Az elmúlt évek kereskedelmi változásai

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A kereskedelem digitalizálása

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A kereskedelem digitalizálása


2020/09/25
Marx Károly

A digitális forradalom ugyanolyan kíméletlen ütemben mozog, mint a web, folyamatosan fejlődik mind valós, mind virtuális dimenzióban: az internet ma társadalmunk kötőszövetének része, és szinte a felhasználóinak mindennapi életének belső részévé vált. 

A technika fejlődése a kereskedelembe

Az ilyen gondolkodásmód korántsem a Millenniumi Generáció kiváltsága, és ez teljesen egyértelmű azoknak a luxusmárkáknak, amelyek a gazdasági válság nehéz időszakain átesve nem szándékoznak elveszíteni domináns helyzetüket az egyre ingatagabb fogyasztók fejében, folyamatosan újdonságokat és akciós ajánlatokat keresve. 

 

Az új generációs fogyasztók

Az a fogyasztó, aki már nem elégszik meg pusztán a hallgatással, hanem hangoztatni akarja a hangját, és önállóan képes megragadni a különböző információforrásokat: ez a 2.0-s forradalom valódi sarokköve. Susy Menkes, az International Herald Tribune ismert újságírójának szavaival megfogalmazva, a divatkommunikációs módszerek gyökeresen megváltoztak, mióta az egykori monológot valódi beszélgetés váltotta fel. És akár tetszik, akár nem, ezen az úton csak egyirányú út üzemel.

 

Mit csináltak az óriás vállalatok? 

A digitális korszakra történő kinevezés, amelyet a luxusmárkák alig egy évvel ezelőttiig mindenáron elkerültek, azzal az indokkal, hogy imázsuk mindenféle internetkapcsolattól szenved, mára kötelező lépés, nem pedig választás. A vezető nevek nem vesztegettek időt megkülönböztető jegyük elkészítésével: a Louis Vuitton és a Burberry online kampányaikkal, a Gucci az első online áruházával 2002-ben, a Chanel a médiavállalatéhoz hasonló tartalommal remekelt. Mindegyikben van egy közös vonás: elsajátították és beépítették az új kommunikációs kódot. Hogyan? Elsősorban azáltal, hogy olyan tartalmakat kínálnak, amelyekről az emberek beszélni tudnak, utat nyitva a példátlan párbeszéd előtt a fogyasztóval, amelyben az utóbbi egyenesen főszereplő, olyannyira, hogy a legelismertebb márka szóvivőjévé váljon. Ha érdekel a cikk második fele is, akkor mindenképp lapozz a következő oldalra!


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Drengolás

A drengolás jelentése benyomulás, versenyen például az ellenfél és a bója közé.

470

470 vitorlás hajó története Francia tervezésű olimpiai osztály, Montrealban szerepelt...

Johannes Polgar

Született: 1977.augusztus 25. Olpe, Németország Magasság: 183 cm Súly: 75...

Beton

A beton egy kötőanyagból (cement, rigipsz, gipsz..), adalékanyagból (homok, sóder, kavics,...

Hotel Balatonfenyves

Hotel Balatonfenyves – Kényeztető nyugalom egy meghitt, csöndes helyen, a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.