470 OB 2009 - Bajnok a Sallai - Perjés páros!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 470 OB 2009 - Bajnok a Sallai - Perjés páros!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

470 OB 2009 - Bajnok a Sallai - Perjés páros!


2009/08/06

Forrás: vitorlazas.hu

Közel 40 hajó részvételével rendezte meg a Magyar Vitorlás Szövetség a 470 osztály számára kiírt országos bajnokságot, valamint a 420-as juniorok részére a héten esedékes magyarországi junior EB-re rendezett előversenyt. A 12 futamra tervezett versenyen végül csak hat futam került megrendezésre a változó szélviszonyok miatt.

470 Felnőtt Országos Bajnokság és nyílt verseny
420 és 470 Junior Nemzetközi Verseny
2009. július 30-augusztus 4., Balatonfüred

 

470 OB 2009 - Bajnok a Sallai - Perjés páros!

2009. július 31. péntek

A bajnokság első napján 11 órakor parton halasztást rendelt el a rendezőség a változó és gyenge szél miatt, majd 13:15-kor elrajtolt az első, 14:40-kor pedig a második futam. A második körben korai rajtosok miatt kétszer kellett rajtoltatni, harmadszorra már fekete zászlós rajttal, szigorított rajteljárással indult.

A huszonhárom 470-es egység között egy osztrák és egy spanyol hajó is szerepelt a nevezési listán. Az első futamot a Váradi Imre – Serke Áron (BYC) egység nyerte meg, a másodikon a Sallai Gábor – Perjés Bálint (YCB) kettős győzött. Az összesen tizenhat 420-as résztvevőnél három török, egy dél-afrikai és három spanyol egység is indult a versenyen, és az első három helyet meg is szerezték a pénteki napon.

2009. augusztus 1. szombat

Szombaton reggel tíz órakor folytatódott a verseny, de az első futamot egy nagyfokú szélforduló után le kellett lőni. Gyenge, de stabil észak-keleti szélben végül két futamot sikerült megrendezni. A 470-es mezőnyben mindkét futamot a Sallai Gábor – Perjés Bálint (YCB) egység nyerte meg. Érdekesség, hogy mögöttük mindkét esetben a Karácsony Réka – Loidl Nóra (NVK) női páros lett a második. A 420-asok versenyében az első futamot a spanyol Urzaiz testvérpár nyerte, a másodikat a Gond Gergely – Szellem Balázs (THE) kettős. A spanyol egység ekkor már öt pontra növelte előnyét a második helyezett Gondaék előtt.

2009. augusztus 2. vasárnap

Vasárnap a délelőtti gyenge szél miatt ismét nem tudta a rendezőség tíz órakor elindítani a futamokat. A meteorológia kora délutánra déli, dél-nyugati erősödést jelzett, ami szerencsére meg is érkezett. Háromnegyed négykor elrajtolt az első futam 2-3-as szélben. Rendre megtréfálták az időjárási körülmények a versenyzőket, aminek köszönhetően váltakozó eredmények születtek. A 470-eseknél a második futamot például a szombaton még a 13. helyen álló Buda Júlia – Szabó Kinga (BYC) alkotta női páros nyerte meg.

2009. augusztus 3-4., hétfő-kedd

Hétfőn és kedden a változó, forgolódó szél miatt nem rendeztek futamot, így a három nap alatt megrendezésre került hat futamból alakult ki a végeredményt. A 420-as mezőnyben az Urzaiz-Urzaiz egység, míg a 470-eseknél a Sallai Gábor – Perjés Bálint (YCB) kettős végzett az élen.

 

EREDMÉNYLISTA


ELŐZETES: 420-470 Junior Európa-Bajnokság

Mindkét hajóosztály szinte pihenés nélkül folytatja a versenyzést, mivel augusztus 8. és 16. között rendezi meg a Magyar Vitorlás Szövetség az idei legrangosabb nemzetközi versenyét, a 420-470 Junior Európa-Bajnokságot. Az egyhetes versenyre 20 nemzet közel 200 versenyzője nevezett, de jönnek a tengeren túlról (Argentínából és az Egyesület Államokból) is Balatonfüredre.

 

MVSZ

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Iránylat

Iránylat: Navigációs alapfogalom. Egy tárgy iránya a hajó­ról nézve, vagy két tárgy...

Játszótér építése

A játszótér egy fontos helyszín a gyermekek életében. Rengeteg időt töltenek itt, ezért...

Csáklya

A csáklya egy rúdra erősített kampó.

Magas biztonsági fokozatú lakat

Kompromisszummentes biztonságra van szükséged? Válassz a világ vezető lakatgyártó cégének...

Detre Dia

Detre Dia, szörf olimpikon Lásd itt: Detre Diána
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.