notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A rejtélyes Bermuda-háromszög

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A Bermuda-háromszög rejtélye

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Bermuda-háromszög rejtélye


2019/06/23
tp

 

A Bermuda-háromszöget elképesztően sok rejtély övezi. Évszázadok óta gyűjti az áldozatait, legyen szó repülőről, hajóról, ósdi, vagy csúcstechnológiájú gépekről. A tudósok persze elég sok mindent mondanak, hogy mi lehet a titok nyitja, de közmegegyezés, általánosan elfogadott vélemény nincsen róla. 

Rejtélyes ez a hely

 

A legutóbbi elmélet ezen a helyen metánbuborékok okozzák a tragédiákat. A metán akkora energiával robban fel a víz alatt, hogy képes akár hajókat is elsüllyeszteni. Ki tudja, hogy mi az igazság? Lehet, hogy soha nem is fogjuk megtudni.Mivel nyilvánvaló okokból az eltűnéseket nem lehet pontosan dokumentálni, ezért sokan paranormális, természetfeletti dolgokat sejtenek a dolog hátterében.

 

Vannak, akik azt mondják, hogy ez az egész rejtély dolog nem is létezik valójában, ez csak egy kitalált fikció, mely az írók bő lére engedett fantáziáinak a szüleménye. Az igazság ugyanakkor az, hogy közel 2000 hajó és 75 repülő tűnt el a térségben.A legjellemzőbb eltűnési „típusok”: számos hajó úgy süllyedt el, hogy nem maradt túlélője. Másik „népszerű” jelenség az, hogy a hajó ugyan megkerül, de a teljes legénysége elveszett. Volt olyan is, hogy a teljes személyzet halott volt, pedig rajtuk külsérelmi nyomok nem voltak.

 

h2 after

 

 

Rejtélyes ez a hely

 

Hogy hol is van pontosan ez a hely? A határai Bermuda, Puerto Rico és Miami, tehát az Egyesült Államoktól dél-keleti irányban, nem egészen 1000 km-re tőle. Területe 1 millió négyzetkilométer (Magyarország területe ugye 93 000), így tisztán láthatjuk, hogy itt megtalálni elég nehéz lehet bármit is. Az is nehezíti az itteni kutatásokat, hogy az óceán ezen a helyen elképesztően mély, hiszen a legalacsonyabb pontja több, mint 9000 méterig lemegy.

 

Sokáig nem foglalkoztak a hellyel számottevő módon, míg nem 1945-ben egy rutingyakorló repülésre induló, 5 gépből álló harci repülő csoport nyomtalanul eltűnt. Egészen kétségbeejtő lehetett azt megélni, hogy a tiszta időben a tapasztalt pilóták, - akiknek a műszereik teljesen megzavarodtak - kértek segítséget az irányító központtól. Az eltűnési esetekkel kapcsolatban külön ki kell emelni, mint érdekességet, hogy az időjárás a hírek szerint mindig tiszta volt.

 

Rejtélyes ez a hely

 

Szokták mondani, hogy ez a hely az ahol a hurrikánok születnek. Ennek annyi az igazságtartalma, hogy valóban, innen egy kicsit délre van az a hely, ahol a Golf áramlat is áthalad, ami elképesztő energiákat szabadít fel és okoz hihetetlen időjárást. Gondoljunk csak bele: hol van olyan hely még egy a világon, ahol a viharok az egyik pillanatban teljes erővel tombolnak, a másikban pedig mint ha mi sem történt volna, elillannak?  

 

Ezek azok a dolgok, melyek mind-mind erősítik a rejtélyt, a hiedelmeket: ezen a helyen valami tényleg nem stimmel.tenger,óceánKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Üzleti ebéd helyszín

Ha szeretné üzleti partnereit elkápráztatni, érdemes egy igazán különleges helyszín...

Michel Desjoyeaux

Michel Desjoyeaux vitorlázó életrajz   Nemzetiség: Francia Születési idő:...

Raffica

Raffica vitorlás hajó A hajót Bruce Farr tervezte a Libera hajóosztály...

Üzleti rendezvényhelyszín

Az üzleti rendezvényhelyszín megtalálása nem egyszerű feladat, hiszen a rendezvény...

kemencés ételek

  Kemencés ételek a házias Dunyha Étteremben, valódi melegséggel, ínycsiklandó...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!