Elképsztően drága extrém sportok

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A világ 6 legdrágább extrém sportja, amikhez képest a teniszezés egy olcsó mulatság

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ 6 legdrágább extrém sportja, amikhez képest a teniszezés egy olcsó mulatság


2020/08/15
Marx Károly
A világ 6 legdrágább extrém sportja, amikhez képest a teniszezés egy olcsó mulatság
6 legdrágább extrém sport

A Bázisugrás és a Tandemugrás között az a különbség, hogy a Bázisugrásnál nincsen repülőgép vagy helikopter, ami felvisz minket az ugrás helyszínére. A ’bázis’ szó annyit jelent, hogy az ugró egy fix platformról ugrik le, legyen az híd, épület vagy éppen egy szikla pereme 600 méter magason. A felszerelés nem áll túl sok darabból, kell egy ugróruha, sisak és egy ernyő. Az ernyő körülbelül 300 ezer, míg a sisak és a ruha 150 ezer forintba kerül.

 

Wingsuit repülés-1,5 millió forint

A Wingsuit az ejtőernyős ugrás legelitebb szintje. Ilyenkor az ugrók ruháin egy különleges kifeszíthető anyag található a lábaik és a kezeik között, amikkel meghosszabbítják a levegőben töltött időt, és a megtehető távolságot egyaránt. Ez a ruha lehetőséget ad a kormányzásra, és még különböző manővereket is véghez tudunk vinni a zuhanás alatt. Egy ilyen ruhának az alapára közel 450 ezer, és a hozzátartozó ernyő pedig 1 millió forint. Ezen kívül minden ugrásért átlagosan 90 ezer forintot kell fizetnünk.

 

Vízalatti barlangi merülés-2,6 millió forint

Ehhez az extrém sporthoz meglehetősen komoly tudás és felkészülés kell. Már maga az odautazáshoz is egy hajóút szükséges, ami megemeli ennek az extrém sportnak az árát, de ha ezt nem vesszük figyelembe, a sporthoz tartozó alapfelszerelésnek az ára körülbelül 2,6 millió forint. Ez a sport a legextrább felszereléssel és rengeteg háttértudással is nagyon kockázatos. Súlyos testi sérülések és hipotermia a legjellemzőbb veszélyek a búvárokra nézve.

 

Magashegyi hegymászás-29 millió forint

Ha olyan céljaink vannak, hogy meghódítsuk a Föld legmagasabb csúcsait, mint például az Everestet, akkor nem csak fizikailag, de anyagilag is fel kell készülni az alkalomra. A magashegyi hegymászás nem mindenkinek elérhető, a felszerelés ára körülbelül 3 millió Ft, az oxigénpalackok 8,8 millió Ft, teherhordó szolgáltatás 4 millió Ft és a vezetők, társvezetők felbérlése, ami még cirka 10 millió forint. Nem nehéz belátni, hogy ez a legdrágább extrémsport.


sportKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

kemencés ételek

  Kemencés ételek a házias Dunyha Étteremben, valódi melegséggel, ínycsiklandó...

Vízből mentés

Vízből mentés: (=Man Over Bord) a hajóból kiesett személyért ill. tárgyért való gyors...

Torben Grael

Torben Grael Születési hely/idő: 1960.  július 22. Sao Paolo Torben Grael...

Alsóörs - Balatoni Hajózás Zrt. (Hajóállomás-BH)

 A Balatoni Hajózási Részvénytársaság kikötője a Balaton keleti medencéjének...

Fall

lásd: felhúzókötél
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.