Gyémánt tulajdonosok, még nem tulajdonosok számár érdekesség lehet a világ legnagyobb gyémántjai, drágakövei. Olykor akkor bukkantak a drágakövekre, amikor nem is számítottak rá és volt példa arra is, hogy évtizedekig kutatták, keresték ezeket a kincseket

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A 10 legnagyobb gyémánt a világon – 2. rész

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A 10 legnagyobb gyémánt a világon – 2. rész


2013/06/19

Gyémánt tulajdonosok, még nem tulajdonosok számár érdekesség lehet a világ legnagyobb gyémántjai, drágakövei. Olykor akkor bukkantak a drágakövekre, amikor nem is számítottak rá és volt példa arra is, hogy évtizedekig kutatták, keresték ezeket a kincseket.

Gyémánt tulajdonosok, még nem tulajdonosok számár érdekesség lehet a világ legnagyobb gyémántjai, drágakövei. Olykor akkor bukkantak a drágakövekre, amikor nem is számítottak rá és volt példa arra is, hogy évtizedekig kutatták, keresték ezeket a kincseket

 

 

Ha lemaradtál az első részről, elolvashatod itt: A 10 legnagyobb gyémánt a világon

 

5. A Golden Jubilee Diamond – 545.67 karátos (109.134 g)


A Golden Jubilee Diamond (Jubileumi Arany Gyémánt) összesen 545,67 karátos, ami jelenleg a legnagyobb csiszolt gyémánt a világon. A drágakövet Dél- Amerikában fedezte fel és vágta le Gabriel Tolkowsky 1985-ben a Premier bányában. (Gabriel Tolkoesky szintén tervezett egy hibátlan gyémánt Centenáriumot). A Golden Jubilee drágakő értéke 4-12 millió dollár közé esik.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


4. A Cullinan I – Star of Africa Diamond – (Afrika Csillaga) 530.20 karátos (106.040 g)


A Cullian I gyémánt a valaha talált legnagyobb durva minőségű drágakő. Formája körte alakú, 530,20 karátos, mérete pedig 53mm x 44mm x 29 mm és 76 mm-es metszettel. A kilenc vágott kövek közül a legnagyobb a Cullinan I gyémánt, ami eredetileg 3106 karátos. Maga a gyémántnak tökéletes fehér vagy hibátlan D-színe van, gyakran Star of Afrikának (Afrika csillaga) is nevezik. Értéke elérheti a közel 400 millió dollárt is.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


3. A Páratlan Gyémánt (Incomparable Diamond) - 407,48 karát- (81,496g)


A Páratlan Gyémánt értéke 407,48 karátos, amit 1984-ben talált egy kicsi lány, amikor átsétált egy törmelékkupacon közel a MIBA Gyémánt Bányához, Kongói Demokratikus Köztársaságban. A drágakő volt a legnagyobb barna gyémánt a világon, aminek a vágás előtti értéke 890 karátos volt. Vágás utáni értéke 407,5 karát (81,5g) és ez már jelentősen kevesebb hibát tartalmazott. Csodálatos barnás-sárga színű drágakő mérete 53,90x35,19x28,18 mm. Ez a drágakő volt a célja annak a bányászcsoportnak amit Marvin Samuels vezetett. Ennek a kőnek az értéke 20 millió dollár.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


2. A Cullinan II Gyémánt- Kiscsillaga Afrikának - 317,4 karát (63,480g)


Ő a második legnagyobb vágott drágakő a Cullinan-kő, Cullinan II vagy más néven Afrika Kiscsillaga, értéke 317,4 karátos, és ez a negyedik legnagyobb csiszolt gyémánt a világon. Az eredeti neve a gyémántnak Sir Thomas Cullinan, ő nyitotta meg a Premier bányát Dél- Afrikában, itt tárák meg a Golden Jubilee Gyémántot is. A Cullinan II Gyémánt hatalmas hibátlan D- színű gyöngyszem, ami Nagy- Britanniában a királyi korona középpontját is díszíti. Becslések szerinti értéke 200 millió dollár.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


1. A Spirit of de Grisogono Gyémánt - 312,24 karát (62,448 g)


A Spirit of Grisogono a világ legnagyobb vágott fekete gyémántja, ami 312,24 karátos. A vágás előtt 587 karátos volt és Nyugat- Közép-Afrikában találtak rá. Később Svájcba vitték, ahol a hagyományos Mogul gyémántvágó technikával lecsökkentette Fawaz Gruosi. A drágakő egy fehér aranygyűrűt ékesít, amit kiraktak 702 darab kisebb fehérgyémántnak, aminek összesített értéke 36,69 karátos. Nincs tudomás a gyémánt hollétéről vagy a tulajdonos személyazonosságáról.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon

 

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 


kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Exkluzív rendezvényhelyszín

Exkluzív rendezvényhelyszín olyan hely a különféle rendezvények megtartásakor, ahol...

Eladó lakások Balatonon

Eladó lakások Balatonon? A Balaton mellett élni, a balatoni hétköznapok részesének lenni...

Raum

A raum másnéven háromnegyed szél. A hátszél és a kreuz között foglal helyet a...

Különleges vacsorahelyszín Budapest

Különleges vacsorahelyszínt keres Budapesten? A Salon Étterem a legjobb választás! Minőségi...

Kerékpártúra a Balatonon, Alsóörsi indulással

Ha gyakorlott kerékpárosok vagyunk, vagy akár több hetet is lent tudunk tölteni a Balatonnál,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.