notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

470 OB 2009 - Bajnok a Sallai - Perjés páros!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > 470 OB 2009 - Bajnok a Sallai - Perjés páros!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

470 OB 2009 - Bajnok a Sallai - Perjés páros!


2009/08/06
mvsz

Forrás: vitorlazas.hu

Közel 40 hajó részvételével rendezte meg a Magyar Vitorlás Szövetség a 470 osztály számára kiírt országos bajnokságot, valamint a 420-as juniorok részére a héten esedékes magyarországi junior EB-re rendezett előversenyt. A 12 futamra tervezett versenyen végül csak hat futam került megrendezésre a változó szélviszonyok miatt.

470 Felnőtt Országos Bajnokság és nyílt verseny
420 és 470 Junior Nemzetközi Verseny
2009. július 30-augusztus 4., Balatonfüred

 

470 OB 2009 - Bajnok a Sallai - Perjés páros!

2009. július 31. péntek

A bajnokság első napján 11 órakor parton halasztást rendelt el a rendezőség a változó és gyenge szél miatt, majd 13:15-kor elrajtolt az első, 14:40-kor pedig a második futam. A második körben korai rajtosok miatt kétszer kellett rajtoltatni, harmadszorra már fekete zászlós rajttal, szigorított rajteljárással indult.

A huszonhárom 470-es egység között egy osztrák és egy spanyol hajó is szerepelt a nevezési listán. Az első futamot a Váradi Imre – Serke Áron (BYC) egység nyerte meg, a másodikon a Sallai Gábor – Perjés Bálint (YCB) kettős győzött. Az összesen tizenhat 420-as résztvevőnél három török, egy dél-afrikai és három spanyol egység is indult a versenyen, és az első három helyet meg is szerezték a pénteki napon.

2009. augusztus 1. szombat

Szombaton reggel tíz órakor folytatódott a verseny, de az első futamot egy nagyfokú szélforduló után le kellett lőni. Gyenge, de stabil észak-keleti szélben végül két futamot sikerült megrendezni. A 470-es mezőnyben mindkét futamot a Sallai Gábor – Perjés Bálint (YCB) egység nyerte meg. Érdekesség, hogy mögöttük mindkét esetben a Karácsony Réka – Loidl Nóra (NVK) női páros lett a második. A 420-asok versenyében az első futamot a spanyol Urzaiz testvérpár nyerte, a másodikat a Gond Gergely – Szellem Balázs (THE) kettős. A spanyol egység ekkor már öt pontra növelte előnyét a második helyezett Gondaék előtt.

2009. augusztus 2. vasárnap

Vasárnap a délelőtti gyenge szél miatt ismét nem tudta a rendezőség tíz órakor elindítani a futamokat. A meteorológia kora délutánra déli, dél-nyugati erősödést jelzett, ami szerencsére meg is érkezett. Háromnegyed négykor elrajtolt az első futam 2-3-as szélben. Rendre megtréfálták az időjárási körülmények a versenyzőket, aminek köszönhetően váltakozó eredmények születtek. A 470-eseknél a második futamot például a szombaton még a 13. helyen álló Buda Júlia – Szabó Kinga (BYC) alkotta női páros nyerte meg.

2009. augusztus 3-4., hétfő-kedd

Hétfőn és kedden a változó, forgolódó szél miatt nem rendeztek futamot, így a három nap alatt megrendezésre került hat futamból alakult ki a végeredményt. A 420-as mezőnyben az Urzaiz-Urzaiz egység, míg a 470-eseknél a Sallai Gábor – Perjés Bálint (YCB) kettős végzett az élen.

 

EREDMÉNYLISTA


ELŐZETES: 420-470 Junior Európa-Bajnokság

Mindkét hajóosztály szinte pihenés nélkül folytatja a versenyzést, mivel augusztus 8. és 16. között rendezi meg a Magyar Vitorlás Szövetség az idei legrangosabb nemzetközi versenyét, a 420-470 Junior Európa-Bajnokságot. Az egyhetes versenyre 20 nemzet közel 200 versenyzője nevezett, de jönnek a tengeren túlról (Argentínából és az Egyesület Államokból) is Balatonfüredre.

 

MVSZ

 

h2 after

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Esküvő szervezés

Esküvőt szervezni nem egyszerű dolog. Életünk legszebb napjának tökéletesnek kell lennie,...

Legénybúcsú helyszín Budapest

Íme, egy méltán híres legénybúcsú helyszín Budapesten!. Természetesen a...

Nautic 330 Club vitorlás hajó

A Nautic 330-as 2005-ben megjelent, még inkább családközpontú koncepciója. A hajótest 15...

Cirkálás

A cirkálás, vagy más néven kreuzolás a szél ellen történő vitorlázás, cikk-cakk vonalban.

Habléc

A habléc a hajók orrfedélzetén található vízlevezető "bajusz".
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!