notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

1 évig hánykolódott a nyílt tengeren és csak egy év után került elő

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A világ legnagyobb túlélője

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ legnagyobb túlélője


2014/06/13
Petra

Azt hinnénk, hogy ilyen csak a filmekben létezik, de nagyon úgy néz ki, hogy ez tényleg megtörtént. Egy mexikói férfi több mint egy évet hánykolódott a tengerem és túlélte, ami felér egy csodával!

1 év tengeren való hánykolódást élt túl ez a fréfi
Jose Salvador Alvarengo végzetes kalandja 2012 szeptemberében kezdődött, amikor kiment a mexikói partokra halászni egy fiatalabb ismerőse társaságában. Vesztüket egy vihar okozta, ami kisodorta őket a nyílt tengerre, ahonnan nem találtak vissza, sőt, szárazföldet se láttak. Jose halászattal kereste a kenyerét, ezért számára nem volt ismeretlen a vizek világa, viszont a tengeren, ahonnan nem látni a partokat, még ő se tudta feltalálni magát, ezért eltévedtek. Próbáltak szárazföldet keresni, de nem tudták, hogy kell tájékozódni a nyílt tengeren, ezért csak még messzebbre sodorhatták magukat.

 

1 év tengeren való hánykolódást élt túl ez a fréfi

José elmondásából kiderült, hogy fiatal társa körülbelül másfél hónap után adhatta fel a küzdelmet és meghalt – valószínűleg kiszáradt. Bár halálának időpontját nem lehet pontosan megmondani, mert másfél hónap után valószínű, a halász az időben való tájékozottságát is elvesztette. José viszont szívósan kitartott. Bár megfordult a fejében az öngyilkosság, de úgy látszik, az életösztöne erősebb volt. Nyers halakat, teknősöket és esővizet fogyasztott – így menekült meg a kiszáradástól és az éhhaláltól. Viszont ha más nem maradt, akkor a saját vizeletét is megitta.

 

1 év tengeren való hánykolódást élt túl ez a fréfi

A halász több mint 9000 kilométert hánykolódhatott a tengeren, mire végre meglátta a Marshall-szigetek partját. Amikor észrevette a szárazföldet, kiúszott és ahogy végre évek múlva szilárd talajt érzett a lába alatt, azonnal el is aludt. Amikor felébredt, már nem volt egyedül: egy antropológus talált rá és pár helyi lakos, akiket igencsak megrémített a látvány. Így José története pozitív véget ért, mert csodával határos módon megmenekült.

 

Viszont történetében sokan kételkednek, mert hiányosnak találják. Ha mindez igaz, amit elmesélt, valószínű, ő a világ legnagyobb túlélője. De sokan képtelenségnek tartják, hogy bárki is élve visszatérjen egy ilyen kalandból. Aki személyesen találkozott Joséval, az se hisz neki teljesen, viszont a férfin látszott, hogy nem kevés időt töltött a tengeren, ami meg is viselte – annak ellenére, hogy nem volt sovány. A helyi hatóságok vizsgálódnak az ügyben, hogy vajon igaz lehet-e az, amit a férfi elmesélt? Ha igaz, akkor ő minden idők egyik legnagyobb túlélője.

 hajóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Spinakker

Spinakker - Hátszélvitorla, az orrvitorlák egy speciális fajtája, könnyû/közepes szélre...

Préselés

Préselésnek hívjuk, ha szél ellen vitorlázunk (kreuzolunk) és jobban szél felé tartunk a...

Kerékpártúra a Balatonon, Alsóörsi indulással

Ha gyakorlott kerékpárosok vagyunk, vagy akár több hetet is lent tudunk tölteni a Balatonnál,...

Trevor Millar

Trevor Millar vitorlás edző életrajz Írországban született. A mai nappal bezárólag 25...

Hafenmeister

Hafenmeister (ejtsd:háfenmájszter): kikötőmester
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.