notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ legveszélyesebb helyei

hirdetes

Legveszélyesebb helyek a Földön

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vannak a Földön olyan helyek, melyek annyira szennyezettek, hogy az élet ott nem csak szinte lehetetlen. Az alábbiakban bemutatunk közülük jópárat. 

A világ legveszélyesebb városai

 

A világon van egy pár tényező, mely nagyban veszélyezeti az emberek életét. Vannak a betegségek, a globális felmelegedés okozta természeti pusztítások és egyre inkább ide tartozik már a környezetszennyezés is. Évente 15 millió ember (!) halálát okozza ez a folyamat, de ennél sokkal riasztóbb adat, hogy világszerte 1 milliárd (!) ember betegségét okozzák a felelőtlen környezetgazdálkodásból adódó tényezők. 

 

Hogy ezek a helyek mégis hogyan tűnnek ki a többi közül? Mert itt a talaj, a víz és a levegő szennyezettsége sokezerszerese a megengedett határétéke. Aki ezeken a helyeken él hosszabb ideig, sajnos biztosan, rövid időn belül rákos lesz, vagy egyéb súlyos betegséget kap el. Nézzük most a helyeket tehát. Előljáróban annyit, hogy megemlíthetnénk köztük Csernobilt is, sőt az első pozícióban lenne a helye, de most koncentráljunk inkább a többi, eddig ismeretlenebb helyre. 

 

 

Dzserzsinszk, Oroszország

 

 

Az orosz vegyipar egyik fellegvára. Mintaképe az emberi felelőtlenségnek és a szakszerűteln munkának. Az 1900-as években 300 000 tonna vegyi hulladékot semmisítettek meg itt teljesen szabálytalan körülmények között. Ez közvetlenül 300 000 ember életének a körülményeit rontotta le. Még a nők esetében sem éri it tel az átlagos várható élettartam az 50 évet. 

hirdetes

 

Bajos de Haina, Dominikai Köztársaság

 

 

Gondolnánk, hogy a karib térségben minden szép és jó, csak napsütés, pálmafák és tenger. Ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk. Ennek a váronsak a lakóinak a vérében olyan magas az ólomszennyezettség, mint sehol máshol a világon. Egy akkumulátor gyártó gyár a felelős a jelenségért. Ez mára már bezárt, de a hatása még a mia napig tart. Manapság is születnek gyerekek, akiknek komoly fejlődési rendellenességük van.Jellemző a látás és a személyiségzavar.

 

 

 

A világ legveszélyesebb városai

 

La Oroya, Peru

 

 

Az ország legfontosabb bányaközpontja. Hihetetlen, de igaz: az ólom, a cink, az ezüst és a réz mind-mind megtalálható itt. Az itt élő 35 000 ember mindegyikének az életét negatívan befolyásolja az a tény, hogy itt kell lakniuk.

 

Mailuu-Suu, Kirgizisztán

 

 

Az 1940 és 60 közötti tevékenységnek hála manapság 1,96 millió köbméternyi radioaktív hulladék található a környéken. Ennek köszönhetően a  sugárfertőzés Közép-Ázsia egyik legtermékenyebb vidékét veszélyezteti. Ezen a helyen kettőször többen halnak meg rákban, mint az ország más részein. Hihetetlen adat már önmagában ez is. 

hirdetes

 

Ranipet, India

 

 

A hely, ahol szó szerint fürdenek a szemétben az emberek. Egy nem túl nagy méretű városról van szó, de nem is ez a figyelemefelkeltő az estében. Hanem az a két hektáros terület, melyen több, mint 3 méteres magasságban ipari hulladék áll. Ezt egy azóta bezárt gyár halmozta fel. Nem messze innen található egy víztározó is, amit már szintén szennyez ez a lerakat. Így közvetve 3,5 millió ember életét rontja ez a terület. Manapság két kutatóintézet dolgozik azon, hogy segítsenek a helyieknek. Reméljük lesz megoldás a problémára. 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Flokko

A flokko egy könnyű széljelzó szalag. Tovább

Fine dining étterem Budapest

  A fine dining kifejezés egyre elterjedtebb Magyarországon. Akik ezt a műfajt kedvelik,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 134

Átlagos értékelés: 4.8

érdekességek