A koronavírus elhozta a vitorlázás forradalmát, legalább is a számok ezt mutatják-a koronavírus fellendítette a vitorlázást

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A koronavírus elhozta a vitorlázás forradalmát, legalább is a számok ezt mutatják

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A koronavírus elhozta a vitorlázás forradalmát, legalább is a számok ezt mutatják


2020/09/30
VN
A koronavírus elhozta a vitorlázás forradalmát, legalább is a számok ezt mutatják
Vitorlázás a koronavírus idején

Ezért akar mindenki vitorlázni a koronavírus járvány idejében

Nyári táborok, hatalmas kirándulások családdal, felfedező túrák a barátokkal, romantikus nyaralások? Hát idén kimaradtak a közös szurkolások a meccseken, a napokon át tombolás a zenei fesztiválokon, a kulturális események, de a DisneyLandba sem sokan jutottak el, és sorolhatnánk, viszont közös élményeket azért szerezni kell ezen a nyáron is! És hogyan lehetne legegyszerűbben, ügyelve a koronavírus járvány által megkövetelt társadalmi távolságtartásra, mint egy vitorlás fedélzetén? Nem akarsz, strandolni a nagy tömegben, a táborok kapui zárva? Hát pattanj fel egy vitorlás fedélzetére, bontsd ki a vitorlákat, és élvezd a saját kis rezidenciádat a tenger közepén, mindenkitől távol!- az amerikaiak ezt gondolták. 

 

Új fejezet a vitorlázásban?

Egyébként nemcsak a hajók esetében volt szembetűnő ez a megugrás, a különböző kemping felszerelések, lakóautók, sátrak, kerékpárok iránt is megugrott a kereslet, de nem ilyen mértékben, mint ahogy azt a hajók esetében láthattuk. A rendszer még csak most kezd teljesen helyreállni, most normalizálódott a gyárak helyzete, az ellátási lánc, és az értékesítés is, de a keresletben még mindig nincs visszaesés, hiszen újabb és újabb hajókat vesznek az emberek. Azt látva, hogy más is vitorlázik, egyre többen kapnak kedvet, hiszen ebben a helyzetben ez tényleg egy nagyon biztonságos módja az élmények szerzésének. Hogy mikor lesz vége ennek az egész „őrületnek”? Azt senki sem tudja megjósolni, ahogyan nem tudjuk, hogy mikor lesz vége a járványnak, úgy azt sem, hogy a hajózási mániának. Az is lehet, hogy egy új fejezet nyílik a vitorlázás előtt, és egy közkedvelt szabadidős tevékenységgé válik. A tengereken, és óceánokon, pedig bőven akad hely mindenkinek! 
 


érdekesség hír vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonboglár Hajóállomás

A kikötőt 1890-ben helyezték üzembe. Tájolása: NY. A személyhajók a kikötőmedence...

Takli

Takli: vitorlázat Tengeri mérföld (tmf v. M) - kb. 1852 méter.

Génua

A génua az árboc vonalától hátrébb nyúló, nagyméretű orrvitorla.

Code-lobogó

Code-lobogó: a klasszikus jelzõlobogó-ábécé

Dinamikus dőlés

Az oldalt csúszó hajón a tőkesúly vagy az uszony a menetiránnyal szöget zár be, emiatt a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.