A világ legveszélyesebb helyei

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Legveszélyesebb helyek a Földön

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Legveszélyesebb helyek a Földön


2019/07/03

Vannak a Földön olyan helyek, melyek annyira szennyezettek, hogy az élet ott nem csak szinte lehetetlen. Az alábbiakban bemutatunk közülük jópárat. 

A világ legveszélyesebb városai

 

A világon van egy pár tényező, mely nagyban veszélyezeti az emberek életét. Vannak a betegségek, a globális felmelegedés okozta természeti pusztítások és egyre inkább ide tartozik már a környezetszennyezés is. Évente 15 millió ember (!) halálát okozza ez a folyamat, de ennél sokkal riasztóbb adat, hogy világszerte 1 milliárd (!) ember betegségét okozzák a felelőtlen környezetgazdálkodásból adódó tényezők. 

 

Hogy ezek a helyek mégis hogyan tűnnek ki a többi közül? Mert itt a talaj, a víz és a levegő szennyezettsége sokezerszerese a megengedett határétéke. Aki ezeken a helyeken él hosszabb ideig, sajnos biztosan, rövid időn belül rákos lesz, vagy egyéb súlyos betegséget kap el. Nézzük most a helyeket tehát. Előljáróban annyit, hogy megemlíthetnénk köztük Csernobilt is, sőt az első pozícióban lenne a helye, de most koncentráljunk inkább a többi, eddig ismeretlenebb helyre. 

 

 

Dzserzsinszk, Oroszország

Az orosz vegyipar egyik fellegvára. Mintaképe az emberi felelőtlenségnek és a szakszerűteln munkának. Az 1900-as években 300 000 tonna vegyi hulladékot semmisítettek meg itt teljesen szabálytalan körülmények között. Ez közvetlenül 300 000 ember életének a körülményeit rontotta le. Még a nők esetében sem éri it tel az átlagos várható élettartam az 50 évet. 

 

Bajos de Haina, Dominikai Köztársaság

Gondolnánk, hogy a karib térségben minden szép és jó, csak napsütés, pálmafák és tenger. Ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk. Ennek a váronsak a lakóinak a vérében olyan magas az ólomszennyezettség, mint sehol máshol a világon. Egy akkumulátor gyártó gyár a felelős a jelenségért. Ez mára már bezárt, de a hatása még a mia napig tart. Manapság is születnek gyerekek, akiknek komoly fejlődési rendellenességük van.Jellemző a látás és a személyiségzavar.

 

La Oroya, Peru

Az ország legfontosabb bányaközpontja. Hihetetlen, de igaz: az ólom, a cink, az ezüst és a réz mind-mind megtalálható itt. Az itt élő 35 000 ember mindegyikének az életét negatívan befolyásolja az a tény, hogy itt kell lakniuk.

 

Mailuu-Suu, Kirgizisztán

Az 1940 és 60 közötti tevékenységnek hála manapság 1,96 millió köbméternyi radioaktív hulladék található a környéken. Ennek köszönhetően a  sugárfertőzés Közép-Ázsia egyik legtermékenyebb vidékét veszélyezteti. Ezen a helyen kettőször többen halnak meg rákban, mint az ország más részein. Hihetetlen adat már önmagában ez is. 

 

Ranipet, India

A hely, ahol szó szerint fürdenek a szemétben az emberek. Egy nem túl nagy méretű városról van szó, de nem is ez a figyelemefelkeltő az estében. Hanem az a két hektáros terület, melyen több, mint 3 méteres magasságban ipari hulladék áll. Ezt egy azóta bezárt gyár halmozta fel. Nem messze innen található egy víztározó is, amit már szintén szennyez ez a lerakat. Így közvetve 3,5 millió ember életét rontja ez a terület. Manapság két kutatóintézet dolgozik azon, hogy segítsenek a helyieknek. Reméljük lesz megoldás a problémára. 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Cukorbetegség

A cukorbetegség (diabetes mellitus vagy "diabétesz", magyarul...

Ben Ainslie

Ben Ainslie Háromszoros olimpiai aranyérmes, egyszeres ezüstérmes, a Sport Tiszteletbeli...

Háromnegyedszél

Háromnegyedszél - a menetirány és látszólagos szél által bezárt szög nagyobb 90 foknál

Nautic 12 cruiser vitorlás hajó

Méretek Tervező::                    ...

Veret

Veretnek hívjuk a hajó fémből készült alkatrészeit.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.