notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egész idő vagyon és a hatalom gyakran mérik a tulajdonában néhány a világ legértékesebb és kívánatos gyémánt, drágakövek és más nemesfémek.A 10 legnagyobb gyémánt a világon

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A 10 legnagyobb gyémánt a világon – 1. rész

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A 10 legnagyobb gyémánt a világon – 1. rész


2013/05/27

Egész idő vagyon és a hatalom gyakran mérik a tulajdonában néhány a világ legértékesebb és kívánatos gyémánt, drágakövek és más nemesfémek.
Sok nagy és gyönyörű gyémánt vált már híressé a világon. Rendkívüli példája a természetnek a gyémánt, azért is, mert a híres emberek viselték, vásárolták meg, vagy eladták őket. Néhány ezek közül a gyémántok közül aukciókon több mint $ 10.000.000-ért keltek el
.

Egész idő vagyon és a hatalom gyakran mérik a tulajdonában néhány a világ legértékesebb és kívánatos gyémánt, drágakövek és más nemesfémek.A 10 legnagyobb gyémánt a világon

Az alábbiakban bemutatjuk ezek közül a 10 legnagyobbat, íme:


10. A Millennium Star gyémánt – 203.04 karát (40.608 g)
A félelmetes 203,04 karátos drágakő a világ második legnagyobb ismert Grade D minőségű színtelen gyémántja. A Millennium Star egy belsőleg és külsőleg hibátlan, körte alakú gyémánt mely jelenleg a De Beers tulajdonában van. Ezt Mbuji-Mayi kerületében Zaire-ben fedezték fel 1990-ben. A kész gyémánt először 1999 októberében volt látható, a De Beers Millennium gyűjteményének egy központi darabjaként. Az értéke ismeretlen, de úgy tudni a kő £ 100.000.000-ig van biztosítva.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


9. A Red Cross gyémánt – 205.07 karát (41.014 g)


Ezt a gyönyörű kanárisárga gyémántot Kimberly bányákban, Dél-Afrikában találtak 1901-ben. A 205,07 karátos gyémántban van egy jól látható máltai kereszt, a felső oldalán, ezért kapta a találó vöröskereszt gyémánt nevet. Az értékét egy megdöbbentő £ 2000000-ra becsülik.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


8. A De Beers gyémánt – 234.65 karát (46.930 g)


A 234,65 karátos, De Beers gyémántot is a Kimberly bányákban találták, 1888-ban. Eredetileg 428,5 karátos volt. A De Beers gyémánt volt a legnagyobb gyémánt amelyet a négy bánya alatt valaha találtak. Nem ismert pontosan, hogy hol is volt csiszolva a gyémánt, de valószínű, hogy ezt a szép munkát Amszterdamban végezték. A gyémánt valós értéke nem ismert.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


7. The Jubilee gyémánt – 245.35 karát (49.070 g)


Az eredeti kő, 650,80 karátos, és 1895-ban a Jagersfontein bányában találták Dél-Afrikában. Formája egy szabálytalan oktaéder, határozott formák nélkül. A durva kő 245,35 karátos gyémánttá lett csiszolva, tisztasága kivételesen jó. Eredeti neve Reitz Diamond-ként ismert, a színtelen, párna alakú gyémántot Viktória királynő 60. koronázási évfordulójának tiszteletére nevezték át 1897-ben. Minőségét tekintve E-Grade minőségű színtelen gyémánt, értéke ismeretlen.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


6. The Centenary gyémánt – 273.85 karát (54.770 g)


A 273,85 karátos drágakő a harmadik legnagyobb gyémánt a Premier Mine bánya történelmében. 1986 július 17.-én az eredetileg 599 karátos követ, a Gabi Tolkowsky által vezetett csapat találta meg. Miután elfogadták a végleges tervet, egy D-Grade minőségű, 273,85 karátos, 39,90 x 50,50 x 24,55 mm-es gyémánt született. A jelenlegi tulajdonosa, helye és értéke nem ismert, de 1991-ben 100 millió dollárra biztosították.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon

 

A folyratásért kattints ide: A 10 legnagyobb gyémánt a világon - 2. rész

 

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 
divatKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Dirk

A dirk meghatározását lásd a pihentető szótárszónál.

Élkötél

A hátsóél kivételével a vitorla élekre kötelet varrnak fel, mely meghatározza a vitorla...

Hajótest

A hajótest fából, fémből, műanyagból, vagy ezek kombinációiból készülhet. Fahajók...

Útjog

Elhaladási jog, elsőbbség.

Hekk

Mi is az a hekk és mi az a csacsihal? Sokan mondják, a hekk, mint hal nem is létezik....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!