420 & 470 Junior EB 2009 - 4. nap

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 420 & 470 Junior EB 2009 - 4. nap

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

420 & 470 Junior EB 2009 - 4. nap


2009/08/15

Forrás: vitorlazas.hu

A 470-es nemzetközi osztályszövetség beszámolója az EB csütörtöki napjáról.

420 és 470 Junior Európa-bajnokság
2009. augusztus 8-16., Balatonfüred

 

420 & 470 Junior EB 2009 - 4. nap

420 & 470 Junior EB 2009 - Bouvet & Mion

Az első nap az arany, ezüst és bronz csoportokba osztást követő nem kezdődött jól Sofian BOUVET és Jeremie MION számára, de a nagy öregek szerint nem az számít, hogyan kezdesz, hanem hogyan fejezel be egy versenyt.

A jelenlegi 470-es junior világbajnok egészen mélyről kezdett a 31 párosból álló mezőnyben az arany csoport első futamában, amikor a szél 2 csomóval fújt nyugati irányból. A cél előtt a francia csapat már megfontoltan, taktikusan versenyzett, és így az ötödik helyen ért célba. „Nagyon tréfás szelünk volt.” – mondta Jeremie Mion. „Persze ilyen szél nélkül nem tudtunk volna ilyen jó helyezést elérni. A vége felé már nem hibáztunk, tökéletesen mentünk, és így jól sikerült a befutó.”

 

420 & 470 Junior EB 2009 - Gerz & Bolduan

A franciák ugyan visszaestek az ötödik helyre, de közben az összetettbeli legnagyobb riválisuk, a német Ferdinand GERZ és Tobias BOLDUAN is az első pozícióból a harmadikba csúszott vissza a cél előtt. “Egészen a legvégéig vezettünk, és mivel a szél állandóan változott, nem igazán láttuk, hogy a többiek hogy állnak. “ – mondta Gerz. “A rajtnál voltak gondjaink, mind a három futamban rosszul rajtolunk egyébként. Szerintem eléggé hülyék voltunk ma, holnap jobban fogunk koncentrálni.” A svájci Yannick BRAUCHLI és Romuald HAUSSER megelőzte a németeket az első futamban, és győzni tudott.

A szél ismét gyengülni kezdett, így a futamok egyre taktikásabbá váltak. A franciák összeszedték magukat, és a további két futamot megnyerték, így a mezőny élére ugrottak a nap végén. A második helyen a németek, Ferdinand GERZ és Tobias BOLDUAN, a harmadikon pedig a görög páros, Mixalis STAVRU és Stathis PAPADOPOULOS áll, akik 2., 8. és 2. helyet szereztek csütörtökön. “Nagyon nehéz nap volt a mai a kiszámíthatatlan szél miatt.” – mondta PAPADOPOULOS. “Sokat esett az eső is az utolsó futamban, amikor a szél teljesen leállt egy időre, és nem tudtuk, hogy a szél melyik irányból fog ismét fújni. Miután elállt az eső, megérkezett a szél is 12 csomóval a jó irányból, és így bejöttünk a második helyre.”

Az eddig az élen álló két csapat lejjebb csúszott összetettben, mivel a francia Beranger BALZEAU és Mathieu FOUNTAINE spinnakere elszakadt az utolsó futamban. Az argentinok, Sebastian PERI BRUSA és Santiago MASSERONI az elején még vezette a versenyt, de a nap végén egy kisebb baleset következtében csak az ötödik pozícióban tudták befejezni a csütörtöki futamokat. “Egyszerűen nem tudtuk ma összeszedni magunkat. Nem zártunk jó napot, de még sok minden történhet, holnap is lesz két futam, és még mindig versenyben vagyunk a győzelemért.” – mondta Masseroni.

 

420 & 470 Junior EB 2009 - Jurczok & Bach nagy előnnyel vezet a nőknél

A nőknél Viktoria JURCZOK és Josephine BACH továbbra is vezeti a bajnokságot, és már 20 pontos előnnyel áll az élen a másik német egység, Annika BOCHMANN és Anika LORENZ előtt.

Az arany csoport versenyzői három futamot teljesítettek, de az ezüst és a bronz csoportban lévők nem voltak ilyen szerencsések, mivel két futamot is lelőttek, így csak egyetlen egy került megrendezésre.

 

420 & 470 Junior EB 2009 - Ezüst csoport

SZIGETHI Botond és JOO Kristóf az ezüst futamban győzelmet szerzett Magyarország számára, de a csoportot továbbra is az olasz Paolo CATTANEO and Vittorio ZAOLI vezeti a svájci lánytestvérek, Stéphanie and Romy HASLER előtt. A görög vegyespáros, Vretti XINTARAKOU és Evangelos MITAKIS megnyerte az egyetlen bronz futamot csütörtökön. “Kicsit idegesek voltunk a rajt előtt, de aztán minden rendben volt. Gyenge széllel kezdtünk, és vezettük a mezőnyt, aztán lelőtték a futamot. Szerencsére amikor újraindították, még mindig vezettünk.” Ez a csapat még nem versenyzett együtt, és XINTARAKOU szerint sokkal nehezebb egy fiúval vitorlázni, mint egy lánnyal. “Nem sok mondanivalónk van egymásnak. A versenyről beszélünk, semmi másról, így nálunk nagyobb csend van, mint ha két lány lenne egy hajóban.” Úgy tűnik nekik mégis ez a felállás hoz jobb eredményt.

Az ukrán Denys KALCHENKO és Andrii SVYRYDOV vezeti a bronz csoportot, bár csak három ponttal, és még azért sok van hátra a bajnokságból.

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

720

720o büntetés jár a vitorlás verseny közben elkövetett nagyobb szabálytalanságokért....

Yacht v. Jacht

Yacht v. Jacht: nagyobb méretû (luxus) túrahajó

Kielwasser

Kielwasser - farvíz

Bavaria 44

Bavaria 44 vitorlás hajó történet,leírás A Bavaria 44 vitorlás hajót 2002 és 2004...

Backstag

A backstag meghatározását lásd az oldalsó hátramerevítő szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.