3+1 elképesztő sporteredmény

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 3+1 hihetetlen világrekord, amikre épeszű ember nem is gondol

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3+1 hihetetlen világrekord, amikre épeszű ember nem is gondol


2020/09/19

Gyerek korunkban mind számoltuk, hogy mennyi ideig tudunk a víz alatt lenni, vagy hányat tudunk a kedvenc labdánkkal dekázni. A most következő cikkben olyan hihetetlen rekordokat fogunk bemutatni, amit valószínűleg még sok évig nem fog megdönteni senki.

4 hihetetlen rekord

Ha valakinek azt a szót mondjuk, hogy sport, akkor biztosan azok a szavak fognak az eszébe jutni, mint a kitartás, edzettség vagy rendszeres mozgás. Vannak olyan sportágak melyekben hazánk sportolói kiemelkedően jó teljesítményt nyújtanak, de vannak sajnos olyanok is, amit rengeteg hellyel és eszközzel támogat az állam, mégsem látjuk az elvárt színvonalat. A világszínvonalú sporteseményeken hihetetlen rekordok bízonyítják azt, hogy az emberi lény igenis képes felülmúlni a múltban elért eredményeket, és folyamatosan magasabbra tenni azt a bizonyos mércét. Vannak azonban olyan sport rekordok is, amelyeket a Guiness rekordok között találhatunk, mert annyira különlegesek vagy hihetetlenek. Ezeket a rekordokat valószínűleg még sok évig nem fogják megdönteni, nézzük milyen ”sportok” ezek.

 

Úszás bilincsben

Elham Sadat Ashgari nevéhez köthető egy igen fura világrekord. Ő tarja a bilincsben való úszás rekordját. Erre a kísérletre Törökországban készült fel, majd Bushehr-ben, ami Iránban található, felállította ezt a világcsúcsot. A kísérlet alatt rendőrségi bilincsekkel rögzítették Elham kezét, aki 4,2 kilométert úszott így le, ez idő alatt csak a lábaival tartotta fent magát a víz felszínén. Sokunk a 4,2 kilométeres távot szabad kézzel is a nagyobb kihívások közé soroljuk, hát még lebilincselt kézzel.

 

Kosárlabda és szörfözés egyszerre

Bernie Boehm kettő darab sportágat vegyített össze úgy, hogy 33,25 másodpercen keresztül pörgette a mutatóujján a kosárlabdát, miközben nyugodtan szörfözött. Ehhez a kísérlethez a nem is válaszhatott volna mást, mint a Daytona Beachet. A rekord 2013 augusztus 31-én készült el. Ha magunk elé képzeljük ezt a mozdulatsort, akkor könnyen be tudjuk látni, hogy bizony mind a két sporthoz külön-külön rengeteg egyensúlyérzék szükséges, hát még ha mindezeket egyszerre csináljuk. Ebből kifolyólag már nem meglepő, hogy miért van benne ez a kísérlet a Guiness rekordok listájában. Ha érdekel a többi hihetetlen rekord is, akkor mindeképpen lapozz a következő oldalra!


sportKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Félszél

Félszél – a hajó menetiránya és a látszólagos szélirány kb. 90 fokot zár be

Romantikus vacsorahelyszín Budapest

Romantikus vacsorahelyszín Budapest - A város idilli hangulatát, és a békeidők harmóniáját...

Szélbeállás

A hajó orrát szél felé kormányozzuk, majd hagyjuk, hogy a vitorlák lobogjanak és a hajó...

Behúzókötél

A behúzókötél a vitorlák behúzására, kiengedésére, szélhez való optimális...

Tréning helyszín

Egy tökéletes tréning helyszín távol helyezkedik el a város zajától, hiszen az előadások...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.