notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Utazás ősszel Európában

hirdetes

5 hely, ahová ősszel a legérdemesebb utazni

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Itt van az ősz, és itt az ideje az utazásoknak is. Miért? Alacsonyabbak az árak, kellemesebb az időjárás, és nincs tömeg sem. Következzen most 5 város, melyeket ősszel az igazán érdemes meglátogatni.

Ide érdemes ellátogatni

Itt a szeptember, és ilyenkor az ember csalódással törődik bele, hogy vége a pihenéssel tölthető időszaknak, és újabb egy évet kell várnia. De miért kellene ennek így lennie?

 

Utazni ősszel a legjobb. Nincs nagy tömeg az utcákon vagy hosszú sor a múzeumok bejárata előtt, viszont kellemes az idő, és gyönyörűek a fények. Ha idén nem fért bele az időbe a nyaralás, nem kell aggódni. Mutatunk 5 helyet, melyet ősszel a legérdemesebb meglátogatni.

 

1, Csehország, Prága

 

Károly-híd, Óvárosi-tér, Szent Vitus Katedrális, Arany utcácska. Csak néhány nevezetesség, melyet érdemes felkersni, ha ide utazunk.

 

 

2, Skócia

 

Most nem egy város, hanem egy egész ország kerül a céltáblára. Az egész környék szemet gyönyörködtető, a skótok pedig az angol híresztelés ellenére nem olyan természetűek, mint ahogyan azt a viccekben is mesélik. Ősszel különesen szép ez a vidék, mely hála a Golf-áramlatnak nem is annyira hideg még ilyenkor. Tavak, völgyek, üdén zöldellő fennsíkok: minden látnivaló megtalálható itt. Ki ne hagyja Loch Ness-t, hátha ott lesz a tó oly’ sokat emlegetett szörnye!

hirdetes

 

 

 

3, Belgium, Brugge

 

hirdetes

Brugge Nyugat-Flandria legnagyobb városa. Történelmi óvárosa 2000 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján. 2002-ben Salamancával egyidőben Európa kulturális fővárosa volt. A várost sokszor az észak Velencéjének is nevezik, hiszen számos csatorna szeli át. Minden évszakban szép, de a tapasztaltak azt mondják, hogy ilyenkor ősszel a legcsodásabb.

 

 

Ide érdemes ellátogatni

4, Németország, Drezda

 

Drezda  Szászország német szövetségi állam fővárosa, egyben gazdasági és pénzügyi központja. Fontos kulturális szerepe miatt gyakran „Elba Firenzéjének” is nevezik. Micsoda hasonlóság az előbb említett Brugge-el! A II. világháboró súlyos károkat okozott benne, mivel a  brit Királyi Légierő 773 gépe 2700 tonna bombát dobott le a városra. Ennek következtében szinte teljesen újjá kellett építeni, ami a jelek szerint sikerült is.

 

 

 

5, Románia, Erdély

 

Erdély örök kedvenc. Aki nem járt még ott, az nem is sejtheti, hogy ez mennyire igaz. A végeláthatatlan csodás erdőrengeteg ősszel különösen szép. A magyar lakta városok közül különösen Székelyudvarhelyet ajánljuk, de érdemes még felkeresni Erdély csodás várait is. Csak vigyázz az utazás időzítésével, mert magaslaton már nagyon korán leesik az első hó.

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Molett divat

A molett nőknek nincs egyszerű dolguk az öltözködés terén, hiszen a boltok kínálata nem... Tovább

Balatonszemes Hunyady József Vitorláskikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján Balatonszemesnél található a Balatoni... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 199

Átlagos értékelés: 5.0

utazás