notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyémánt tulajdonosok, még nem tulajdonosok számár érdekesség lehet a világ legnagyobb gyémántjai, drágakövei. Olykor akkor bukkantak a drágakövekre, amikor nem is számítottak rá és volt példa arra is, hogy évtizedekig kutatták, keresték ezeket a kincseket

hirdetes

A 10 legnagyobb gyémánt a világon – 2. rész

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Gyémánt tulajdonosok, még nem tulajdonosok számár érdekesség lehet a világ legnagyobb gyémántjai, drágakövei. Olykor akkor bukkantak a drágakövekre, amikor nem is számítottak rá és volt példa arra is, hogy évtizedekig kutatták, keresték ezeket a kincseket.

Gyémánt tulajdonosok, még nem tulajdonosok számár érdekesség lehet a világ legnagyobb gyémántjai, drágakövei. Olykor akkor bukkantak a drágakövekre, amikor nem is számítottak rá és volt példa arra is, hogy évtizedekig kutatták, keresték ezeket a kincseket

 

 

Ha lemaradtál az első részről, elolvashatod itt: A 10 legnagyobb gyémánt a világon

 

5. A Golden Jubilee Diamond – 545.67 karátos (109.134 g)


A Golden Jubilee Diamond (Jubileumi Arany Gyémánt) összesen 545,67 karátos, ami jelenleg a legnagyobb csiszolt gyémánt a világon. A drágakövet Dél- Amerikában fedezte fel és vágta le Gabriel Tolkowsky 1985-ben a Premier bányában. (Gabriel Tolkoesky szintén tervezett egy hibátlan gyémánt Centenáriumot). A Golden Jubilee drágakő értéke 4-12 millió dollár közé esik.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


4. A Cullinan I – Star of Africa Diamond – (Afrika Csillaga) 530.20 karátos (106.040 g)


A Cullian I gyémánt a valaha talált legnagyobb durva minőségű drágakő. Formája körte alakú, 530,20 karátos, mérete pedig 53mm x 44mm x 29 mm és 76 mm-es metszettel. A kilenc vágott kövek közül a legnagyobb a Cullinan I gyémánt, ami eredetileg 3106 karátos. Maga a gyémántnak tökéletes fehér vagy hibátlan D-színe van, gyakran Star of Afrikának (Afrika csillaga) is nevezik. Értéke elérheti a közel 400 millió dollárt is.

 

hirdetes

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


3. A Páratlan Gyémánt (Incomparable Diamond) - 407,48 karát- (81,496g)


A Páratlan Gyémánt értéke 407,48 karátos, amit 1984-ben talált egy kicsi lány, amikor átsétált egy törmelékkupacon közel a MIBA Gyémánt Bányához, Kongói Demokratikus Köztársaságban. A drágakő volt a legnagyobb barna gyémánt a világon, aminek a vágás előtti értéke 890 karátos volt. Vágás utáni értéke 407,5 karát (81,5g) és ez már jelentősen kevesebb hibát tartalmazott. Csodálatos barnás-sárga színű drágakő mérete 53,90x35,19x28,18 mm. Ez a drágakő volt a célja annak a bányászcsoportnak amit Marvin Samuels vezetett. Ennek a kőnek az értéke 20 millió dollár.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


2. A Cullinan II Gyémánt- Kiscsillaga Afrikának - 317,4 karát (63,480g)


Ő a második legnagyobb vágott drágakő a Cullinan-kő, Cullinan II vagy más néven Afrika Kiscsillaga, értéke 317,4 karátos, és ez a negyedik legnagyobb csiszolt gyémánt a világon. Az eredeti neve a gyémántnak Sir Thomas Cullinan, ő nyitotta meg a Premier bányát Dél- Afrikában, itt tárák meg a Golden Jubilee Gyémántot is. A Cullinan II Gyémánt hatalmas hibátlan D- színű gyöngyszem, ami Nagy- Britanniában a királyi korona középpontját is díszíti. Becslések szerinti értéke 200 millió dollár.

hirdetes

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon


1. A Spirit of de Grisogono Gyémánt - 312,24 karát (62,448 g)


A Spirit of Grisogono a világ legnagyobb vágott fekete gyémántja, ami 312,24 karátos. A vágás előtt 587 karátos volt és Nyugat- Közép-Afrikában találtak rá. Később Svájcba vitték, ahol a hagyományos Mogul gyémántvágó technikával lecsökkentette Fawaz Gruosi. A drágakő egy fehér aranygyűrűt ékesít, amit kiraktak 702 darab kisebb fehérgyémántnak, aminek összesített értéke 36,69 karátos. Nincs tudomás a gyémánt hollétéről vagy a tulajdonos személyazonosságáról.

 

A 10 legnagyobb gyémánt a világon

 

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Tükör

Tükörnek nevezzük a hajók hátsú síkját. Tovább

Fénymásoló bérlés

Nagyobb összegű beruházás és hitelfelvétel nélkül olyan készüléket használhat, ha a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 172

Átlagos értékelés: 5.0

kreatív