notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezért épült meg a Stonehenge

hirdetes

7 elgondolkodtató indok, amiért megépült a Stonehenge

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Rengeteg tudós foglalkozott már azzal a kérdéssel, hogy mi célból épülhetett a Stonehenge. Nem igazán sikerült egyértelmű magyarázatot adni. Most 7 olyan elgondolkodtató indokot gyűjtöttünk össze, amik valós elméletek lehetnek. 

Stonehenge

A Stonehenge körkörösen elrendezett kőtömbökből és földsáncokból álló monumentális őskori építmény az angliai Wiltshire-ben, Salisbury-től mintegy 13 km-re északra. Kiépítése Kr. e. 2500 körül kezdődött és 2100 körül fejeződött be. A hely korabeli szerepével kapcsolatos elméletek az 1919-ben, de főként az 1950-ben indult ásatások nyomán születtek. Az öt brit egyetem összefogásával készült legfrissebb álláspont szerint olyan emlékmű, mely az addig jórészt háborúskodásban élő törzsek egységét jelképezi. A régészeti helyet és környékét az UNESCO 1986-ban a világ kulturális örökségének jegyzékébe vette fel.

Több száz év spekuláció után sem tűnik úgy, hogy a kutatók közelebb kerülnének az igazsághoz, a Stonehenge-el kapcsolatban. Napvilágot látott már meseszerű elmélet, összekötve Merlinnel, a híres varázslóval, földönkívüliekkel, stb.

Összegyűjtöttük a 7 legérdekesebbnek és legismertebbnek vélt elméletet a keletkezését illetően.

 

Kattints tovább és olvasd el az érdekes okokat

 

Forrás: filantropikum.com

Stonehenge

A Stonehenge-től mindössze 1,2 km-re a régészek ősi auroch vándorlási vonalat fedeztek fel, vadászatra utaló nyomokkal a sírokban. Ezzel magyarázzák, hogy a hatalmas kőépítmény lehet, hogy Szent vadászterületnek számított.

 

Forrás: filantropikum.com

 

Stonehenge

Egyesek úgy gondolják, hogy több kellett legyen holmi ősi konyhánál. Egyesek úgy gondolják, hogy azért építették az emlékművet, hogy az egységet és a békét szimbolizálják vele. I.e. 3000 és 2500 között építették a hatalmas monstrumot, amikor egység jellemezte szinte a teljes Brit szigeteket, mert mindenhol ugyanolyan cserépedényeket fedeztek fel a régészek. Egy ilyen hatalmas építmény elkészítéséhez pedig összefogásra és békére volt szükség.

 

Forrás: filantropikum.com

 

Stonehenge

Sokan hiszik úgy, hogy őseink a téli napfordulót ünnepelték ott, ugyanis a téli napforduló naplementéjével van összhangban Stonehenge. Ugyanakkor összhangban van a nyári napfordulóval is. Ma is sokan járnak oda, hogy megcsodálják a nyári napfordulót.

 

Forrás: filantropikum.com

 

Stonehenge

Két furulyás, ha játszik az építmény körül, adott ponton a hangok kioltják egymást. Ezért azt feltételezték, hogy az építők ennek tudatában voltak, amikor létrehozták Stonehenge-et. A sziklák szelektíven blokkolják a környező hangokat. Angliában manapság is sokan becézik „csőköveknek” Stonehenge-et. A legenda szerint varázsfuvolások lányokat csábítottak a mezőre, akik aztán kövekké változtak.

 

Forrás: filantropikum.com

 

Stonehenge

A régészek több mint 63 maradványt találtak Stonehenge közelében, akiket i.e. 3000-ben temettek el, amikor megkezdték az emlékmű építését. Minden sírban tömjént és buzogány fejet találtak, ami a társadalmi elitre volt jellemző.

 

Forrás: filantropikum.com

 

Stonehenge

A legújabb elképzelés szerint az építményt, mint harangokat használták, mivel fémes-fás hangokat adnak ki. Más kultúrákban is használtak kőből készült xilofonokat. Ezért is gondolják azt, hogy akár primitív kommunikációs eszköz is lehetett, mivel a hangja hatalmas távolságot képes megtenni.

 

Forrás: filantropikum.com

 

Stonehenge

Mivel a környéken rengeteg sérült csontvázat találtak, arra gondoltak, hogy valamilyen gyógyító funkcióval rendelkezett az építmény. Hogy mi az igazság talán soha nem fog kiderülni, de mindenkinek akad elmélet, ami kicsit jobban tetszik.

 

Forrás: filantropikum.com

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Reménytelen helyzet

Reménytelen helyzet - ha ellenfelünk a cirkálószakaszon elõttünk haladva zavart szelet... Tovább

Balatonlelle - BL Yacht Club

A BL Yacht Club Vitorláskikötő bemutatása:  A Balaton nyugati medencéjének... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 101

Átlagos értékelés: 4.8

utazás