Az 5 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz gyémántvásárlás során, most már tudod, ha a következő 5 lehetséges hibát is elolvasod, akkor biztos lehetsz a jó üzletbe. Amikor belépsz egy ékszerboltba, akkor nyugodt szívvel megveheted a neked tetsző drágakövet.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A 10 leggyakoribb gyémántvásárlási hiba – 2. rész

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A 10 leggyakoribb gyémántvásárlási hiba – 2. rész


2013/06/25

Az 5 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz gyémántvásárlás során, most már tudod, ha a következő 5 lehetséges hibát is elolvasod, akkor biztos lehetsz a jó üzletbe. Amikor belépsz egy ékszerboltba, akkor nyugodt szívvel megveheted a neked tetsző drágakövet. 

Az 5 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz gyémántvásárlás során, most már tudod, ha a következő 5 lehetséges hibát is elolvasod, akkor biztos lehetsz a jó üzletbe. Amikor belépsz egy ékszerboltba, akkor nyugodt szívvel megveheted a neked tetsző drágakövet.

1. Kerüld el a fluoreszkáló gyémántot


A fluoreszkálás apró jellemzője a gyémántoknak, de ez szinte soha nincs jelentős hatással a megjelentésére. De hatással van a gyémánt értékesítése során annak, hogy mennyire fluoreszkál. Ha a színe DG és erős kéken világít a gyémánt, az több mint 20%-kal olcsóbb, mint a nem-fluoreszkáló gyémántok. A közepesen kéken fluoreszkáló gyémánt egy jó üzlet, ha 15%-kal olcsóbb, egy halványkék gyémánt ér annyit, mint egy nem világító gyémánt. Általában a fluoreszkálás pozitív tulajdonság egy gyémántnál J szín alatt, mert ez teszi fehérebbé a drágakövet.


2. Vegyél gyémántot kiárusításon


Nem olyan dolog a gyémánt, amit kiárusításon vegyél. A gyémánt egy tárolható kemény eszköz és véges felszámolási értékkel rendelkezik, olyan, mint egy uncia arany. Senki nem fog eladni egy uncia aranyat akciós áron, és senki nem fog eladni egy jó minőségű gyémántot érték alatti áron, ha csak az eladó nincs tisztába a drágakő valódi értékével.

 

A 10 leggyakoribb gyémántvásárlási hiba


3. Kicsinek kinéző gyémántot vásárolj?


A gyémánt átmérője számít. Íme, néhány példa, és ne feledd, hogy az átmérője a fontos és nem ahogy kinéz a gyémánt
a) Veszel egy 6,4 mm-es 1 karátos gyémántot, aminek a tényleges értéke 0,95 karát (tényleges súlya olcsóbb lenne mivel kisebb).
b) Veszel egy 7,3 mm-es 1,5 karátos gyémántot, aminek a valódi értéke 1,40 karát.
c) Veszel egy 8 mm-es 2 karátos gyémántot, aminek valódi értéke 1,90 karát.


4. Ne keress gyémánt eladót


Mielőtt bárkitől vásárolnál konzultál szakértővel vagy független értékbecslővel. Nézd meg a Better Business Bureau-t. A tévében reklámozott ékszerek nem őszinték és nem hitelesek.


5. Csak oklevél alapján vásárolj gyémántot


Néha a GIA tanúsítvány is lehet félrevezető. A gyémántok osztályozásában az SII jobbak, mint mások. Sok gyémánt teljesen egyforma. Néhány gyémántot egy csipetnyi barna színt teszi többé a másiktól, attól függően egyik gyémánt szebb, mint a másik lehet azonos minőségű is. Fontos dolog, hogy vásárlás előtt kutatást végezz. Például egy tökéletlen fehér jobb, mint egy fekete drágakő, és egy tökéletes szélű gyémánt jobb, mint egy nem tökéletes drágakő, aminek a közepe kiváló.

 

 

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Idegenvezető tanfolyam

Idegenvezető tanfolyam   Az idegenvezető az egyik legérdekesebb szakma, amelyet...

Yawl hajótípus

          Ennél a...

Halzolás, perdülés

A hajó irányváltoztatása elfele a széltől, melynek során a hajó iránya – farával a...

Detre Dia

Detre Dia, szörf olimpikon Lásd itt: Detre Diána

A parafa tömítőanyag

Parafa tömítőanyag: tömítésre és hőszigetelésre a parafát paratölgyből készítik...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.