Gyémánt tulajdonosok, még nem tulajdonosok számár érdekesség lehet a világ legnagyobb gyémántjai, drágakövei. Olykor akkor bukkantak a drágakövekre, amikor nem is számítottak rá és volt példa arra is, hogy évtizedekig kutatták, keresték ezeket a kincseket

hirdetes

A 10 legnagyobb gyémánt a világon – 2. rész

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Gyémánt tulajdonosok, még nem tulajdonosok számár érdekesség lehet a világ legnagyobb gyémántjai, drágakövei. Olykor akkor bukkantak a drágakövekre, amikor nem is számítottak rá és volt példa arra is, hogy évtizedekig kutatták, keresték ezeket a kincseket.

Gyémánt tulajdonosok, még nem tulajdonosok számár érdekesség lehet a világ legnagyobb gyémántjai, drágakövei. Olykor akkor bukkantak a drágakövekre, amikor nem is számítottak rá és volt példa arra is, hogy évtizedekig kutatták, keresték ezeket a kincseket

 

 

Ha lemaradtál az első részről, elolvashatod itt: A 10 legnagyobb gyémánt a világon

 

5. A Golden Jubilee Diamond – 545.67 karátos (109.134 g)


A Golden Jubilee Diamond (Jubileumi Arany Gyémánt) összesen 545,67 karátos, ami jelenleg a legnagyobb csiszolt gyémánt a világon. A drágakövet Dél- Amerikában fedezte fel és vágta le Gabriel Tolkowsky 1985-ben a Premier bányában. (Gabriel Tolkoesky szintén tervezett egy hibátlan gyémánt Centenáriumot). A Golden Jubilee drágakő értéke 4-12 millió dollár közé esik.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


4. A Cullinan I – Star of Africa Diamond – (Afrika Csillaga) 530.20 karátos (106.040 g)


A Cullian I gyémánt a valaha talált legnagyobb durva minőségű drágakő. Formája körte alakú, 530,20 karátos, mérete pedig 53mm x 44mm x 29 mm és 76 mm-es metszettel. A kilenc vágott kövek közül a legnagyobb a Cullinan I gyémánt, ami eredetileg 3106 karátos. Maga a gyémántnak tökéletes fehér vagy hibátlan D-színe van, gyakran Star of Afrikának (Afrika csillaga) is nevezik. Értéke elérheti a közel 400 millió dollárt is.

 

hirdetes

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


3. A Páratlan Gyémánt (Incomparable Diamond) - 407,48 karát- (81,496g)


A Páratlan Gyémánt értéke 407,48 karátos, amit 1984-ben talált egy kicsi lány, amikor átsétált egy törmelékkupacon közel a MIBA Gyémánt Bányához, Kongói Demokratikus Köztársaságban. A drágakő volt a legnagyobb barna gyémánt a világon, aminek a vágás előtti értéke 890 karátos volt. Vágás utáni értéke 407,5 karát (81,5g) és ez már jelentősen kevesebb hibát tartalmazott. Csodálatos barnás-sárga színű drágakő mérete 53,90x35,19x28,18 mm. Ez a drágakő volt a célja annak a bányászcsoportnak amit Marvin Samuels vezetett. Ennek a kőnek az értéke 20 millió dollár.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


2. A Cullinan II Gyémánt- Kiscsillaga Afrikának - 317,4 karát (63,480g)


Ő a második legnagyobb vágott drágakő a Cullinan-kő, Cullinan II vagy más néven Afrika Kiscsillaga, értéke 317,4 karátos, és ez a negyedik legnagyobb csiszolt gyémánt a világon. Az eredeti neve a gyémántnak Sir Thomas Cullinan, ő nyitotta meg a Premier bányát Dél- Afrikában, itt tárák meg a Golden Jubilee Gyémántot is. A Cullinan II Gyémánt hatalmas hibátlan D- színű gyöngyszem, ami Nagy- Britanniában a királyi korona középpontját is díszíti. Becslések szerinti értéke 200 millió dollár.

hirdetes

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


1. A Spirit of de Grisogono Gyémánt - 312,24 karát (62,448 g)


A Spirit of Grisogono a világ legnagyobb vágott fekete gyémántja, ami 312,24 karátos. A vágás előtt 587 karátos volt és Nyugat- Közép-Afrikában találtak rá. Később Svájcba vitték, ahol a hagyományos Mogul gyémántvágó technikával lecsökkentette Fawaz Gruosi. A drágakő egy fehér aranygyűrűt ékesít, amit kiraktak 702 darab kisebb fehérgyémántnak, aminek összesített értéke 36,69 karátos. Nincs tudomás a gyémánt hollétéről vagy a tulajdonos személyazonosságáról.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon

 

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
kreatív

Szótár

Vidéki rendezvényhelyszín

Egy vidéki rendezvényhelyszín remek otthont adhat egy esküvő, egy üzleti rendezvény vagy... Tovább

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten, patinás környezetben, a múlt század emlékeivel, és... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes