Egész idő vagyon és a hatalom gyakran mérik a tulajdonában néhány a világ legértékesebb és kívánatos gyémánt, drágakövek és más nemesfémek.A 10 legnagyobb gyémánt a világon

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A 10 legnagyobb gyémánt a világon – 1. rész

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A 10 legnagyobb gyémánt a világon – 1. rész


2013/05/27

Egész idő vagyon és a hatalom gyakran mérik a tulajdonában néhány a világ legértékesebb és kívánatos gyémánt, drágakövek és más nemesfémek.
Sok nagy és gyönyörű gyémánt vált már híressé a világon. Rendkívüli példája a természetnek a gyémánt, azért is, mert a híres emberek viselték, vásárolták meg, vagy eladták őket. Néhány ezek közül a gyémántok közül aukciókon több mint $ 10.000.000-ért keltek el
.

Egész idő vagyon és a hatalom gyakran mérik a tulajdonában néhány a világ legértékesebb és kívánatos gyémánt, drágakövek és más nemesfémek.A 10 legnagyobb gyémánt a világon

Az alábbiakban bemutatjuk ezek közül a 10 legnagyobbat, íme:


10. A Millennium Star gyémánt – 203.04 karát (40.608 g)


A félelmetes 203,04 karátos drágakő a világ második legnagyobb ismert Grade D minőségű színtelen gyémántja. A Millennium Star egy belsőleg és külsőleg hibátlan, körte alakú gyémánt mely jelenleg a De Beers tulajdonában van. Ezt Mbuji-Mayi kerületében Zaire-ben fedezték fel 1990-ben. A kész gyémánt először 1999 októberében volt látható, a De Beers Millennium gyűjteményének egy központi darabjaként. Az értéke ismeretlen, de úgy tudni a kő £ 100.000.000-ig van biztosítva.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


9. A Red Cross gyémánt – 205.07 karát (41.014 g)


Ezt a gyönyörű kanárisárga gyémántot Kimberly bányákban, Dél-Afrikában találtak 1901-ben. A 205,07 karátos gyémántban van egy jól látható máltai kereszt, a felső oldalán, ezért kapta a találó vöröskereszt gyémánt nevet. Az értékét egy megdöbbentő £ 2000000-ra becsülik.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


8. A De Beers gyémánt – 234.65 karát (46.930 g)


A 234,65 karátos, De Beers gyémántot is a Kimberly bányákban találták, 1888-ban. Eredetileg 428,5 karátos volt. A De Beers gyémánt volt a legnagyobb gyémánt amelyet a négy bánya alatt valaha találtak. Nem ismert pontosan, hogy hol is volt csiszolva a gyémánt, de valószínű, hogy ezt a szép munkát Amszterdamban végezték. A gyémánt valós értéke nem ismert.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


7. The Jubilee gyémánt – 245.35 karát (49.070 g)


Az eredeti kő, 650,80 karátos, és 1895-ban a Jagersfontein bányában találták Dél-Afrikában. Formája egy szabálytalan oktaéder, határozott formák nélkül. A durva kő 245,35 karátos gyémánttá lett csiszolva, tisztasága kivételesen jó. Eredeti neve Reitz Diamond-ként ismert, a színtelen, párna alakú gyémántot Viktória királynő 60. koronázási évfordulójának tiszteletére nevezték át 1897-ben. Minőségét tekintve E-Grade minőségű színtelen gyémánt, értéke ismeretlen.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


6. The Centenary gyémánt – 273.85 karát (54.770 g)


A 273,85 karátos drágakő a harmadik legnagyobb gyémánt a Premier Mine bánya történelmében. 1986 július 17.-én az eredetileg 599 karátos követ, a Gabi Tolkowsky által vezetett csapat találta meg. Miután elfogadták a végleges tervet, egy D-Grade minőségű, 273,85 karátos, 39,90 x 50,50 x 24,55 mm-es gyémánt született. A jelenlegi tulajdonosa, helye és értéke nem ismert, de 1991-ben 100 millió dollárra biztosították.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon

 

A folyratásért kattints ide: A 10 legnagyobb gyémánt a világon - 2. rész

 

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 


divatKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Gross

A gross (ejtsd: grósz) a nagyvitorla.

Ejtés

A szélhez viszonyított olyan irányváltoztatás, melynek során a haladási irány és a...

Laser

Laser vitorlás hajó története 1970-ben tervezte Bruce Kirby. A Laser nagyon hamar...

Jules Verne Trophy

Jules Verne Trophy vitorlás verseny történet,szabály A Jules Verne Trophy ann ak jár,...

Üzleti vacsora Budapesten

Üzleti vacsora Budapesten, nem mindennapi környezetben? A Zsidai csoport éttermeiben megtalálod...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.