Hidak, amiknek a története a régmúltba nyúlik vissza

hirdetes

5 csodálatos történelmi híd

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Most nem a legnagyobb és legszélesebb rekorder hidakat mutatjuk be, hanem inkább azokat, amik a múltjuk miatt egyedülállóak a világban. Némelyik közülük hatalmas, viszont némelyik elég kicsi és egy erdő közepén helyezkedik el.

Híd

Stari Most - Mostar, Bosznia

 

A Stari Most (magyarul: Öreg Híd) valójában egy rekonstrukció. Az eredeti a 16. században épült és körülbelül 450 éven keresztül remekelt, de sajnos 1993-ban a szerb-bosnyák háború alatt lebombázták. A hidat egyetlen horvát tank pusztította el mindössze néhány óra alatt. A háború alatt nemcsak ebben az egy történelmi építményben esett kár, hanem több kolostort és egy neves könyvtárat is leromboltak. Amikor 1995-ben véget ért a háború, a hidat azonnal újjá építették, majd az UNESCO Világörökség része lett. A híd gyönyörű az alatta kanyargó folyóval.

Híd

Ennek a hídnak is, akárcsak az előzőnek, hosszú történelmi múltja van. A híd Prágában található, a Cseh köztársaság fővárosában. Mészkőből épült, több mint fél kilométer hosszú és legalább 10 méter széles. Ebben a hídban az a különleges, hogy végig szobrok szegélyezik, amiket folyamatosan állítottak fel a történelem során egészen az 1400-as évektől. A szobrok többnyire barokk stílusban épültek. Ennek a hídnak se zökkenőmentes a története, viszont nem a háború veszélyeztette, hanem a rongáló turisták.

Híd

Ez a híd elég réginek tűnik, viszont „csak” 1860-ban épült bazaltkövekből. A hidat az Ördög Hídjának is nevezik. Ez a baljós elnevezés onnan származik, hogy a híd nagyon keskeny, ezért nem a legkényelmesebb átkelni rajta, sőt, ha az ember nem figyel oda, akkor talán még veszélyes is lehet. Éppen ezért a hidat jelenleg tilos megmászni, de fényképezni azért lehet jó messziről, biztos távolságból.

Híd

Ez a híd már nem olyan félelmetes, mint az előző, és ha el akarunk jutni ide, akkor nem is kell olyan messzire mennünk, mert ez a híd is Európában található, pontosabban Skóciában. Ehhez hasonló hidakat Indiában is láthatunk. Azért olyan különlegesek ezek a hidak, mert számos legenda kötődik hozzájuk, amik nem a történelemmel, hanem inkább a misztikummal kapcsolatosak. Éppen ezért arra lehet következtetni, hogy az ehhez hasonló hidaknak régebbre nyúlik vissza a történetük, mint gondolnánk.

Híd

Ez a híd Algériában található és a neve Konstantin Hídja, de más néven a város hídjaként is emlegetik. A város tele van ehhez hasonló hidakkal. Ez a híd a 19 században épült és azóta is áll és egy kisebb híd is van alatta.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Yacht v. Jacht

Yacht v. Jacht: nagyobb méretû (luxus) túrahajó Tovább

Utazás

Ki ne szeretne utazni?? :) Buta kérdés, biztos, hogy mindenki! Utazni lehet sokféleképpen,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes