4 kísérteties helyszín Halloweenre, ahol érdemes az év legfélelmetesebb napját töltened.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 4 kísérteties helyszín Halloweenra

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

4 kísérteties helyszín Halloweenra


2012/10/31

Hátborzongató legendák, régi kastélyok, várak és rémisztően jó jelmezes bulik. Október 31-én kezdetét veszi a Halloween-őrület világszerte mindenhol. Most megtudhatod, hol érdemes töltened az év legfélelmetesebb napját!

4 kísérteties helyszín Halloweenre, ahol érdemes az év legfélelmetesebb napját töltened.

 

 

 

 

 

St. Andrews kastély, Skócia

 

Egy skót kisvárosban járunk. Az legenda szerint az itt található kastély számos szellem és kísértet tanyája mind a mai napig. Az épület a XII. században épült, de a skótok 1337-ben lerombolták, hogy ne kerülhessen az angolok kezére. A XIV. század végén azonban Bishop Walter elrendelte a kastély újjáépítését.

A helyi legendák szerint a kastélyt több kísértet is lakja. Az egyik a Fehér ruhás nő, aki a kastélyban és a partok mentén sétálgat egész nap, a másik pedig Patrick Hamilton, a skót mártír szelleme is, aki képtelen elhagyni a kastély tornyait: ezekből nézi naphosszat azt a helyet, ahol 1528-ban elevenen elégették. Beaton érsek és prímás szelleme sem tud békében nyugodni: a protestantizmus ellen küzdő férfit meggyilkolták és meztelenül kilógatták a kastély oromzatára. Egy Szürke ruhás nőalak is gyakorta feltűnik a környéken, ő egy imakönyvvel a kezében kísért.

 

4 kísérteties helyszín Halloweenra - St. Andrews kastély, Skócia

 

 

Drakula vár, Erdély

 

Románia legszebb régiója Erdély. És ez az egyik legideálisabb helyszín a Halloween ünneplésére. Amellett, hogy innen gyökeredzik a híres Drakula gróf legendája, ez a kísértetiesen szép hely számos hátborzongató kastéllyal, palotával, valamint időtlen falvakkal rendelkezik, melyekben még jelen vannak ma is a legendák és a múlt század hagyományai. Mindez egy fantasztikus utazás a rejtélyes múltba. Erdély határán érdemes meglátogatni ebben az időszakban a Bran kastélyt, mely Bram Stoker legendás Drakula karakterének volt otthona. A legenda szerint a kastélyban élt egykor egy Vlad Drakula nevű uralkodó, aki rendkívül kegyetlen büntetéseket szabott ki uralkodása alatt. Állítólag ez inspirálta Stoker félelmetes vámpír meséjét.

 

4 kísérteties helyszín Halloweenra - Drakula vár, Erdély

 

 

St. Augustine világítótorony, Florida

 

A világítótornyot az 1600-as években építették a spanyol telepesek. 1824-ben már hivatalosan is az Egyesült Államok világítótornyai között tartották számon. A történet nagyon tragikus és félelmetes. A ttorony gondnoka, Mr. Andreu az épület festése közben a mélybe zuhant, és szörnyethalt - állítólag az ő szelleme azóta sem bír nyugodni. Három kislány is a régi toronyban lelte halálát. Ők épp gyermekvasútjukkal játszottak, amikor megfojtották őket. A szóbeszéd szerint szellemeik most is kísértenek a környéken.

 

4 kísérteties helyszín Halloweenra - St. Augustine világítótorony, Florida

 

 

Salem

 

Salem, ez a New England-i kis városka tökéletes egy felejthetetlen Halloweenra. Ez a hátborzongató hely adott otthont a híres boszorkánypereknek, melyek során több, mint 26 embert ítéltek halálra. A legenda szerint, Halloween időszakában itt Salemben nagyon vékony a határ a fizikai és spirituális világ között, és a kapcsolat természetfelettivel, ha csak egy napra is, lehetségessé válik. Salemben számos múzeummal, és kiállítással találkozhatunk, melyek megemlékeznek a szörnyű eseménysorozatra, félelmetes emléktárgyak, és leírások segítségével.

 

4 kíséteties helyszín Halloweenra - Salem

 

 

 

 

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Aliga - Club Aliga

Club Aliga Vitorláskikötő bemutatása: A Club Aliga kikötő a Balaton keleti...

Extreme 40

Extreme 40 vitorlás hajó bemutatása - A koncepció Extreme 40 - Akció! Az Extreme 40...

Alsóörs - Vitorlás SC

Alsóörs - Vitorlás SC kikötő - tudnivalók: Az alsóörsi Vitorlás SC kikötője a tó...

kutyabarát étterem

Kutyabarát gyorsétterem az az étterem, ahová gond nélkül bevihetjük négylábú...

Kielwasser

Kielwasser - farvíz
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.