notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A leghíresebb utcák a Földön

hirdetes

Ezek a Föld leghíresebb utcái!

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A világ tele van híres utakkal, utcákkal, melyek valamiért kiemelkednek a többi közül. Látványosságukkal, történelmi szerepükkel, de valamiért másak mint a többiek. Ezeket gyűjtöttük most össze!

Ezek a leghíresebb utcák a világon

 

5, Abbey Road

 

Ismerős önöknek ez az út? 

 

És így?

 

 

Így már azért igen, igaz? Nem más, mint a 60-as évek kultusz csapata a Beatles tette híressé, mely 1969-ben megjelent albumának a címét ettől az észak-londoni utcától vette kölcsön. Azóta is turisták milliói jönnek ide és fotóztatják magukat ugyan így, ahogy az egykori banda tagjai tették ezt.

 

4,Hollywood Walk of Fame (Hírességek sétánya)

 

Minden sztárnak az a célja, hogy ide kikerüljön a kéz, vagy a lábnyoma. Ezért dolgoznak egész életükben. Szintén kedvelt turista hely, melyen órákat lehet eltölteni, hogy a kedvenceket meg lehessen találni. Mondjuk ők nem kevesen, már több, mint 2400-an vannak.

hirdetes

 

 

 

Ezek a leghíresebb utcák a világon

 

hirdetes

3, Wall Street

 

Kimaradhat-e ez az utca a felsorolásból? A hely, ahol farkasok laknak és dolgoznak? Nem. A világ kereskedelmi központja ez a hely, ahol sorosk emelkednek ki és zuhannak a pokolba. Ahol válságk robbannak ki. A szűk utca a Broadway-től lefelé fut a Keleti-folyóig. Helyén már a 17.században is utca állt, sőt már a 18. században is kereskedtek itt.

 

 

2, Via Dolorosa

 

Végre egy történelmi jelentőségű út. Nem ugrik be előszörre, hogy miért is olyan híres? Akkor elárulom: ez volt az az út Jeruzsálemben, ahol Jézus haladt, mielőtt keresztre feszítették. Az út mentén a Keresztút 14 stációja látható, mindegyik egy adott történethez vagy eseményhez kapcsolódik.

 

 

 

1, Champs-Elysées

 

Nem lehetett kihagyni Párizs egyik jelképét. Az elegáns és széles sugárút a Place de la Concorde-tól az Arc de Triomphe-ig halad.Rengeteg bolt, üzlet, iroda található itt, amely sok más mellett azért is olyan híres, mert 1975 óta a Tour de France utolsó szakasza hagyományosan a Champs-Élysées-n végződik, a versenyzők 6-8 kört tesznek oda-vissza a sugárúton.

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 195

Átlagos értékelés: 5.0

érdekességek