Ez a 7 mondat biztosan soha nem hagyja el egy jó vezető száját.

hirdetes

7 dolog, amit az igazán jó vezető soha nem mond

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Főnök vagy vezető? A főnök parancsol, a főnök utasít, a vezető inspirál. Vezetőként az egyik, ha nem a legfontosabb feladat a munkatársak folyamatos motivációja. Íme 7 olyan mondat, ami egy jó vezető száját nem hagyhatja el...

Ezt a 7 mondatot egy jó vezető soha nem mondja

“Problémák nincsenek, lehetőségek vannak.”

 

Néha bizony minden cégnél és vállalkozásnál felmerülnek problémák, a tagadásukkal pedig nem tesszük őket semmissé. Bár a vezető talán ösztönzésül szánja a fenti szavakat, az igen csak demotiváló lehet a munkatársak számára, hiszen úgy tűnhet, mintha a vezetőjük képtelen lenne átérezni azt, amin a munka során keresztülmennek. Ha jó vezető szeretnél lenni, ügyelj rá, hogy mindig meghallgasd a csapatod tagjait, és gondoskodj róla, hogy ezt érezzék is.

 

“Soha semmit ne tegyél anélkül, hogy megkérdeznél róla”

 

Ha csak nem új alkalmazottról van szó, az efféle tiltások csak a fejlődésben gátolják a munkatársakat. Ha azt érzik, hogy felhatalmazták őket a döntések meghozatalára, akkor bizony azt is tudni fogják, hogy nagy a felelősségük. Próbáld inkább időről időre ellenőrizni az alkalmazottak képességeit és elvégzett munkáját ahelyett, hogy azt sugallnád, egy csepp bizalmad sincs bennük. A cél az, hogy a megfelelő emberek a megfelelő pozíciókba kerüljenek, így nem csupán ők maguk lehetnek sikeresek a munkájukban, de nagyban segíthetik a cég növekedését, fejlődését is.

hirdetes

 

“Soha ne hozz rossz híreket!”

hirdetes

 

Az, hogy megtiltod nekik, hogy negatívumokkal bombázzanak, még nem jelenti azt, hogy azok nem léteznek, nem történtek meg. Ráadásul számodra is fontos, hogy időben felismerd a helyzeteket, hogy azokat még időben kezelhessétek. Próbálj olyan légkört teremteni, ahol a munkatársak nyugodtan elmondhatják aggályaikat, esetleg megvitathatják egymással a problémákat, ötletelhetnek rajta.

 

“Ne vedd személyeskedésnek, ez üzlet...”

 

Az üzlet a kapcsolatokról szól, és a kapcsolatok bizony minden esetben személyesek valamilyen szinten és kontextusban. Fontos észben tartani, hogy az alkalmazottak bizony életük nagy részét a munkahelyükön töltik, a személyes kapcsolataik egy része biztosan onnan származik. Számukra ez a kijelentés valahol értelmezhetetlen. Mutasd ki nyugodtan, hogy szenvedélyesen szereted a céget vagy vállalkozást, de ne feledkezz meg az empátiáról sem!

 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek

Szótár

Munkapad

A munkapad egy sín, melyre a nagyvitorla alsó behúzócsigáját szerelik (=leitvágni). Tovább

Dinamikus dőlés

Az oldalt csúszó hajón a tőkesúly vagy az uszony a menetiránnyal szöget zár be, emiatt a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes