notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 hely külföldön nyaraláshoz

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > 5 hely külföldön, ahova el kell menned, ha nyaralni mész

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 hely külföldön, ahova el kell menned, ha nyaralni mész


2015/05/18
KBE

Hamarosan itt a nyár, és ha szeretnél külföldre menni nyaralni, akkor jobb, ha már most megtervezed az utat. Itt van 5 külföldi célpont, amit biztos vagyok benne, hogy nem fogsz megbánni!

5 hely, ahova el kell látogatnod, ha külföldre mész nyaralni

Málta

 

 

 

3 sziget alkotja a Máltai-szigeteket, ez a Málta, a Gozo és Comino.

 

A legnagyobb ezek közül lett a névadó, bár nem túl nagy, mindössze csupán 237 km2, alatta a Gozo 68 km2, végül a legkisebb a Comino, 2 km2.

 

A sziget már négyezer éve is lakott volt.

 

Története hosszú és változatos, a régebbi civilizációk nyomai máig fellelhetőek a környéken.

 

Az 1960-as években a gazdaság hajtóereje a brit tengerészeti hajógyártás volt.

 

A függetlenedése után az ipar és a turizmus rohamos fejlődésen ment keresztül, mára Málta és Gozo stabil ipart és virágzó turizmust hozott létre.

 

A lakosság nyelve a sajátjuk, ami a máltai nyelv, ez a nyelvjárás sémi eredetű.

 

A máltai az egyetlen sémi nyelv, amit latin betűkkel írnak.

 

Habár a fő nyelv a máltai, az angol nyelvet is hivatalos nyelvnek tekintik, és rendkívül sokan beszélik is. 

 

 

 

 

5 hely, ahova el kell látogatnod, ha külföldre mész nyaralni

Görögország tele van látnivalókkal, egy gyönyörű hely, ahova egyszer el kell látogatnod.

 

Innen ered sok mítoszi legenda, itt élvezheted a mediterrán életérzést, a sült tengeri halak illatát, pezsgő éjszakákkal és kulturális feltöltődéssel vár mind a szárazföldön, mind a szigeteken.

 

Olyan építészeti műemlékeket láthatsz itt, mint az athéni Pantheon, vagy a bizánci templomok Thessalonikiben.

 

Görögország körülbelül 1400 szigettel rendelkezik. Mykonos szigete az éjszakai életet kedvelőknek lesz hívogató, míg Santorini lenyűgözi majd az ide látogatókat szépségével.

 

Érdemes még ellátogatni Kefalonia és Amorgos mediterrán szigeteire is ha megnyugvásra vágysz, illetve mindenképpen érdemes ellátogatni Krétára is, ahol minden eddig leírtat megtalálsz.

 

Ha valamit érdemes itt csinálnod, az mindenképpen egy hét eltöltése egy vitorlás hajó fedélzetén.

 

Ha hajóról közelíted meg a szigeteket, teljesen más képet fogsz kapni.

 

A tengerparti öblök nagy része csak hajóval megközelítve érhető el.

 

Görögország híres ételeiről és mediterrán hangulatát idéző konyhájáról, amit érdemes megkóstolnunk.

 

Rengeteg halat és egyéb tengeri étket fogyasztanak, illetve ételeiket előszeretettel bolondítják meg fűszernövényekkel, rengeteg zöldséggel és helyi olíva olajjal.

 

A mediterrán életformához hozzátartozik a délutáni szieszta, melyet a helyiek mindig, minden körülmények között be is tartanak.

 

Az éjszakai élet csak ez után kezdődik. Akár hajnalig képesek talpon maradni, ez pedig nagy vonzóerő a turistákra nézve.

 

Görögországban bármilyen kategóriájú szálláshelyet keresel, meg fogod találni. Az olcsó szállásoktól kezdve az 5 csillagos meseszerű szállodákig minden megtalálható és igénybe vehető itt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 hely, ahova el kell látogatnod, ha külföldre mész nyaralni

A Nílus völgyében elfekvő terület az egyik legrégebben lakott terület a világon.

 

Hála a Nílus folyó évenkénti áradásainak, megalakulhatott az ókor legfejlettebb társadalma, az ókori Egyiptom.

 

Ha Egyiptomra gondolunk, valószínűleg egyből a piramisok, a hieroglifák, a templomok és múmiák fognak az eszünkbe jutni, ugyanis ezek az ország legismertebb jelképei, amit az ókori civilizáció hagyott hátra.

 

Ezek a jelképek, a nyugati turisták számára igen közkedvelt vonzóerők, ugyanis Egyiptom így vált a világ egyik leglátogatottabb úti céljává.

 

Fővárosa Kairó, ami az ország legnagyobb városa is egyben.

 

Habár rengeteg dolog elpusztult az ókori civilizáció hagyatékaiból, azért ígyis rengeteg látnivalót kínál az ország.

 

Többnyire muszlim arabok által lakott, de jelentős a kopt keresztény közösség is.

 

A főváros tökéletes célpont, ugyanis itt találhatók a legfőbb nevezetességek.

 

A piramisok, a Szfinx, az egyiptomi múzeum is itt látható.

 

Kairó mellett még Alexandria is számos látnivalót kínál, ugyanis megtalálható itt számos történelmi műemlék, illetve fekvése miatt tökéletes földközi-tengeri nyaralóhely.

 

Ha kíváncsiak vagyunk még az országban található, a fáraók által hátrahagyott templomokra és sírhelyekre, érdemes ellátogatni Luxorba, Asszuánba és Abu Simbelbe is.

 

 

 

 

 

 

 

 

5 hely, ahova el kell látogatnod, ha külföldre mész nyaralni
Törökországot 3 tenger határolja, az Égei-tenger, a Földközi-tenger és a Fekete-tenger. Nagyobbik része Ázsiához, kisebbik része Európához tartozik.
 
Fővárosa Ankara, viszont a legfontosabb városa Isztambul 12 millió lakossal.
 
A város két kontinensen terül el. Legnépszerűbb tengerparti üdülőhelyei Antalya, Alanya, Marmaris, Bodrum, illetve Kusadasi.
 
A törökországi turizmus megtérülni látszik, ugyanis rengeteg pénzt fektettek bele.
 
A főváros számos nevezetességet és látnivalót kínál az ide látogató turistáknak, melyek közül a legfontosabbak az Anatóliai Kultúra Múzeum, illetve az Atatürk Mauzóleum.
 
Törökország elsőszámú látnivalója Isztambul városa. Itt találhatóak az ország legszebb mecsetei és palotái, bizánci és római templomok, és hatalmas területen elfekvő fedett bazár, melyet a 15. század elején építettek.
 
Anatólia dél-keleti részén a Húsvét-szigetekhez hasonló kőszobrokat találhatunk Nemrut Dagi közelében, emellett ősi városokat, mint például Dogubayazit és Van, a Van-tó partján.
 
Törökország egyik nevezetessége Diyarbakir városa, melynek a világon a második leghosszabb városfala van.
 
Ha Törökországba utazol, mindenképpen érdemes ellátogatni Mardin, Midyat, Hasankeyf, Batman és Urfa városába is.
 
 
 
 
 
 
 
 
5 hely, ahova el kell látogatnod, ha külföldre mész nyaralni

Tunézia az egyik leglátogatottabb országnak van elkönyvelve Észak-Afrika térségében.

 

Számos látnivalókkal várja az ide látogatókat, ugyanis szép sivatag, oázisok, régi városok, ókori emlékek, rengeteg piac, illetve csodaszép homokos tengerpart található itt.

 

Az időjárás kellemes, az emberek vendégszerető személyiségükkel vesznek majd körbe.

 

Tunéziában többnyire a városokban elég régiek az épületek, ugyanis része volt sok nagyobb birodalomnak, ilyenek például a föníciaiak, bizánciak, rómaiak, arabok és franciák, tehát nyomuk az országban majdnem mindenhol megtalálható.

 

Az ország nyugati részén többnyire inkább  hegyek, illetve magasabb területek terülnek el.

 

Több tengerpartot, illetve várost érdemes meglátogatni, ha már itt járunk. Mahdia, Sousse, Szfaksz, Monastir és Hammamet is megfelelő célpont lehet, egy tökéletes nyaralási élmény szerzéséhez.

 

 

 

 

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Mancsaftolni

A kormányzás kivételével az összes többi hajósfeladat elvégzése a...

Fűke 32

Fűke 32 vitorlás hajó gyártói leírása Fűke Yacht Kft. saját fejlesztésű hajója a...

Lümmel

Lümmel - az árbocot és a bumot összekötõ szerkezet

Jorge Zarif

Jorge Zarif A fiatal Junior reménység Jorge Zarif mindössze 16 éves, mégis az egyik...

Vorstag

A Vorstag (forstág) az árbocot előre merevítő drótkötél.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!