notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezért épült meg a Stonehenge

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > 7 elgondolkodtató indok, amiért megépült a Stonehenge

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

7 elgondolkodtató indok, amiért megépült a Stonehenge


2014/04/23

Rengeteg tudós foglalkozott már azzal a kérdéssel, hogy mi célból épülhetett a Stonehenge. Nem igazán sikerült egyértelmű magyarázatot adni. Most 7 olyan elgondolkodtató indokot gyűjtöttünk össze, amik valós elméletek lehetnek. 

Stonehenge
A Stonehenge körkörösen elrendezett kőtömbökből és földsáncokból álló monumentális őskori építmény az angliai Wiltshire-ben, Salisbury-től mintegy 13 km-re északra. Kiépítése Kr. e. 2500 körül kezdődött és 2100 körül fejeződött be. A hely korabeli szerepével kapcsolatos elméletek az 1919-ben, de főként az 1950-ben indult ásatások nyomán születtek. Az öt brit egyetem összefogásával készült legfrissebb álláspont szerint olyan emlékmű, mely az addig jórészt háborúskodásban élő törzsek egységét jelképezi. A régészeti helyet és környékét az UNESCO 1986-ban a világ kulturális örökségének jegyzékébe vette fel.

Több száz év spekuláció után sem tűnik úgy, hogy a kutatók közelebb kerülnének az igazsághoz, a Stonehenge-el kapcsolatban. Napvilágot látott már meseszerű elmélet, összekötve Merlinnel, a híres varázslóval, földönkívüliekkel, stb.

Összegyűjtöttük a 7 legérdekesebbnek és legismertebbnek vélt elméletet a keletkezését illetően.

 

Kattints tovább és olvasd el az érdekes okokat

 

Forrás: filantropikum.com

Stonehenge

A Stonehenge-től mindössze 1,2 km-re a régészek ősi auroch vándorlási vonalat fedeztek fel, vadászatra utaló nyomokkal a sírokban. Ezzel magyarázzák, hogy a hatalmas kőépítmény lehet, hogy Szent vadászterületnek számított.

 

Forrás: filantropikum.com

 

Stonehenge

Egyesek úgy gondolják, hogy több kellett legyen holmi ősi konyhánál. Egyesek úgy gondolják, hogy azért építették az emlékművet, hogy az egységet és a békét szimbolizálják vele. I.e. 3000 és 2500 között építették a hatalmas monstrumot, amikor egység jellemezte szinte a teljes Brit szigeteket, mert mindenhol ugyanolyan cserépedényeket fedeztek fel a régészek. Egy ilyen hatalmas építmény elkészítéséhez pedig összefogásra és békére volt szükség.

 

Forrás: filantropikum.com

 

Stonehenge

Sokan hiszik úgy, hogy őseink a téli napfordulót ünnepelték ott, ugyanis a téli napforduló naplementéjével van összhangban Stonehenge. Ugyanakkor összhangban van a nyári napfordulóval is. Ma is sokan járnak oda, hogy megcsodálják a nyári napfordulót.

 

Forrás: filantropikum.com

 

Stonehenge

Két furulyás, ha játszik az építmény körül, adott ponton a hangok kioltják egymást. Ezért azt feltételezték, hogy az építők ennek tudatában voltak, amikor létrehozták Stonehenge-et. A sziklák szelektíven blokkolják a környező hangokat. Angliában manapság is sokan becézik „csőköveknek” Stonehenge-et. A legenda szerint varázsfuvolások lányokat csábítottak a mezőre, akik aztán kövekké változtak.

 

Forrás: filantropikum.com

 

Stonehenge

A régészek több mint 63 maradványt találtak Stonehenge közelében, akiket i.e. 3000-ben temettek el, amikor megkezdték az emlékmű építését. Minden sírban tömjént és buzogány fejet találtak, ami a társadalmi elitre volt jellemző.

 

Forrás: filantropikum.com

 

Stonehenge

A legújabb elképzelés szerint az építményt, mint harangokat használták, mivel fémes-fás hangokat adnak ki. Más kultúrákban is használtak kőből készült xilofonokat. Ezért is gondolják azt, hogy akár primitív kommunikációs eszköz is lehetett, mivel a hangja hatalmas távolságot képes megtenni.

 

Forrás: filantropikum.com

 

Stonehenge

Mivel a környéken rengeteg sérült csontvázat találtak, arra gondoltak, hogy valamilyen gyógyító funkcióval rendelkezett az építmény. Hogy mi az igazság talán soha nem fog kiderülni, de mindenkinek akad elmélet, ami kicsit jobban tetszik.

 

Forrás: filantropikum.com

 utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fogyás

A fogyás gyakran fontos lehet a vitorlázó számára is, hiszen a vitorlázás mégis csak egy...

Közbeszerzési referens

A közbeszerzési referens egy olyan szakma, melyre egyre nagyobb az igénye a cégeknek, hisz a...

Balatonfűzfő - BS Fűzfő Kikötő

A balatonfűzfői BS Fűzfő Kikötő közforgalmú,a csatorna keleti partján 116 hajó...

Idegenvezető tanfolyam

Idegenvezető tanfolyam   Az idegenvezető az egyik legérdekesebb szakma, amelyet...

Frühstart

A frühstart a korai rajt a versenyeken.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.