notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A rejtélyes Bermuda-háromszög

hirdetes

A Bermuda-háromszög rejtélye

tp
hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

A Bermuda-háromszöget elképesztően sok rejtély övezi. Évszázadok óta gyűjti az áldozatait, legyen szó repülőről, hajóról, ósdi, vagy csúcstechnológiájú gépekről. A tudósok persze elég sok mindent mondanak, hogy mi lehet a titok nyitja, de közmegegyezés, általánosan elfogadott vélemény nincsen róla. 

Rejtélyes ez a hely

 

A legutóbbi elmélet ezen a helyen metánbuborékok okozzák a tragédiákat. A metán akkora energiával robban fel a víz alatt, hogy képes akár hajókat is elsüllyeszteni. Ki tudja, hogy mi az igazság? Lehet, hogy soha nem is fogjuk megtudni.Mivel nyilvánvaló okokból az eltűnéseket nem lehet pontosan dokumentálni, ezért sokan paranormális, természetfeletti dolgokat sejtenek a dolog hátterében.

 

Vannak, akik azt mondják, hogy ez az egész rejtély dolog nem is létezik valójában, ez csak egy kitalált fikció, mely az írók bő lére engedett fantáziáinak a szüleménye. Az igazság ugyanakkor az, hogy közel 2000 hajó és 75 repülő tűnt el a térségben.A legjellemzőbb eltűnési „típusok”: számos hajó úgy süllyedt el, hogy nem maradt túlélője. Másik „népszerű” jelenség az, hogy a hajó ugyan megkerül, de a teljes legénysége elveszett. Volt olyan is, hogy a teljes személyzet halott volt, pedig rajtuk külsérelmi nyomok nem voltak.

hirdetes

 

 

 

Rejtélyes ez a hely

 

Hogy hol is van pontosan ez a hely? A határai Bermuda, Puerto Rico és Miami, tehát az Egyesült Államoktól dél-keleti irányban, nem egészen 1000 km-re tőle. Területe 1 millió négyzetkilométer (Magyarország területe ugye 93 000), így tisztán láthatjuk, hogy itt megtalálni elég nehéz lehet bármit is. Az is nehezíti az itteni kutatásokat, hogy az óceán ezen a helyen elképesztően mély, hiszen a legalacsonyabb pontja több, mint 9000 méterig lemegy.

 

Sokáig nem foglalkoztak a hellyel számottevő módon, míg nem 1945-ben egy rutingyakorló repülésre induló, 5 gépből álló harci repülő csoport nyomtalanul eltűnt. Egészen kétségbeejtő lehetett azt megélni, hogy a tiszta időben a tapasztalt pilóták, - akiknek a műszereik teljesen megzavarodtak - kértek segítséget az irányító központtól. Az eltűnési esetekkel kapcsolatban külön ki kell emelni, mint érdekességet, hogy az időjárás a hírek szerint mindig tiszta volt.

 

Rejtélyes ez a hely

 

Szokták mondani, hogy ez a hely az ahol a hurrikánok születnek. Ennek annyi az igazságtartalma, hogy valóban, innen egy kicsit délre van az a hely, ahol a Golf áramlat is áthalad, ami elképesztő energiákat szabadít fel és okoz hihetetlen időjárást. Gondoljunk csak bele: hol van olyan hely még egy a világon, ahol a viharok az egyik pillanatban teljes erővel tombolnak, a másikban pedig mint ha mi sem történt volna, elillannak?  

 

Ezek azok a dolgok, melyek mind-mind erősítik a rejtélyt, a hiedelmeket: ezen a helyen valami tényleg nem stimmel.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 166

Átlagos értékelés: 5.0

tenger,óceán