notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

4 kihagyhatatlan hely, amiket mindenki ismer, de csak kevesen látták élőben

hirdetes

4 kihagyhatatlan hely, amiket egyszer látni kell

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vannak olyan helyek a világban, amikről egész életünkben sokat hallottunk, mégse láttuk még őket soha. Pedig érdekes élmény lehetne ezekre a helyekre ellátogatni. Most ezek közül mutatunk meg nektek négyet.

Kihagyhatatlan helyek

Las Vegas

 

Ez a város a szerencsejátékokról híres, ami nem is csoda, hisz Las Vegas a világ egyik legnagyobb szórakoztatási központja. Aki szeret kaszinózni, annak érdemes ezt a várost célba vennie, ha sikerül megnyernie a lottót. Las Vegas egyben Amerika 28. legnépesebb városa is, úgyhogy ha nyugalomra és csendre vágysz, azt nem itt fogod megtalálni. A városban még éjszaka is zajlik az élet, szinte állandóan ki van világítva, úgyhogy egy csöppet se túlzás az, amit a filmekben látunk. Ebben a városban van a világon a legnagyobb fényszennyezés. Las Vegasról rengeteg filmet és sorozatot forgattak, amit a világ minden pontján ismernek, mint a Másnaposok, vagy a Túl a csúcson. Sokáig lehetne ezt még sorolni.

Kihagyhatatlan helyek

Ezt a jelenséget a sarkokhoz közel eső országokban lehet megfigyelni, mint Norvégia, Dánia, Kanada, Finnország, de néha még Skóciából is jól láthatóak ezek a természetes fényjátékok. Minél északabbra esnek ezek az országok, annál hosszabbak az éjszakák. Sőt, néhány északi-sarkhoz közel eső városban szinte állandóan sötét van ezekben a téli időszakokban, ami néha kedvét szegheti az embernek. Viszont éjszaka ezt a gyönyörű természeti jelenséget remekül meg lehet figyelni. Erre a megfigyelésre a téli és a késő őszi időszak a legalkalmasabb.

Kihagyhatatlan helyek

A Kínai nagy fal is egy olyan hely ebben a világban, amiről nincs olyan ember, aki már ne hallott volna és ne nézné meg szívesen. A fal pontos hosszát még a mai napig nem sikerült megállapítani. Egyes becslések szerint 6352 kilométer, mások viszont 3 és 10 ezer kilométer közé teszik. Ráadásul még napjainkban is felfedeztek egy néhány száz kilométeres szakaszt, amiről eddig nem tudott senki. Így a fal máris hosszabb pár száz kilométerrel. És ki tudja, mi vár még felfedezésre?

Kihagyhatatlan helyek

Ki ne ismerné ezt a rejtélyes sziklakört? Szinte mindenki találkozott már vele valamilyen formában. Ez is azon helyek egyike, amiket látni kell. Ezek a sziklák a Salisbury-síkságon találhatóak és úgy kerültek oda, hogy a druidák fölcipelték magukkal ezeket a több tonnás sziklatömböket. Valójában senki nem tudja, hogy mi célból hozták őket ide, de sokan azt állítják, hogy asztrológiai kalendáriumot állítottak fel, vagy egy templomot. Ez még a mai napig rejtély, azonban egy biztos: valamilyen misztikus vonatkozása van ezeknek a több tonnás sziklatömböknek a történetében. A Stonehanget már nagyon régen építették: valamikor az újkőkorban kezdték el.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Avatar

Avatar vitorlás hajó bemutatása Az Avatar egy 2007-es évjáratú, Nautic 12 Racer... Tovább

Balatonmária Túravitorlás Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Túravitorlás Egyesület... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 186

Átlagos értékelés: 4.7

utazás