notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az alaszkai Ketchikanban tűkön ülve várták a Race to Alaska első befutóit!

hirdetes

A 2018-as Race to Alaska (R2AK) döntő pillanata

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2018. június 24-én rengetegen gyűltek össze az alaszkai Ketchikan településen működő Alaskan Fish House-ban, amelyet a tulajdonos a záróra után 3 órával is nyitva tartott, hogy ő, és a lelkes szurkolók is részesülhessenek az idei Race to Alaska (R2AK) első befutóinak diadalából.

Ketchikan, Alaszka

Az első befutók

 

A várva várt pillanat helyi idő szerint 00:17-kor következett be, amikor a Federal’s Team Sail Like a Girl csapatának tagjai egyszerre, kézen fogva léptek le Melges 32-esük fedélzetéről és rázták meg a győzelmi harangot, és ezzel a 750 mérföldes verseny negyedik bajnokaivá váltak. Jeanne Assael Gousseve, Aimee Fulwell, Allison Dvaladze, Kelly Adamson Danielson, Haley King Lhamon, Anna Stevens, Kate Hearsey McKay, és Morgana Buell mind jogosan lehettek büszkék magukra azon az éjszakán.

 

A győzelemben az elengedhetetlen fuvallatok és evezés mellett fontos szerepet játszott még a közösségi támogatás is. A tengerészek szerint ez a győzelem nem csak az övék, hanem mindenki másé is.

hirdetes

 

„Hat hónappal ezelőtt kételkedtem a dologban” – állította egy családtag a győzelmet megelőző órákban. 2017-ben a Team Sail Like a Girl csupán egy elképzelésből és egy 20 éves versenyhajóból állt, amit egyetlen célból vásárolt meg a csapat: hogy egy csoport nő elversenyezzen Alaszkába.

hirdetes

 

Minden tényező ellenük szólt: az egytestű jármű sosem nyert R2AK-t, a többtestes hajók sebességbeli előnye alapján pedig előre látszott, hogy komoly hátránnyal indulnak majd. Ha mindez nem lett volna elég, az alapításkor a csapat csupán a fele volt tengerész, és egyikőjük csak azért tanult bele az egészbe, hogy ő is közéjük állhasson. A tapasztalat hiánya számos megkérdezett csapattagot eltántorított a csatlakozástól.

 

Mit kerestek ezen a versenyen?

 

Szóval mégis mit akartak ők véghezvinni egy olyan versenyen, amire hírhedten álnok tengeri körülmények jellemzők, és amelyek még a legedzettebb tengerészeket is megizzasztják, és amit a legjobban megépített hajók is gyakran csak darabokban fejezik be? Miből gondolták, hogy hat hónapnyi felkészülés elegendő lesz ahhoz, hogy egyáltalán rajthoz állhassanak? A Team Sail Like a Girl tagjainak az első pillanatoktól kezdve számtalan akadállyal kellett szembenézniük, de mégsem adták fel.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Schooner

A schooner, magyarosan szkúner, egy kétárbocos vitorlás hajó, amin a hátsó árboc magasabb. Tovább

Veret

Veretnek hívjuk a hajó fémből készült alkatrészeit. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 128

Átlagos értékelés: 4.7

érdekességek hajó sport tenger,óceán túra utazás ünnep verseny Vitorlázás