notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ 6 tiltott helye

hirdetes

6 tiltott hely a világon

BD
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A földön több olyan terület is található, amiknek a látogatása a turisták számára tiltott vagy igencsak korlátozott, szigorú ellenőrzések és feltételek mellett látogatható. 

6 tiltott hely a világon

1. Javari Rezervátum

14 azonosított törzs van jelenleg, körülbelül 2000 lehetnek. Többnyire szalmatetős kunyhókban élnek, és mogyorót, banánt, kukoricát fogyasztva élnek. A brazil és a perui kormány is szigorúan tiltja a terület látogatását.

 

2. Niihau

Becenevén „A tiltott sziget” az Amerikai Egyesült Államokhoz tartozó Hawaii állam egyik szigete. A legrégibb lakott sziget, amely a huszonkilenc kilométerre-nyugatra fekvő Kauai születése után keletkezett. Területe mindössze 181 négyzetkilométer, legmagasabb pontja a 390 méter magas Pani’au. Területének zöme száraz, szinte sivatagos, eső alig esik. A sziget lélekszáma olyan 200 fő körüli. A turisták elől elzárt, és az átlagemberek számára megfizethetetlen helikopteres túrán közelíthető meg.

 

3. Az 51-es körzet

Valószínűleg már mindenki hallott erről a helyszínről, amely az Egyesült Államok nevadai katonai bázisa. Atomrobbantásokat hajtanak végre, fegyvereket tesztelnek, és állítólag még földönkívüli lényeken is végeznek kísérleteket.

hirdetes
6 tiltott hely a világon

4. A Vatikán levéltára

hirdetes

Még Tom Hanks-nek sem sikerült bejutnia egykönnyen az Angyalok és Démonok című filmben. Mivel itt olyan ősi dokumentumok vannak, mint Michelangelo levelei vagy a Galilei-periratok. Csak néhány nagy szaktekintélyű tudós számára látogatható és kutatható.

 

5. Csernobil

A Csernobili atomerőműben bekövetkezett baleset után a radioaktív sugárzás, illetve a nyitott reaktormaradvány közelsége miatt 1986. május 2-án döntötték el a város kb. 12500 lakójának kitelepítését. Saját felelősségre, rövid vezetett túrán megtekinthető.

 

6. Mezhgorye

Egy teljesen zárt város Oroszországban. 1979-ben alapították, az Ural hegység legnagyobb, 1650 méter magas Yamantaw hegy vonzáskörzetében. A 90-es évek végén, amerikai műholdak nagyméretű ásatások nyomait észlelték ezen a területen. A hegységgel kapcsolatosan feltett számos kérdésre az oroszok csak annyit válaszoltak, hogy ez egy orosz kincseket, élelmiszereket őrző övezet, valamit egy atomháború esetén a vezetőség részére fenntartott bunker is található a térségben. Körülbelül 17 ezren lakják, olyanok akik nukleáris fegyvertárban és atombunkerben dolgoztak.

 

Ijesztő, de mégis „csábító” hely mindegyik. Valószínű, ha elmehetnék akkor több gatyát is vinnék magammal… :D

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 101

Átlagos értékelés: 4.8

utazás