Ez a 7 mondat biztosan soha nem hagyja el egy jó vezető száját.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 7 dolog, amit az igazán jó vezető soha nem mond

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

7 dolog, amit az igazán jó vezető soha nem mond


2018/04/20
CZs

Főnök vagy vezető? A főnök parancsol, a főnök utasít, a vezető inspirál. Vezetőként az egyik, ha nem a legfontosabb feladat a munkatársak folyamatos motivációja. Íme 7 olyan mondat, ami egy jó vezető száját nem hagyhatja el...

Ezt a 7 mondatot egy jó vezető soha nem mondja

“Problémák nincsenek, lehetőségek vannak.”

Néha bizony minden cégnél és vállalkozásnál felmerülnek problémák, a tagadásukkal pedig nem tesszük őket semmissé. Bár a vezető talán ösztönzésül szánja a fenti szavakat, az igen csak demotiváló lehet a munkatársak számára, hiszen úgy tűnhet, mintha a vezetőjük képtelen lenne átérezni azt, amin a munka során keresztülmennek. Ha jó vezető szeretnél lenni, ügyelj rá, hogy mindig meghallgasd a csapatod tagjait, és gondoskodj róla, hogy ezt érezzék is.

 

“Soha semmit ne tegyél anélkül, hogy megkérdeznél róla”

Ha csak nem új alkalmazottról van szó, az efféle tiltások csak a fejlődésben gátolják a munkatársakat. Ha azt érzik, hogy felhatalmazták őket a döntések meghozatalára, akkor bizony azt is tudni fogják, hogy nagy a felelősségük. Próbáld inkább időről időre ellenőrizni az alkalmazottak képességeit és elvégzett munkáját ahelyett, hogy azt sugallnád, egy csepp bizalmad sincs bennük. A cél az, hogy a megfelelő emberek a megfelelő pozíciókba kerüljenek, így nem csupán ők maguk lehetnek sikeresek a munkájukban, de nagyban segíthetik a cég növekedését, fejlődését is.

 

“Soha ne hozz rossz híreket!”

Az, hogy megtiltod nekik, hogy negatívumokkal bombázzanak, még nem jelenti azt, hogy azok nem léteznek, nem történtek meg. Ráadásul számodra is fontos, hogy időben felismerd a helyzeteket, hogy azokat még időben kezelhessétek. Próbálj olyan légkört teremteni, ahol a munkatársak nyugodtan elmondhatják aggályaikat, esetleg megvitathatják egymással a problémákat, ötletelhetnek rajta.

 

“Ne vedd személyeskedésnek, ez üzlet...”

Az üzlet a kapcsolatokról szól, és a kapcsolatok bizony minden esetben személyesek valamilyen szinten és kontextusban. Fontos észben tartani, hogy az alkalmazottak bizony életük nagy részét a munkahelyükön töltik, a személyes kapcsolataik egy része biztosan onnan származik. Számukra ez a kijelentés valahol értelmezhetetlen. Mutasd ki nyugodtan, hogy szenvedélyesen szereted a céget vagy vállalkozást, de ne feledkezz meg az empátiáról sem!

 

“Nincs szükségünk több ötletre...”

Biztos ez? A vezetők gyakran elutasítanak olyan kreatív ötletet, aminek megvalósítása túl rizikós. Nem azért, mert nincs benne potenciál, vagy mert megvalósíthatatlan, pusztán azért, mert sok kérdés merülhet fel azzal kapcsolatban. Légy inkább nyitott az új ötletekre és mások gondolkodásmódjára, az innovatív megoldásokra. Így fejlődhetsz és haladhatsz együtt folyamatosan, az alkalmazottakkal kéz a kézben.

 

“Ne tarts fel!”

Vezetőként biztosan elárasztanak a feladatok, döntések tömkelegét kell meghoznod minden egyes nap. Ahhoz, hogy tervezhess és elvégezhesd a feladataidat, nyilván nyugalomra és csöndre van szükséged. Egy zárt ajtó azonban egyértelműen azt sugallja, hogy túl elfoglalt vagy ahhoz, hogy az alkalmazottaiddal foglalkozz. Ne felejtsd el, hogy ők érted végzik nap mind nap a munkájukat, érted és a cégért. Próbálj odafigyelni rájuk, esetleg biztosíts számukra rendszeresen időt arra, hogy hozzád fordulhassanak. 

 

“A kudarcot nem fogadom el.”

Azok a vezetők, akik ezt a filozófiát követik, félelmet és aggodalmat gerjesztenek alkalmazottaikban. Senki nem mer majd kísérletezni, újdonságokkal próbálkozni, hiszen mindig biztosra kell menniük. A kudarc valójában számtalan dologra megtanít, ráaásul a hibáktól még nem dől össze a világ.


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Salona 42

Salona 42 vitorlás hajó bemutatása A Salona 42 vitorlás hajót szintén a J&J Design...

Vorlieck

A vorlieck a nagyvitorla (Gross) első éle.

Takli

Takli: vitorlázat Tengeri mérföld (tmf v. M) - kb. 1852 méter.

Elegáns rendezvényhelyszín Budapesten

A Világ Legszebb Kávéházában joggal érezheti úgy az ember, hogy megtalálta rendezvényének...

Panorámás ingatlan

Egy panorámás ingatlan remek lehetőséget biztosít, ha lakásvásárláson gondolkozol, hiszen a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.