Ezek a feltalálók nem részesültek találmányaik bevételéből

hirdetes

5 feltaláló, akik nem gazdagodtak meg találmányaikból

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ezek a feltalálok olyan dolgokat alkottak, amik gyökeresen megváltoztatták az emberiség életét, viszont az övéket nem. Ugyanis semmi pénzt nem láttak a találmányaikból származó bevételből.

Nem gazdagodtak meg találmányaikból

Harvey Ball

 

Az ő találmányára talán ez a mondás illik a legjobban: egyszerű, de nagyszerű. Ugyanis Harvey Ballnak köszönhetjük azt az aprócska hangulatjelet, amit az interneten boldog és boldogtalan használ: a smileyt. Eredetileg azért találta ki ezt a mosolygós fejet, hogy csökkentse a munka monotonitását, de biztos nem gondolta volna, hogy ez az aprócska, mosolygós fej ekkora sikert fog aratni, ezért nem is szabadalmaztatta.

 

Nem gazdagodtak meg találmányaikból

Inoue találmánya egy olyan eszköz, amit alig van olyan ember, aki ne szeretne, és ez a karaoke. Viszont Inoue azon feltalálók közé tartozik, akik egyszerűen lekéstek a nagy jövedelmekről – vagyis nem mentek el szabadalmaztatni a találmányukat, ezért nem is kerestek vele semmit. Inoue még utólag próbálta visszahozni a nagy lehetőséget és valamilyen szinten profitálni a saját találmányából azzal, hogy eladott néhány speciálisan karaoke géphez való tisztítószert, ami szintén a saját találmánya és ezzel keresett is valamennyi pénzt, viszont a nagy lehetőség, amivel meggazdagodhatott volna, végleg kicsúszott a kezei közül.

 

Nem gazdagodtak meg találmányaikból

Az ő találmánya már nem olyan közkedvelt, mint a karaoke, viszont ő legalább nem a saját hibájából csúszott le a nagy pénzről, hanem egyszerűen nem kért a találmánya bevételeiből. A híres orosz fegyver feltalálója úgy gondolta, hogy találmányával hazáját szolgálja és ezért mondott le a pénzről. Mikhail nevéhez köthető a híres AK-47, amiből azóta rengeteg bevétel származott.

 

Ron Klein

 

Ron Klein a mágneskártya feltalálását követte el, azonban ő ebből a pénzből semmit nem látott. A milliárdos bevételekből viszont nem is egy cég részesült.

 

Nem gazdagodtak meg találmányaikból

Sir Tim Berners-Leehez egy olyan találmány köthető, amit nincs olyan ember a világon, aki nem ismerne: ez pedig a World Wide Web, vagyis az internet. Az első weboldalt 1991-ben mutatta be a CERN-ben. Viszont ő is úgy döntött, hogy a pénz nem boldogít, ezért nem kért a bevételekből és mindenki számára ingyenessé tette az internetet.

 

Forrás: sg.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 246

Átlagos értékelés: 4.7

autó