notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezek a feltalálók nem részesültek találmányaik bevételéből

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > 5 feltaláló, akik nem gazdagodtak meg találmányaikból

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 feltaláló, akik nem gazdagodtak meg találmányaikból


2014/06/23
Petra

Forrás: sg.hu

Ezek a feltalálok olyan dolgokat alkottak, amik gyökeresen megváltoztatták az emberiség életét, viszont az övéket nem. Ugyanis semmi pénzt nem láttak a találmányaikból származó bevételből.

Nem gazdagodtak meg találmányaikból
Harvey Ball

 

Az ő találmányára talán ez a mondás illik a legjobban: egyszerű, de nagyszerű. Ugyanis Harvey Ballnak köszönhetjük azt az aprócska hangulatjelet, amit az interneten boldog és boldogtalan használ: a smileyt. Eredetileg azért találta ki ezt a mosolygós fejet, hogy csökkentse a munka monotonitását, de biztos nem gondolta volna, hogy ez az aprócska, mosolygós fej ekkora sikert fog aratni, ezért nem is szabadalmaztatta.

 

Nem gazdagodtak meg találmányaikból

Inoue találmánya egy olyan eszköz, amit alig van olyan ember, aki ne szeretne, és ez a karaoke. Viszont Inoue azon feltalálók közé tartozik, akik egyszerűen lekéstek a nagy jövedelmekről – vagyis nem mentek el szabadalmaztatni a találmányukat, ezért nem is kerestek vele semmit. Inoue még utólag próbálta visszahozni a nagy lehetőséget és valamilyen szinten profitálni a saját találmányából azzal, hogy eladott néhány speciálisan karaoke géphez való tisztítószert, ami szintén a saját találmánya és ezzel keresett is valamennyi pénzt, viszont a nagy lehetőség, amivel meggazdagodhatott volna, végleg kicsúszott a kezei közül.

 

Nem gazdagodtak meg találmányaikból

Az ő találmánya már nem olyan közkedvelt, mint a karaoke, viszont ő legalább nem a saját hibájából csúszott le a nagy pénzről, hanem egyszerűen nem kért a találmánya bevételeiből. A híres orosz fegyver feltalálója úgy gondolta, hogy találmányával hazáját szolgálja és ezért mondott le a pénzről. Mikhail nevéhez köthető a híres AK-47, amiből azóta rengeteg bevétel származott.

 

Ron Klein

 

Ron Klein a mágneskártya feltalálását követte el, azonban ő ebből a pénzből semmit nem látott. A milliárdos bevételekből viszont nem is egy cég részesült.

 

Nem gazdagodtak meg találmányaikból

Sir Tim Berners-Leehez egy olyan találmány köthető, amit nincs olyan ember a világon, aki nem ismerne: ez pedig a World Wide Web, vagyis az internet. Az első weboldalt 1991-ben mutatta be a CERN-ben. Viszont ő is úgy döntött, hogy a pénz nem boldogít, ezért nem kért a bevételekből és mindenki számára ingyenessé tette az internetet.

 autóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Beggelés

Az orrvitorla széllel szembeni elfordítása.

krejcolás

Célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább egy fordulást tartalmaz, szél...

Kettlebell

 kettlebell

Dobókörte

Dobókörte: fából vagy kötélbõl készült kolonc, segítségével könnyebb, pontosabb a dobás

Szeksztáns

Tengeri csillagászati navigációnál használt tükrös szögmérő.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!