420-470 junior EB 2009 - Remek magyar eredmények

hirdetes

420-470 junior EB 2009 - Remek magyar eredmények

mvsz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A 420-470 hajóosztályok számára rendezett junior Európa-bajnokságon Balatonfüreden hat futam után kialakult az arany, ezüst és a bronz csoportok beosztása. A magyar fiatalok ismét remek eredményeket értek el, mivel 420-ban négy páros is bejutott az első 40-be, a legjobb magyar Grams Dominik és Petrahai Gergely az ötödik helyen került be az arany csoportba. A 470-es osztályban ketten jutottak a legjobbak közé, a Szamódy Tamás – Bárdos Mihály egység a 12. helyen szerepel legjobb magyarként.

 

420 és 470 Junior Európa-bajnokság
2009. augusztus 8-16., Balatonfüred

 

 

420-470 junior EB 2009 - Remek magyar eredmények

A magyar csapatok eredményei:

420:
5. Grams Dominik – Petrahai Gergely (THE) 24.
12. Rozsnyay Domonkos – Czeizel Jonatán (Spartacus) 41.
16. Földesi Péter – Borsos Dániel (THE) 45.
22. Gráfel Vince – Doubravszky Bálint (THE) 49.

470:
12. Szamódy Tamás – Bárdos Mihály (BYC) 32.
19. Váradi Imre – Serke Áron (BYC) 40.
Csütörtökön folytatódik az Európa-bajnokság mindenkinek a saját csoportjában.

Regős Attila – 420-as osztály edzője (THE):
„Az eredmények kicsit jobbak, mint amire számítottunk. Kedden nagyon jó napja volt az egész csapatnak, ma a Dominik folytatta, remek két futamot ment (2. és 6. hely). A mezőny egyébként nagyon erős, főleg a franciák, görögök nagyon jók, de érhető is, hiszen sokkal több órát tudnak a vízen edzéssel tölteni, mint mi. Ott kint több száz gyerekből válogatják össze azt a keretet, amelyik részt vesz egy világversenyen, nálunk meg összesen tizenhat 420-as van. Nehéz lesz ezeket a helyezéseket megőrizni, de mindent megpróbálunk majd, a gyerekek nagyon jól érzik magukat.”

hirdetes

Szamódy Tamás:
„A verseny előtt úgy indultunk neki, hogy alig hittük el az eredményeket, aztán a keddi nap nagy önbizalmat öntött belénk. Úgy érzem, hogy még tudunk jobbak is lenni, az a fő cél, hogy első tízbe bejussunk. Ha nagyon kifújt szél lesz, akkor nehéz dolgunk lesz, mivel a tapasztaltabbak és többet vitorlázott versenyzők nagyobb előnnyel indulnak. De ha okoskodós, igazi balatoni szél lesz, akkor könnyebben bejutunk. Most jó a sebességünk is, most erre a nagy szeles dologra ráéreztünk. Úgy láttam külföldieken, hogy kis széllel nem igazán tudtak mit kezdeni, nem ilyen körülményekhez vannak szokva. Számunkra a hazai pálya előnye mindenképpen bevált, valamint nem mindig a szabályos nagymezőnyös taktikát választjuk, hanem merünk kockáztatni.”
hirdetes

Váradi Imre:
„Nagy elvárásoknak kell megfelelnünk itthon, és jó érzés, hogy azért egészen sikerül ezeknek megfelelni! Gondoltuk, hogy jól kéne majd teljesíteni, de nem mertünk pontosan semmit elhatározni. Nem tudom biztosan, hogy csak szerencsénk volt, vagy csak ez a nagy motiváció adott ennyi erőt, de nagyon örülünk a helyezésnek. Szamódyékkal sokat voltunk külföldön és edzettünk is együtt, azt hiszem felhúztuk egymást. Reméljük, hogy feljebb tudunk majd még jönni, az igazán jó lenne!”

 

420 eredmények a 3. nap után

420 arany, ezüst, bronz csoportbeosztás

 

470 eredmények a 3. nap után

470 arany, ezüst, bronz csoportbeosztás

Forrás: vitorlazas.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Felhúzókötél

A hajó vitorlázatát az árbocra felhúzókötelekkel oldják meg. a nagyvitorlát a... Tovább

kávézó

Mindenkinek mást jelent a tökéletes kávézó. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a jó... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.