Óra vitorlázóknak tervezve: Rolex Yacht-Master II, a legjobb óra vitorlázáshoz

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Óra a nyílt vízre: Rolex Yacht-Master II

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Óra a nyílt vízre: Rolex Yacht-Master II


2019/09/26
VN

A Rolex neve már rég óta tekintély a vitorlás világban. Nem csoda, hiszen a márkának már egészen 1950-től nem kis köze van a vitorlás sporthoz.  Ez az örökség ihlette a Yacht-Master II óráját, amit gondos szakértelemmel kifejezetten vitorlás versenyekre terveztek. Az egyedülálló design és megjelenés a vitorlázás minden szerelmesét levesz a lábáról.

A legjobb óra vitorlázáshoz: Rolex Yacht-Master II

Egy óra a nyílt tengerre

 

A Rolex Yacht-Master II. tervezésénél a fő szerepet nem a design, a stílus, vagy a színvilág jelentette, bár ezekre is odafigyeltek, hanem hogy megfeleljen a tengerészek mindennemű elvárásának. Olyan funkciók kaptak helyet ebben a szerkezetben, amik a vitorlások igényeit a lehető legnagyobb mértékben képesek kielégíteni. Ebben az órában a világon elsőként megtalálható egy programozható, mechanikus memóriával rendelkező visszaszámláló. Ennek köszönhetően lehetségessé válik a vitorlásversenyek kritikus induló szakaszában a pontos szinkronizáció. Az említésre sem méltó, hogy természetesen vízálló.

 

Aprólékos design, akár egy vitorlás hajó esetében

 

Természetesen a funkciókon kívül a megjelenés terén is a vitorlázáshoz kapcsolódik az óra. Külső designjét a Maxi jachtok ihlették: technológia, elegancia, teljesítmény kiegyensúlyozott kombinációja. Az óra vonalai nemcsak áramvonalasak, hanem funkcionálisak is. Külső elemei, mind-mind összefüggésben állnak a hajó egy-egy alkatrészével. A nyomógombok a csörlőkre hasonlítanak, a visszaszámláláskor forgatható funkciógyűrű pedig a kormánykerekekre. Ráadásként az órának a neve is úgy jelenig meg a lünettán, mint a hajókon a nevek. Aprólékos, nagy odafigyeléssel készített elegáns darab, ami minden vitorlázó tetszését elnyeri minden bizonnyal.

 

Pontosság mindenekelőtt

 

A vitorlás versenyek alapvetően a gyorsaságra vannak kiélezve, így nem véletlen, hogy az idő múlása, illetve annak pontos nyomon követése létfontosságú kérdés. A Rolex mérnökei éppen ezért összesen 35 000 órát töltöttek el az óra funkcióinak tökéletesítésével, ami nem volt hiába való. Az órán az idő tárolása mechanikusan történik, így lehetőség van arra, hogy a visszaszámláló összehangolható legyen a verseny hivatalos visszaszámlálójával. 

A legjobb vitorlás óra: Rolex Yacht-Master II

 

A különleges lünetta

 

A Rolex Yacht-Master II lünettája 60 perces skálával rendelkezik és két irányba forgatható. 18 karátos aranyból vagy 950-e platinából készült, amihez Cerachron betét társul. A síkból kiemelkedő, számok és a beosztások vonalai kitűnő kontrasztot alkotnak a matt jellegű, homokfúvott háttérrel. A funkciógyűrű is rendkívül fontos eleme a modellre jellemző egyedülálló összhangnak, a mellett, hogy lehetővé teszi a versenyzőknek, hogy kiszámítsák a két bója között eltelt időt.

 

Az egyedülálló osyterflex fémszíj

 

A Yacht-Master a Rolex által kifejlesztett, és szabadalmaztatott Osyterflex fémszíjat kapott, amelyet egy titánium és nikkel ötvözetéből készült rugalmas fémkapocs rögzít. Nagy mértékben ellenálló a természeti hatások ellen, ennek következtében rendkívül tartós. A szíj belseje   a kényelem érdekében hosszanti párnázással rendelkezik, amit szintén szabadalom véd. A véletlen kinyílás megelőzése érdekben pedig a biztos záródásért 18 karátos Everose arany Oysterlock biztonsági csat felel.
           


divat luxus vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kiülés

Erős szélben a jollék megdőlnek és mivel nincs tőkesúlyuk, nekünk kell stabilizálni. Ezt...

Legénybúcsú helyszín Budapest

Íme, egy méltán híres legénybúcsú helyszín Budapesten!. Természetesen a...

Pütting

A pütting nem más, mint a hajókon a vantni rögzítő verete.

Peilung

 Peilungnak hívjuk a vitorlás versenyeken, a kreuz bójához kirakott terelő bóját.

Téli esküvő

A téli esküvő manapság fénykorát éli, hiszen egyre több pár kezdi felismerni a téli...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.