A magyar tenger csodája

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A Balatonról bővebben I.rész

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Balatonról bővebben I.rész


2019/06/27
tp

 

A magyar tenger. Szinte minden magyar kedvence. Az biztos viszont, hogy már mindenki volt ott hosszabb-rövidebb ideig. Van, aki a nyári Balatonért van oda, valaki aki az ősziért rajong, és olyan is akad persze, aki a tó és környéke téli világát szereti.

A csodás nyári Balaton

 

Az az igazán fantasztikus ott, hogy az ember mindig eltudja érni ott, amit szeretne. Aki szereti a nyarat, a nyüzsgést annak nincs más hátra: irány Siófok, a déli part, vagy Balatonfüred északon és azonnal belevetheti magát az élvezetekbe és az emberforgatagba. Aki szereti a nyugalmat, hogy senki nem zavarja a pihenését, annak sem kell aggódnia, hiszen a kisebb tó melletti települések nem annyira turistafrekventáltak, ott kevesebb az ember.

 

Külön érdekessége, hogy élesen megkülönböztethető az északi és a déli part. Nagyjából erre a két kategóriára is különíthető az emberek, akik a tavat szeretik: van, aki az északira, van, aki a déli partra esküszik.Ismerjük meg most ezt a csodát, amire mi magyarok olyan büszkék vagyunk.

 

A csodás nyári Balaton

 

Volt olyan időszak, hogy csak két megye határolta, manapság három osztozik rajta. De tudjuk mindannyian azt manapság is, hogy a Balaton, az Balaton. Érdekesség, hogy ezt így konkrétan csak egyetlen egyszer mondták ki, míg 1919-ben, mikor is létrehozták a Balaton-megyét.

 

Persze a buta gondolatok sem álltak távol vele szemben: volt, hogy ki akarták szárítani - hiszen kiváló katonai gyakorlóterepnek vélték. De felmerültek olyan lehetőségek is, hogy ki kellene bővíteni, mellé pedig óriási vízierőműveket akartak telepíteni, a tó ökológiáját alaposan befolyásolva ezzel. 

 

A csodás nyári Balaton

 

Szerencsére mindez nem történt meg. A Balaton manapság nyugodt életét éli, különböző buta reformgondolatok nélkül. Reméljük, hogy ez sokáig így s marad.

 

Külön érdekessége, hogy bár Keszthely védette le a Balaton fővárosa címet, de szokták emlegetni Siófokot és Balatonfüredet is ezzel kapcsolatban. A déli parti település a buli és a nyüzsgés központja, Füred pedig észak központja. Ezért is tűnik érdekesnek, hogy először a nyugati parton elhelyezkedő Keszthelynek jutott eszébe, hogy ezt a címet megszerezze magának.

 


BalatonKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Budapesti látnivalók

Bizonyára te is sok látnivalót ismersz Budapesten, de még egy budapesti lakos számára is tud...

Molett divat

A molett nőknek nincs egyszerű dolguk az öltözködés terén, hiszen a boltok kínálata nem...

Balatonföldvár Vitorláskikötő

A Balaton nyugati medencéjének délii partján található a Balatoni Hajózási. Zrt....

Kávéház Budapest

Sokan nem tudják, de kis hazánkban található a Világ Legszebb Kávéháza! Ezen legendás...

Állókötélzet

Az állókötélzet, az árbocot négy irányban tartott fém sodronykötelek összefoglaló...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.