A titokzatos Bermuda háromszög legendái

hirdetes

A legendás Bermuda háromszög

Tóth Pál
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokat hallhattunk a Bermuda-háromszögről és az ezt övező rejtélyes legendákról. Vajon csak a kalandvágyó turistákat csalogatják ide velük? Most megtudhatjátok!

A Bermuda háromszög

Kevesen tudják, hogy a Bermuda-háromszög inkább a turistáknak szóló elnevezés. A térség és a hozzá kapcsolódó jelenség igazi neve az Ördög-háromszöge. Az egész terület olyan 1 millió négyzetkilométer, ez nagyjából Ausztrália ötödének felel meg. A 20. század egyik legnagyobb rejtélye. Természetesen, mint a rejtélyek nagy többségénél, ebben az esetben sem lehet mindet száz százalékosan bebizonyítani. Vannak, akik szeretnének hinni, ők minden egyes esetben azt mondják, hogy ”na ugye…” és vannak természetesen a kétkedők, őket semmi sem tudja meggyőzni, mindenre találnak kézzelfogható magyarázatot.

A Bermuda háromszög

Az, hogy a legendák megjelenhessenek nagy segítséget tesz a környék adottságai. Ez a térség a szülőhelye az USA keleti partvidékének az életét gyakran megnyomorító hurrikánoknak, ez nagyrészt a Golf-áramlat hihetetlen energiának tudható be.

A Bermuda háromszög

A különböző roncsok eltűnését pedig a óceán fenék változatossága eredményezi a már említett áramlat mellett. Van itt sekély résztől az egészen több mint 9000 m mélységű területig mindenféle.

A Bermuda háromszög

Magával a témával rengetek film, színházi darab és könyv foglakozik. A Naional Geogrpahic rengeteg ilyen művet tett le az asztalra, de létezik a teljesség igénye nélkül például „A Bermuda-háromszög rejtélye” , „Titka”, „Kalandorai” c. akciófilmek is.

A Bermuda háromszög

Így nevezik azokat a történeteket, amelyek a háromszögből eredeztethetőek.
A második világháborúig semmi sem utalt arra, hogy itt bármi furcsaság is lenne. Ekkortól azonban megsokszorozódtak az eltűnésről szóló hírek, amit persze felkapott a szenzációra mindig éhes amerikai sajtó. Ennek eredménye lett a Bermuda-háromszög rejtélye
Magát a Legendát egy újságíró, bizonyos E.Johnson újságíró tárta napvilágra, ő volt a kitalálója az alaptörténeteknek.

A Bermuda háromszög

Az elnevezést 1954-ben Vincent Hladis találta ki. Innentől nevezik a Bermuda háromszögnek.
Az eredet, akire az egész misztikus történethalmaz visszavezethető az Charles Berlitz.
Ő 1974-ben adott ki egy könyvet e témában, ő gyűjtötte össze a furcsábbnál-furcsább eseteket.

A Bermuda háromszög

Az időjárás mindig tiszta, szélcsendes. A tipikus „derült égből villámcsapás esete”. A hajók, repülők nyom nélkül tűntek el, később némelyik onnan messze sértetlenül, de személyzet nélkül bukkant fel újra. A halottak halának okát szabad szemmel megmagyarázhatatlannak találták.

A Bermuda háromszög

A különböző tájékozódást segítő műszerek „megbolondultak” vagy nem működtek. A könyvben végül 1492-től 1973-ig 66 db megmagyarázhatatlan esemény került kitárgyalásra. A leggyakrabban az alábbi utazási eszközökkel történt furcsaság: tartályhajó, teherhajó, repülőgép, motorjacht, tengeralattjáró, kisrepülő ,halászhajó.

A Bermuda háromszög

5 évvel a Berlitz féle könyv után persze már jött is a cáfolat Lawrence David Kusche tollából. Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy „de hát akkor hogyan él még mindig az egyik leghíresebb rejtély? Ezt maga Kusche is a két könyv megjelenése között eltelt öt év különbséggel és a helyi turista egyesületek „promóciós” munkájának eredményével magyarázta. Ennyi elég volt a Legenda halhatatlanságához.

A Bermuda háromszög

Ebben a könyvben tételesen, egyesével meg lettek fejtve a különleges esetek. A legfőbb magyarázata pedig az volt, hogy Berlitz bizony tényekkel sose támasztotta alá a „tényeket”, forrásokat sose használt, legtöbbször csak a korabeli beszámolókra és tanukra alapozta a mondanivalóját. L.D.Kusche igazát bizonyítja az is, hogy az USA partiőrsége és az angol Lloyds biztosítási ügynökség szakemeberei szerint is az itt történt esetek nem különböznek a más térségek hasonló eseményeitől sem számukban, sem pedig gyakoriságukban.

A Bermuda háromszög

-Misztikus, gonosz örvény: ez a legendák forrása, túlélők sokkos beszámolója alapján
-Iránytű megbolondulása: bizonyítottan ezek a szerkezetek rosszak voltak minden alkalommal
-Roncsok el- majd feltűnése máshol:
  a: a tengerfenék egyenetlensége
  b: Golf –áramlat hihetetlen ereje elviszi a roncsokat,

 

Folytatás a következő oldalon!

A Bermuda háromszög

-Szándékos emberi pusztítás: például a kalózok tevékenysége, személyzet öncélú pusztítása
-Hirtelen viharok feltűnése: Hurrikánok „szülőföldje”

A Bermuda háromszög

Végül, hogy ne csak illúzióromboló legyen a cikk, mindenféleképpen meg kell említeni, hogy néhány ével ezelőtt Paul Weinzweig és Pauline Zalitzki német házaspár tudósok a Bermuda-háromszög alatt 600 méter mélyen felfedeztek egy valószínűsíthetően ősi város romjait. Itt Szfinxeket és Piramisokat találtak, nagyon jó állapotban, amelyek nagyobbak mint az ókori Egyiptomban ma is fellelhető építmények.

 

Lapozz tovább és nézd meg ezeket a lenyűgöző képeket!

A Bermuda háromszögA Bermuda háromszögA Bermuda háromszög
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Marás

A Balaton déli partján, a víz alatt húzódó keskeny, sekély zóna, amit úgynevezett... Tovább

Bója

A bója a mederfenéken rögzített úszóképes jelzőeszköz. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes