Mesebeli helyek szerte a világban, amiket legalább egyszer látnunk kell.

hirdetes

Mesebeli helyek a világban, amiket legalább egyszer látnunk kell

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha valamivel, akkor ezekkel a helyekkel érdemes bővíteni a bakancslistánkat. 5 olyan filmbeillő látnivalót gyűjtöttünk most össze, amiket legalább egyszer látnunk kell.

Mesebeli helyek a világban

Kappadókia sziklái

 

Kappadókia Kis-Ázsiában, a mai Törökország területén fekszik, a Göreme Nemzeti Park és Kappadókia sziklatemplomai a Világörökség részét képezik. Tündérkéményeknek is hívják a képződményeket, nem is csoda, hihetetlen látványt nyújtanak. Nem csak az égbe magasodó, vékony, erózió által kialakult tornyok miatt tartozik a terület Törökország legnépszerűbb turistacélpontjai közé. Kappadókia híres, föld alatti városai az első keresztények búvóhelyéül szolgáltak, ráadásul némelyik ma már szállodaként üzemel. Sokak szerint a Star Wars díszleteihez is felhasználták a kappadókiai helyszíneket.

 

Sintra, a királyok kedvenc nyári lakhelye

 

A portugál királyok nyári székhelyét, Sintrát a 8. században alapították, Liszabontól kevesebb mint 30 kilométerre fekszik. Mesebeli palotái és kastélyai vonzzák a turistákat, a hegytetőn elhelyezkedő Pena Palota egyike a legismertebb nevezetességeknek, de a városközpontban található királyi villa, a Mór vár és a Monserrate Palota is nagy népszerűségnek örvendenek.

hirdetes

 

 

Mesebeli helyek, amiket látnod kell - Sintra

 

Nara szarvasai

 

Nara városa Japánban, Honsú szigetén fekszik, a Nara prefektúra északi részét képezi. Hét templom, szentély és rom alkotják az ősi Nara történelmi műemlékeit, amik az UNESCO Világörökség része is. Nem csak emiatt érdekes a város, hiszen állandó otthona több mint 1000 szarvasnak is. A Nara Park körülbelül 502 hektáros területén szabadon járnak a lakók és a turisták között, innen elvándorolva több kisebb városban is megjelentek már. Hihetetlen látvány, képzeljük el, hogy Budapesten szarvasok róják az utcákat...

hirdetes

 

Mesebeli helyek, amiket látnod kell - Nara

 

Lapozz tovább a cikk folytatásáért!

Mesebeli helyek a világban

Sagano Bambuszerdő

 

Japán leggyönyörűbb helyeinek egyike a Sagano Bambuszerdő, ahol 16 négyzetkilométeren elterülő, az égbe nyúló bambuszok között sétálgathatunk. Semmihez sem hasonlítható látványt nyújtanak a vékony, rugalmas növények. Az ázsiai kultúrában nagy szerepet játszanak a bambuszok, a különböző területeken más és más jelentéssel bír, ezért sem meglepő, hogy a helyiek is időről időre felkeresik a bambuszerdőt.

 

Izland, Európa második legnagyobb szigete

 

Izland az érintetlen tájak földje, a lélegzetelállító szépségű vulkáni eredetű terület Európához tartozik, a kontinens második, míg a világ 18. legnagyobb szigete. 26 működő vulkán található jelenleg is a szigeten. Teljes területének 10%-át jégtakaró fedi, az északi fény leginkább késő ősztől kora tavaszig figyelhető meg legggyakrabban.

 

Mesebeli helyek, amiket látnod kell - Izland

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Fenékdeszka

A fenékdeszka, vagy trepni a kajüt és a cockpit kiemelhető egységekből álló deszkázata. Tovább

Balatonlelle - BL Yacht Club

A BL Yacht Club Vitorláskikötő bemutatása:  A Balaton nyugati medencéjének... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 174

Átlagos értékelés: 4.9