notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hidak, amiknek a története a régmúltba nyúlik vissza

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > 5 csodálatos történelmi híd

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 csodálatos történelmi híd


2014/10/03
Petra

Most nem a legnagyobb és legszélesebb rekorder hidakat mutatjuk be, hanem inkább azokat, amik a múltjuk miatt egyedülállóak a világban. Némelyik közülük hatalmas, viszont némelyik elég kicsi és egy erdő közepén helyezkedik el.

Híd
Stari Most - Mostar, Bosznia

 

A Stari Most (magyarul: Öreg Híd) valójában egy rekonstrukció. Az eredeti a 16. században épült és körülbelül 450 éven keresztül remekelt, de sajnos 1993-ban a szerb-bosnyák háború alatt lebombázták. A hidat egyetlen horvát tank pusztította el mindössze néhány óra alatt. A háború alatt nemcsak ebben az egy történelmi építményben esett kár, hanem több kolostort és egy neves könyvtárat is leromboltak. Amikor 1995-ben véget ért a háború, a hidat azonnal újjá építették, majd az UNESCO Világörökség része lett. A híd gyönyörű az alatta kanyargó folyóval.

Híd

Ennek a hídnak is, akárcsak az előzőnek, hosszú történelmi múltja van. A híd Prágában található, a Cseh köztársaság fővárosában. Mészkőből épült, több mint fél kilométer hosszú és legalább 10 méter széles. Ebben a hídban az a különleges, hogy végig szobrok szegélyezik, amiket folyamatosan állítottak fel a történelem során egészen az 1400-as évektől. A szobrok többnyire barokk stílusban épültek. Ennek a hídnak se zökkenőmentes a története, viszont nem a háború veszélyeztette, hanem a rongáló turisták.

Híd

Ez a híd elég réginek tűnik, viszont „csak” 1860-ban épült bazaltkövekből. A hidat az Ördög Hídjának is nevezik. Ez a baljós elnevezés onnan származik, hogy a híd nagyon keskeny, ezért nem a legkényelmesebb átkelni rajta, sőt, ha az ember nem figyel oda, akkor talán még veszélyes is lehet. Éppen ezért a hidat jelenleg tilos megmászni, de fényképezni azért lehet jó messziről, biztos távolságból.

Híd

Ez a híd már nem olyan félelmetes, mint az előző, és ha el akarunk jutni ide, akkor nem is kell olyan messzire mennünk, mert ez a híd is Európában található, pontosabban Skóciában. Ehhez hasonló hidakat Indiában is láthatunk. Azért olyan különlegesek ezek a hidak, mert számos legenda kötődik hozzájuk, amik nem a történelemmel, hanem inkább a misztikummal kapcsolatosak. Éppen ezért arra lehet következtetni, hogy az ehhez hasonló hidaknak régebbre nyúlik vissza a történetük, mint gondolnánk.

Híd

Ez a híd Algériában található és a neve Konstantin Hídja, de más néven a város hídjaként is emlegetik. A város tele van ehhez hasonló hidakkal. Ez a híd a 19 században épült és azóta is áll és egy kisebb híd is van alatta.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Üzleti rendezvényhelyszín

Egy üzleti rendezvényhelyszín nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az adott rendezvény sikeres...

Niederholer

Niederholer - a spinnaker bumot lefeszítõ kötél

Wellness hotel a Bükkben

Csodás wellness hotel a Bükkben Érdemes útra kelni vidékről is, ha hazánk természeti...

Diabétesz kezelése

A cukorbetegség vagyis diabétesz   A diabétesz, a glükóz zavara, melynek oka a...

Detre Diána

Név: Detre Diána Detre Diána születési hely/idő: Budapest, 1983. november....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.