notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

1 évig hánykolódott a nyílt tengeren és csak egy év után került elő

hirdetes

A világ legnagyobb túlélője

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Azt hinnénk, hogy ilyen csak a filmekben létezik, de nagyon úgy néz ki, hogy ez tényleg megtörtént. Egy mexikói férfi több mint egy évet hánykolódott a tengerem és túlélte, ami felér egy csodával!

1 év tengeren való hánykolódást élt túl ez a fréfi

Jose Salvador Alvarengo végzetes kalandja 2012 szeptemberében kezdődött, amikor kiment a mexikói partokra halászni egy fiatalabb ismerőse társaságában. Vesztüket egy vihar okozta, ami kisodorta őket a nyílt tengerre, ahonnan nem találtak vissza, sőt, szárazföldet se láttak. Jose halászattal kereste a kenyerét, ezért számára nem volt ismeretlen a vizek világa, viszont a tengeren, ahonnan nem látni a partokat, még ő se tudta feltalálni magát, ezért eltévedtek. Próbáltak szárazföldet keresni, de nem tudták, hogy kell tájékozódni a nyílt tengeren, ezért csak még messzebbre sodorhatták magukat.

 

1 év tengeren való hánykolódást élt túl ez a fréfi

José elmondásából kiderült, hogy fiatal társa körülbelül másfél hónap után adhatta fel a küzdelmet és meghalt – valószínűleg kiszáradt. Bár halálának időpontját nem lehet pontosan megmondani, mert másfél hónap után valószínű, a halász az időben való tájékozottságát is elvesztette. José viszont szívósan kitartott. Bár megfordult a fejében az öngyilkosság, de úgy látszik, az életösztöne erősebb volt. Nyers halakat, teknősöket és esővizet fogyasztott – így menekült meg a kiszáradástól és az éhhaláltól. Viszont ha más nem maradt, akkor a saját vizeletét is megitta.

 

1 év tengeren való hánykolódást élt túl ez a fréfi

A halász több mint 9000 kilométert hánykolódhatott a tengeren, mire végre meglátta a Marshall-szigetek partját. Amikor észrevette a szárazföldet, kiúszott és ahogy végre évek múlva szilárd talajt érzett a lába alatt, azonnal el is aludt. Amikor felébredt, már nem volt egyedül: egy antropológus talált rá és pár helyi lakos, akiket igencsak megrémített a látvány. Így José története pozitív véget ért, mert csodával határos módon megmenekült.

 

Viszont történetében sokan kételkednek, mert hiányosnak találják. Ha mindez igaz, amit elmesélt, valószínű, ő a világ legnagyobb túlélője. De sokan képtelenségnek tartják, hogy bárki is élve visszatérjen egy ilyen kalandból. Aki személyesen találkozott Joséval, az se hisz neki teljesen, viszont a férfin látszott, hogy nem kevés időt töltött a tengeren, ami meg is viselte – annak ellenére, hogy nem volt sovány. A helyi hatóságok vizsgálódnak az ügyben, hogy vajon igaz lehet-e az, amit a férfi elmesélt? Ha igaz, akkor ő minden idők egyik legnagyobb túlélője.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Pöff

Pöffnek hívjuk a hirtelen szélerősödést, széllökéseket. A balatoni szelek nagyon pöffösek. Tovább

Topfény

Topfény: horgonyzáskoz bekapcsolt körbevilágító fehér fény. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 144

Átlagos értékelés: 5.0

hajó