Az intel új Core M processzoraira épülő ultrabookkal jelentkezett az Asus

hirdetes

Asus ZenBook UX305 – a MacBook méltó ellenfelet kapott

Gábor
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2011-ben az Intel új kategóriát teremtett az Ultrabook-kal, amely mára egyet jelent a könnyű és vékony notebook fogalmával. A gyártók egymást túllicitálva probálnak minél nagyobb tudású hardvereket beletuszkolni minél vékonyabb házakba. Az Intel nemrégiben bemutatt Core M processzorai a maguk 4,5 wattos TDP (Thermal Design Power) értékével új dimenzióba emelik ezt a versenyt.  A mozgó alkatrészek nélküli, passzív hűtéses laptopok reális lehetőséggé váltak.

Az Asus újdonsága a jelenlegi legvékonyabb ultrabook

A nagy gyártók közül elsőként az Asus jelentkezett ilyen laptoppal, mely első ránézésre sok hasonló vonást mutat a MacBook Air-rel. A ZenBook UX305 egy tetszetős, teljesen fém házat kapott ízlésesen lekerekített sarkokkal, ami az eleje felé keskenyedik. A 12,3 mmilliméteres vastagságával a ZenBook UX305 vélhetően a jelenleg kapható legvékonyabb notebook, melyhez 1,2 kilogrammos súly társul, ami a 45 wattórás akkumulátort figyelembe véve komoly technológia bravúr.


Csatlakozókban nem szenved hiányt az Asus újdonsága, a három darab USB 3.0 aljzat komoly előnyt jelent az ultrabookok világában, ehhez társul még egy micro HDMI és hangkimenet, beépített SD kártyaolvasó, az ethernet port viszont hiányzik róla. Ennek áthidalására az Asus egy USB-s átalakítót mellékel. Az Intel által szállított beépített wifi adapter ac-s és és a bluetooth modul sem hiányzik a felszereltségből. 3G és 4G modem lehetőségéről nem tesz említést a gyártó.

hirdetes

 

A ZenBook UX305 kétféle felbontású 13,3 hüvelykes kijelzővel érhető el. Már a szerényebb tudású 1920x1080 pixeles kijelző is remek választás, de az igazán brutális képi élményt a Samsung által szállított 3200x1800 pixeles IPS kijelző nyújtja. Mindkét kijelző matt felületű, amiért hatalmas dícséret illeti az Asust.

Ha további részleteket szeretnél megtudni a gépről kérlek lapozz a következő oldalra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
kreatív

Szótár

Kávézó Budapesten

A tökéletes kávézó Budapesten mindenkinek más jelent, abban azonban egyetérthetünk, hogy a... Tovább

Hekk

Mi is az a hekk és mi az a csacsihal? Sokan mondják, a hekk, mint hal nem is létezik.... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes