Elképsztően drága extrém sportok

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A világ 6 legdrágább extrém sportja, amikhez képest a teniszezés egy olcsó mulatság

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ 6 legdrágább extrém sportja, amikhez képest a teniszezés egy olcsó mulatság


2020/08/15

Ha valakit megkérdezünk, hogy szerinte melyik sport a legdrágább, akkor valószínűleg a teniszt vagy a golfot mondaná. Ám ezeknél vannak jóval drágább sportok. Ezek általában valamilyen extrém sportok, amikhez már az eszközök és a felkészülés is nagyon drága, éppen ezért egy alkalom akár 300 ezer forint is lehet. Most nézzük meg, hogy melyek a világ legdrágább extrém sportjai.

6 legdrágább extrém sport

Heli Skiing-300 ezer forint/csúszás

A sílift alapötletből továbbfejlesztett tevekénység a Heli Skiing, ami az általunk preferált pályákhoz ad egyszerű hozzáférést. A veszélyes ugráshoz egy helikopter viszi fel a sport kedvelőit, lehetőleg minél közelebb a hegy csúcsához, majd a gépből kiugorva kezdődhet a hegyen való száguldás. Ez az extrém sport, nem csak a síelés miatt élvezetes, hanem a helikopterrel való repülés miatt is. Ha valaki ki akarja próbálni a Heli Skiing-et, akkor a képességein és a bátorságán kívül a pénzét is vigye magával, ugyanis egy ilyen ugrás átlagosan 300 ezer forint.

 

Sziklamászás-400 ezer forint

A sziklamászás az egyik legősibb extrém sport, sokan nem is használnak bármi nemű biztosítást vagy speciális eszközöket hozzá. Ez az egyszerűnek tűnő sport könnyen drága mulatsággá válhat. A helyszínre való utazás és szállás már alapból nem olcsó, de a mászáshoz tartozó alapfelszerelés is rengeteg dologból áll, gondolunk itt a cipőre, kötélre, sisakra, hámra és karabinerekre. Ha csak ezeket a létfontosságú eszközöket szerezzük be, akkor körülbelül 400 ezer forintot hagyunk ott a boltba. Persze vannak különböző márkák és minőségek, így a határ a csillagos ég.

 

Bázisugrás-450 ezer forint

A Bázisugrás az a sport, ahol nem szabad spórolni a felszerelés minőségével, a lehető legjobb, legcsúcsabb eszközöket kell beszerezni, mivel ezek fogják megmenteni a mi életünket. Ha nem a megfelelő felszereléssel megyünk neki egy ilyen ugrásnak, akkor azt halálugrásnak is nevezhetjük. Ha érdekel, hogy mi a különbség a Bázisugrás és a Tandemugrás között, illetve furdal a kíváncsiság, hogy mi lehet a 3 legdrágább extrém sport akkor lapozz a következő oldalra!


sportKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Transat Jaques Vabre

Transat Jaques Vabre vitorlás verseny történet A Transat Jaques Vabre egy olyan vitorlás...

Luftkaszni

A luftkaszni jelentése légkamra. Ezek olyan légmentes zárt kamrák a hajóban, amik...

Káptalanfüred Káptalan Vizisport Egyesület

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Káptalan Vizisport...

Felmenetel

A felmenetel a hajó szélirány felé történő irányváltoztatása. A felmenetel szélbeállásig tart.

Havaria

Havaria: erõsszeles, kicsi orrvitorla Jobbcsapás - a hajó jobbcsapáson halad, ha a vitorlába...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.