A koronavírus elhozta a vitorlázás forradalmát, legalább is a számok ezt mutatják-a koronavírus fellendítette a vitorlázást

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A koronavírus elhozta a vitorlázás forradalmát, legalább is a számok ezt mutatják

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A koronavírus elhozta a vitorlázás forradalmát, legalább is a számok ezt mutatják


2020/09/30
VN

Mikor a koronavírus felütötte a fejét nálunk, olyan cikkeket írtunk, hogy elmarad a Kékszalag, nem lesz Olimpia, nem mehetsz le a Balatonra a hajódhoz, hogy vitorlázz, és hasonlók. Ekkor még mi sem gondoltuk volna, hogy egyszer egy ilyen címmel hozunk le egy cikket. De bizony nagyon úgy tűnik, hogy ez az egész koronavírus járvány okozta helyzet, a karanténososkodás, a social distancing, a pandémia fellendítette az egész vitorlázás piacát, és felvirágoztatta a vitorlázást.

Vitorlázás a koronavírus idején

Mindenki vitorlást vesz, és mindenki vitorlázik

A vitorláshajók piacát megvizsgálva azt vehetjük észre, hogy mindenki vitorlázni szeretett volna idén nyáron, legalábbis egy amerikai kutatás szerint. Ugyanis az amerikai hajó piacon egyszerűen lehetetlen volt vitorláshoz jutni. Tony Tumas, a South Jersey’s Riverside Marina & Yacht Sales értékesítési igazgatója így nyilatkozott: „Én 35 éve csinálom ezt, de ilyet még nem láttam.” 70%-os értékesítési növekedésről számoltak be országszerte a koronavírus járvány alatt a hajópiacon, miközben a használt hajók értékestés 74%-kal ugrott meg az Egyesült Államokban. Nemcsak a vitorláshajók esetében dübörgött a piac, hanem más típusoknál is. 

 

Az vesz vitorlást, aki tud

Az előbbi kijelentést, helyesbítenénk, mégsem vesz mindenki vitorlást, csak az, aki tud, és most nem az anyagi aggályokra gondolunk. A kereslet megugrott, de ezzel egy időben a kínálat csökkent, ugyanis a koronavírus miatt a gyárak leálltak, az ellátási lánc megszakadt, ennek következtében pedig a raktárak hamar kiürültek. „A piac teljesen megőrült” - mondta Donahue. Az online webáruházak másodpercek alatt kiürültek, mire beletennéd a kosaradba, már nincs is készleten, a hajótulajdonosok szinte percek alatt eladhatták megunt hajóikat, annyira pörgött a business. A legkelendőbbek a kistestű járművek voltak, kajakok, kenuk, motorcsónakok és vitorlások. 

 

De mi köze a koronavírusnak a vitorlázáshoz? Miért vettek ennyien vitorlást, és egyéb hajókat? Lapozz a következő oldalon azt is elmondjuk!


érdekesség hír vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Deckbalken

Deckbalken – fedélzeti borda

Hajóút

A hajóút a viziútnak hajók közlekedésére kijelölt, kijelölés hiányában a...

Luvgierig

Luvgierig - a szél felé forduló hajót hívjuk így

Baum

Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének...

Detre Dia

Detre Dia, szörf olimpikon Lásd itt: Detre Diána
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.