notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A titokzatos Bermuda háromszög legendái

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A legendás Bermuda háromszög

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A legendás Bermuda háromszög


2014/01/20
Tóth Pál

Sokat hallhattunk a Bermuda-háromszögről és az ezt övező rejtélyes legendákról. Vajon csak a kalandvágyó turistákat csalogatják ide velük? Most megtudhatjátok!

A Bermuda háromszög
Kevesen tudják, hogy a Bermuda-háromszög inkább a turistáknak szóló elnevezés. A térség és a hozzá kapcsolódó jelenség igazi neve az Ördög-háromszöge. Az egész terület olyan 1 millió négyzetkilométer, ez nagyjából Ausztrália ötödének felel meg. A 20. század egyik legnagyobb rejtélye. Természetesen, mint a rejtélyek nagy többségénél, ebben az esetben sem lehet mindet száz százalékosan bebizonyítani. Vannak, akik szeretnének hinni, ők minden egyes esetben azt mondják, hogy ”na ugye…” és vannak természetesen a kétkedők, őket semmi sem tudja meggyőzni, mindenre találnak kézzelfogható magyarázatot.

A Bermuda háromszög

Az, hogy a legendák megjelenhessenek nagy segítséget tesz a környék adottságai. Ez a térség a szülőhelye az USA keleti partvidékének az életét gyakran megnyomorító hurrikánoknak, ez nagyrészt a Golf-áramlat hihetetlen energiának tudható be.

A Bermuda háromszög

A különböző roncsok eltűnését pedig a óceán fenék változatossága eredményezi a már említett áramlat mellett. Van itt sekély résztől az egészen több mint 9000 m mélységű területig mindenféle.

A Bermuda háromszög

Magával a témával rengetek film, színházi darab és könyv foglakozik. A Naional Geogrpahic rengeteg ilyen művet tett le az asztalra, de létezik a teljesség igénye nélkül például „A Bermuda-háromszög rejtélye” , „Titka”, „Kalandorai” c. akciófilmek is.

A Bermuda háromszög

Így nevezik azokat a történeteket, amelyek a háromszögből eredeztethetőek.
A második világháborúig semmi sem utalt arra, hogy itt bármi furcsaság is lenne. Ekkortól azonban megsokszorozódtak az eltűnésről szóló hírek, amit persze felkapott a szenzációra mindig éhes amerikai sajtó. Ennek eredménye lett a Bermuda-háromszög rejtélye
Magát a Legendát egy újságíró, bizonyos E.Johnson újságíró tárta napvilágra, ő volt a kitalálója az alaptörténeteknek.

A Bermuda háromszög

Az elnevezést 1954-ben Vincent Hladis találta ki. Innentől nevezik a Bermuda háromszögnek.
Az eredet, akire az egész misztikus történethalmaz visszavezethető az Charles Berlitz.
Ő 1974-ben adott ki egy könyvet e témában, ő gyűjtötte össze a furcsábbnál-furcsább eseteket.

A Bermuda háromszög

Az időjárás mindig tiszta, szélcsendes. A tipikus „derült égből villámcsapás esete”. A hajók, repülők nyom nélkül tűntek el, később némelyik onnan messze sértetlenül, de személyzet nélkül bukkant fel újra. A halottak halának okát szabad szemmel megmagyarázhatatlannak találták.

A Bermuda háromszög

A különböző tájékozódást segítő műszerek „megbolondultak” vagy nem működtek. A könyvben végül 1492-től 1973-ig 66 db megmagyarázhatatlan esemény került kitárgyalásra. A leggyakrabban az alábbi utazási eszközökkel történt furcsaság: tartályhajó, teherhajó, repülőgép, motorjacht, tengeralattjáró, kisrepülő ,halászhajó.

A Bermuda háromszög

5 évvel a Berlitz féle könyv után persze már jött is a cáfolat Lawrence David Kusche tollából. Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy „de hát akkor hogyan él még mindig az egyik leghíresebb rejtély? Ezt maga Kusche is a két könyv megjelenése között eltelt öt év különbséggel és a helyi turista egyesületek „promóciós” munkájának eredményével magyarázta. Ennyi elég volt a Legenda halhatatlanságához.

A Bermuda háromszög

Ebben a könyvben tételesen, egyesével meg lettek fejtve a különleges esetek. A legfőbb magyarázata pedig az volt, hogy Berlitz bizony tényekkel sose támasztotta alá a „tényeket”, forrásokat sose használt, legtöbbször csak a korabeli beszámolókra és tanukra alapozta a mondanivalóját. L.D.Kusche igazát bizonyítja az is, hogy az USA partiőrsége és az angol Lloyds biztosítási ügynökség szakemeberei szerint is az itt történt esetek nem különböznek a más térségek hasonló eseményeitől sem számukban, sem pedig gyakoriságukban.

A Bermuda háromszög

-Misztikus, gonosz örvény: ez a legendák forrása, túlélők sokkos beszámolója alapján
-Iránytű megbolondulása: bizonyítottan ezek a szerkezetek rosszak voltak minden alkalommal
-Roncsok el- majd feltűnése máshol:
  a: a tengerfenék egyenetlensége
  b: Golf –áramlat hihetetlen ereje elviszi a roncsokat,

 

Folytatás a következő oldalon!

A Bermuda háromszög

-Szándékos emberi pusztítás: például a kalózok tevékenysége, személyzet öncélú pusztítása
-Hirtelen viharok feltűnése: Hurrikánok „szülőföldje”

A Bermuda háromszög

Végül, hogy ne csak illúzióromboló legyen a cikk, mindenféleképpen meg kell említeni, hogy néhány ével ezelőtt Paul Weinzweig és Pauline Zalitzki német házaspár tudósok a Bermuda-háromszög alatt 600 méter mélyen felfedeztek egy valószínűsíthetően ősi város romjait. Itt Szfinxeket és Piramisokat találtak, nagyon jó állapotban, amelyek nagyobbak mint az ókori Egyiptomban ma is fellelhető építmények.

 

Lapozz tovább és nézd meg ezeket a lenyűgöző képeket!

A Bermuda háromszögA Bermuda háromszögA Bermuda háromszög


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Pay'r Egon

Pay'r Egon Jr. életrajz Pay'r Egon születési hely és idő 1988.10.06.,...

720

720o büntetés jár a vitorlás verseny közben elkövetett nagyobb szabálytalanságokért....

Panorámás ingatlan

Egy panorámás ingatlan remek lehetőséget biztosít, ha lakásvásárláson gondolkozol, hiszen a...

Puffer

Angolszász környezetben fender, magyarosan ütközőpárna, de mindenki egyszerűen csak...

Alsóörs - Balatoni Hajózás Zrt. (Hajóállomás-BH)

 A Balatoni Hajózási Részvénytársaság kikötője a Balaton keleti medencéjének...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.