Ez a 7 mondat biztosan soha nem hagyja el egy jó vezető száját.

hirdetes

7 dolog, amit az igazán jó vezető soha nem mond

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Főnök vagy vezető? A főnök parancsol, a főnök utasít, a vezető inspirál. Vezetőként az egyik, ha nem a legfontosabb feladat a munkatársak folyamatos motivációja. Íme 7 olyan mondat, ami egy jó vezető száját nem hagyhatja el...

Ezt a 7 mondatot egy jó vezető soha nem mondja

“Problémák nincsenek, lehetőségek vannak.”

 

Néha bizony minden cégnél és vállalkozásnál felmerülnek problémák, a tagadásukkal pedig nem tesszük őket semmissé. Bár a vezető talán ösztönzésül szánja a fenti szavakat, az igen csak demotiváló lehet a munkatársak számára, hiszen úgy tűnhet, mintha a vezetőjük képtelen lenne átérezni azt, amin a munka során keresztülmennek. Ha jó vezető szeretnél lenni, ügyelj rá, hogy mindig meghallgasd a csapatod tagjait, és gondoskodj róla, hogy ezt érezzék is.

 

“Soha semmit ne tegyél anélkül, hogy megkérdeznél róla”

 

Ha csak nem új alkalmazottról van szó, az efféle tiltások csak a fejlődésben gátolják a munkatársakat. Ha azt érzik, hogy felhatalmazták őket a döntések meghozatalára, akkor bizony azt is tudni fogják, hogy nagy a felelősségük. Próbáld inkább időről időre ellenőrizni az alkalmazottak képességeit és elvégzett munkáját ahelyett, hogy azt sugallnád, egy csepp bizalmad sincs bennük. A cél az, hogy a megfelelő emberek a megfelelő pozíciókba kerüljenek, így nem csupán ők maguk lehetnek sikeresek a munkájukban, de nagyban segíthetik a cég növekedését, fejlődését is.

 

“Soha ne hozz rossz híreket!”

hirdetes

 

Az, hogy megtiltod nekik, hogy negatívumokkal bombázzanak, még nem jelenti azt, hogy azok nem léteznek, nem történtek meg. Ráadásul számodra is fontos, hogy időben felismerd a helyzeteket, hogy azokat még időben kezelhessétek. Próbálj olyan légkört teremteni, ahol a munkatársak nyugodtan elmondhatják aggályaikat, esetleg megvitathatják egymással a problémákat, ötletelhetnek rajta.

 

“Ne vedd személyeskedésnek, ez üzlet...”

 

Az üzlet a kapcsolatokról szól, és a kapcsolatok bizony minden esetben személyesek valamilyen szinten és kontextusban. Fontos észben tartani, hogy az alkalmazottak bizony életük nagy részét a munkahelyükön töltik, a személyes kapcsolataik egy része biztosan onnan származik. Számukra ez a kijelentés valahol értelmezhetetlen. Mutasd ki nyugodtan, hogy szenvedélyesen szereted a céget vagy vállalkozást, de ne feledkezz meg az empátiáról sem!

 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

Ezt a 7 mondatot egy jó vezető soha nem mondja

“Nincs szükségünk több ötletre...”

 

Biztos ez? A vezetők gyakran elutasítanak olyan kreatív ötletet, aminek megvalósítása túl rizikós. Nem azért, mert nincs benne potenciál, vagy mert megvalósíthatatlan, pusztán azért, mert sok kérdés merülhet fel azzal kapcsolatban. Légy inkább nyitott az új ötletekre és mások gondolkodásmódjára, az innovatív megoldásokra. Így fejlődhetsz és haladhatsz együtt folyamatosan, az alkalmazottakkal kéz a kézben.

hirdetes

 

“Ne tarts fel!”

 

Vezetőként biztosan elárasztanak a feladatok, döntések tömkelegét kell meghoznod minden egyes nap. Ahhoz, hogy tervezhess és elvégezhesd a feladataidat, nyilván nyugalomra és csöndre van szükséged. Egy zárt ajtó azonban egyértelműen azt sugallja, hogy túl elfoglalt vagy ahhoz, hogy az alkalmazottaiddal foglalkozz. Ne felejtsd el, hogy ők érted végzik nap mind nap a munkájukat, érted és a cégért. Próbálj odafigyelni rájuk, esetleg biztosíts számukra rendszeresen időt arra, hogy hozzád fordulhassanak. 

 

“A kudarcot nem fogadom el.”

 

Azok a vezetők, akik ezt a filozófiát követik, félelmet és aggodalmat gerjesztenek alkalmazottaikban. Senki nem mer majd kísérletezni, újdonságokkal próbálkozni, hiszen mindig biztosra kell menniük. A kudarc valójában számtalan dologra megtanít, ráaásul a hibáktól még nem dől össze a világ.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Schwert

Schwert (ejtsd: svert) - jolle leengedhetõ uszonya, oldalsodródás ellen Tovább

Közbeszerzési referens

A közbeszerzési referens egy olyan szakma, melyre egyre nagyobb az igénye a cégeknek, hisz a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 179

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek