notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hidak, amiknek a története a régmúltba nyúlik vissza

hirdetes

5 csodálatos történelmi híd

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Most nem a legnagyobb és legszélesebb rekorder hidakat mutatjuk be, hanem inkább azokat, amik a múltjuk miatt egyedülállóak a világban. Némelyik közülük hatalmas, viszont némelyik elég kicsi és egy erdő közepén helyezkedik el.

Híd

Stari Most - Mostar, Bosznia

 

A Stari Most (magyarul: Öreg Híd) valójában egy rekonstrukció. Az eredeti a 16. században épült és körülbelül 450 éven keresztül remekelt, de sajnos 1993-ban a szerb-bosnyák háború alatt lebombázták. A hidat egyetlen horvát tank pusztította el mindössze néhány óra alatt. A háború alatt nemcsak ebben az egy történelmi építményben esett kár, hanem több kolostort és egy neves könyvtárat is leromboltak. Amikor 1995-ben véget ért a háború, a hidat azonnal újjá építették, majd az UNESCO Világörökség része lett. A híd gyönyörű az alatta kanyargó folyóval.

Híd

Ennek a hídnak is, akárcsak az előzőnek, hosszú történelmi múltja van. A híd Prágában található, a Cseh köztársaság fővárosában. Mészkőből épült, több mint fél kilométer hosszú és legalább 10 méter széles. Ebben a hídban az a különleges, hogy végig szobrok szegélyezik, amiket folyamatosan állítottak fel a történelem során egészen az 1400-as évektől. A szobrok többnyire barokk stílusban épültek. Ennek a hídnak se zökkenőmentes a története, viszont nem a háború veszélyeztette, hanem a rongáló turisták.

Híd

Ez a híd elég réginek tűnik, viszont „csak” 1860-ban épült bazaltkövekből. A hidat az Ördög Hídjának is nevezik. Ez a baljós elnevezés onnan származik, hogy a híd nagyon keskeny, ezért nem a legkényelmesebb átkelni rajta, sőt, ha az ember nem figyel oda, akkor talán még veszélyes is lehet. Éppen ezért a hidat jelenleg tilos megmászni, de fényképezni azért lehet jó messziről, biztos távolságból.

Híd

Ez a híd már nem olyan félelmetes, mint az előző, és ha el akarunk jutni ide, akkor nem is kell olyan messzire mennünk, mert ez a híd is Európában található, pontosabban Skóciában. Ehhez hasonló hidakat Indiában is láthatunk. Azért olyan különlegesek ezek a hidak, mert számos legenda kötődik hozzájuk, amik nem a történelemmel, hanem inkább a misztikummal kapcsolatosak. Éppen ezért arra lehet következtetni, hogy az ehhez hasonló hidaknak régebbre nyúlik vissza a történetük, mint gondolnánk.

Híd

Ez a híd Algériában található és a neve Konstantin Hídja, de más néven a város hídjaként is emlegetik. A város tele van ehhez hasonló hidakkal. Ez a híd a 19 században épült és azóta is áll és egy kisebb híd is van alatta.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Sajtótájékoztató helyszín

A tökéletes sajtótájékoztató helyszín olyan megfelelő technikai háttérrel rendelkezik,... Tovább

Pozitív csapás

 Cirkálásnál, azaz kreuzban, az a szakasz, amely közelebb visz minket célunkhoz. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 169

Átlagos értékelés: 5.0

utazás