notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mindannyian tudjuk, hogy vásárlás során vigyázni kell arra, hogy mit vásárolunk, különösen akkor, ha gyémántot veszünk. Ha veszel egy gyémántot, gyakran jön egy igazolás a GIA-tól

hirdetes

A 10 leggyakoribb gyémántvásárlási hiba – 1. rész

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mindannyian tudjuk, hogy vásárlás során vigyázni kell arra, hogy mit vásárolunk, különösen akkor, ha gyémántot veszünk. Ha veszel egy gyémántot, gyakran jön egy igazolás a GIA-tól (Gemological Institute of America), amely megadja a drágakővel kapcsolatos összes fontos részletet, például a „4C” gyémántot vásárolt, milyen vágott, milyen színű, világosságát és a karátot is. Általában ezek az információt szükségesek, nem csak ezek teszik a követ értékesebbé, olykor a gyémánt története is fontos tudnivaló

Mindannyian tudjuk, hogy vásárlás során vigyázni kell arra, hogy mit vásárolunk, különösen akkor, ha gyémántot veszünk. Ha veszel egy gyémántot, gyakran jön egy igazolás a GIA-tól

Ha egy randira hívnak, csak akkor egyezel bele, ha ellenőrizted a partnert és a az időpontját is tudod. Ugyan ez igaz, ha vásárolsz egy gyémántot, leellenőrzöd a gyémánttal kapcsolatos dolgokat és nem csak arra támaszkodj, amit a papír mond. Szeretnék segíteni, hogy ne kövesd el ezt a 10 legnagyobb hibát, amit gyémántvásás közbe elkövethetsz.


1. Gyémántvásárlási hiba - Áruházláncból vagy internetről vásárolj


Mindegy gyémánt árát az árrés és az eladó költsége befolyásolja, mekkora hasznot akar szerezni az értékesítő. A legjobb hely gyémántvásárlásra, ahol költségek alacsonyak és ahol az eladónak alacsony haszonkulccsal rendelkezik. Az áruházakban magas a haszonkulcs. Legtöbb internetes eladóknak nem saját gyémántjuk van, hanem viszonteladók, tehát itt is magas a költség mert nem elsődleges forrás. Körültekintőnek kell lenni, hogy hol vásároljuk meg a gyémántot, érdemes az azonos gyémántok árát összehasonlítani.


2. Gyémántvásárlási hiba - EGL (vagy IGI vagy HRD) minősítésű gyémánt vásárlása

hirdetes


Az ok, hogy mért nem minden gyémántot a GIA igazol, mert a nem minden eladó tudja azt az árat kifizetni, amit a GIA a tanúsítványáért kér. GIA hitelesített gyémánt nem drágábbak, mint más gyémántok, ezek olcsóbbak. Nem mindenki hisz más laborok gyémánt minősítésében. Az izraeli és belgiumi EGL még rosszabb, mint az amerikai EGL minősítést. A nehezebb út, ha valaha is megpróbálod érékesíteni a nem hitelesített GIA általi gyémántot. Vevők vigyázzatok: a GIA értékesítés egyáltalán nem ugyan az, mint a GIA tanúsítvány.


3. Gyémántvásárlási hiba - Ragaszkodj a tökéletes vágásért


Nem kérdés, hogy ha két gyémánt azonos, de a szebben vágott gyémánt az értékesebb. A probléma az, hogy nincs két egyforma gyémánt minden tekintetben. Az igazi kérdés nem az, hogy melyik a szebb gyémánt és, hogy mennyi pénzt ér a legszebb gyémánt.


4. Gyémántvásárlási hiba - Jó minőségű kis gyémántot vagy nagy gyémántot vegyél


Mielőtt belevágsz egy beruházásba és vásárolsz egy gyémántot, kérdezzen meg más szakembert is. Legtöbb ember a nagyméretű gyémántot preferálja ezért lassan a kereskedelemben többe kerül, mint egy jó minőségű kisebb drágakő. De ha viselni szeretnék a gyémántot, akkor nagyobbat választanak, mert mutatósabb.

hirdetes


5. Gyémántvásárlási hiba - Visszatérési politika és kereskedelmi politika a vizsgált ékszerre


Vegyél egy gyémántot 90 nap visszavásárlási lehetőséggel, és ezt írásba kell foglalni minden részletet szerződésbe, ami esetleg szükséges lehet a jövőben, például, hogy mennyit fog visszafizetni a gyémántért és mennyi időnek kell eltelnie a vásárlástól számítva, hogy a teljes vételárat visszafizesse, ha nem vagy megelégedve.

 

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Bumlift

Bumlift: nagyvitorla pihentetõ kötél (másnéven "dirk") Tovább

Achterstag

Az achterstag egy hátsó árbocmerevítő drótkötél. Általában rövidítve csak achternek hívják. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 242

Átlagos értékelés: 4.9

kreatív