notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

4 kísérteties helyszín Halloweenre, ahol érdemes az év legfélelmetesebb napját töltened.

hirdetes

4 kísérteties helyszín Halloweenra

Rédei Csilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hátborzongató legendák, régi kastélyok, várak és rémisztően jó jelmezes bulik. Október 31-én kezdetét veszi a Halloween-őrület világszerte mindenhol. Most megtudhatod, hol érdemes töltened az év legfélelmetesebb napját!

4 kísérteties helyszín Halloweenre, ahol érdemes az év legfélelmetesebb napját töltened.

 

 

 

 

 

St. Andrews kastély, Skócia

 

Egy skót kisvárosban járunk. Az legenda szerint az itt található kastély számos szellem és kísértet tanyája mind a mai napig. Az épület a XII. században épült, de a skótok 1337-ben lerombolták, hogy ne kerülhessen az angolok kezére. A XIV. század végén azonban Bishop Walter elrendelte a kastély újjáépítését.

A helyi legendák szerint a kastélyt több kísértet is lakja. Az egyik a Fehér ruhás nő, aki a kastélyban és a partok mentén sétálgat egész nap, a másik pedig Patrick Hamilton, a skót mártír szelleme is, aki képtelen elhagyni a kastély tornyait: ezekből nézi naphosszat azt a helyet, ahol 1528-ban elevenen elégették. Beaton érsek és prímás szelleme sem tud békében nyugodni: a protestantizmus ellen küzdő férfit meggyilkolták és meztelenül kilógatták a kastély oromzatára. Egy Szürke ruhás nőalak is gyakorta feltűnik a környéken, ő egy imakönyvvel a kezében kísért.

 

hirdetes
4 kísérteties helyszín Halloweenra - St. Andrews kastély, Skócia

 

 

Drakula vár, Erdély

 

Románia legszebb régiója Erdély. És ez az egyik legideálisabb helyszín a Halloween ünneplésére. Amellett, hogy innen gyökeredzik a híres Drakula gróf legendája, ez a kísértetiesen szép hely számos hátborzongató kastéllyal, palotával, valamint időtlen falvakkal rendelkezik, melyekben még jelen vannak ma is a legendák és a múlt század hagyományai. Mindez egy fantasztikus utazás a rejtélyes múltba. Erdély határán érdemes meglátogatni ebben az időszakban a Bran kastélyt, mely Bram Stoker legendás Drakula karakterének volt otthona. A legenda szerint a kastélyban élt egykor egy Vlad Drakula nevű uralkodó, aki rendkívül kegyetlen büntetéseket szabott ki uralkodása alatt. Állítólag ez inspirálta Stoker félelmetes vámpír meséjét.

 

4 kísérteties helyszín Halloweenra - Drakula vár, Erdély

 

 

St. Augustine világítótorony, Florida

 

A világítótornyot az 1600-as években építették a spanyol telepesek. 1824-ben már hivatalosan is az Egyesült Államok világítótornyai között tartották számon. A történet nagyon tragikus és félelmetes. A ttorony gondnoka, Mr. Andreu az épület festése közben a mélybe zuhant, és szörnyethalt - állítólag az ő szelleme azóta sem bír nyugodni. Három kislány is a régi toronyban lelte halálát. Ők épp gyermekvasútjukkal játszottak, amikor megfojtották őket. A szóbeszéd szerint szellemeik most is kísértenek a környéken.

hirdetes

 

4 kísérteties helyszín Halloweenra - St. Augustine világítótorony, Florida

 

 

Salem

 

Salem, ez a New England-i kis városka tökéletes egy felejthetetlen Halloweenra. Ez a hátborzongató hely adott otthont a híres boszorkánypereknek, melyek során több, mint 26 embert ítéltek halálra. A legenda szerint, Halloween időszakában itt Salemben nagyon vékony a határ a fizikai és spirituális világ között, és a kapcsolat természetfelettivel, ha csak egy napra is, lehetségessé válik. Salemben számos múzeummal, és kiállítással találkozhatunk, melyek megemlékeznek a szörnyű eseménysorozatra, félelmetes emléktárgyak, és leírások segítségével.

 

4 kíséteties helyszín Halloweenra - Salem

 

 

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Sajtótájékoztató helyszín

A tökéletes sajtótájékoztató helyszín olyan megfelelő technikai háttérrel rendelkezik,... Tovább

Kávézó Budapesten

A tökéletes kávézó Budapesten mindenkinek más jelent, abban azonban egyetérthetünk, hogy a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 244

Átlagos értékelés: 5.0