK alsóőrsi kikötője A Balaton északi partszakaszának gyöngyszeme Alsóörs....

Centomiglia

Centomiglia vitorlás verseny történet Az első Centomigliát a Circolo Vela Gargnano...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.