Íme a valenciai Művészetek és Tudományok városának a 7 része!

hirdetes

A valenciai Művészetek városa 7 szemet gyönyörködtető látványossága!

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Művészetek és Tudományok városa Spanyolország harmadik legnagyobb városában, Valenciában található. A spanyol nagyvárosban rengeteg látnivaló várja az odalátogatókat, amelyek közül egy a hatalmas művészeti komplexum is. Pontosabban hét elemből tevődik össze ez a terület, amelynek hivatalos elnevezése Ciudad de las Artes y las Ciencias. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mégis milyen elemei vannak a Művészetek városának.

Megmutatjuk a valenciai Művészetek városa 7 részét!

Spanyolország rendkívül híres meleg áramlatokkal rendelkező, napsütötte tengerpartjairól, de nem szabad figyelmen kívül hagynunk művészeti és kulturális örökségeit sem. A Művészetek városa Valencia legmodernebb és egyben legfontosabb célpontja a turisták számára, amely Valencia jól megközelíthető központi részén helyezkedik el. A komplexum 350 ezer négyzetkilométernyi látnivalót rejt magában, amelyet 7 fő részre lehet bontani. Lássuk a Művészetek és Tudományok városának elemeit!

1. L'Hemisfèric (Planetárium)

A Művészetek városának első épülete a L'Hemisfèric, azaz a Planetárium, amelyet a „Tudás szemének” is neveznek a helyiek. A komplexum hármas funkciót tölt be. Megtalálható benne egy modern, korszerű 3D-s IMAX moziterem, egy planetárium, és egy lézerszínház is. Az épület a körülötte található tükrös aljú medencének és a feszített víztükörnek köszönhetően egy teljes szemre emlékeztető formát ad ki.

hirdetes

 

L'Hemisfèric

 

2. El Museu de les Ciències Príncipe Felipe (Fülöp herceg Tudományos múzeum)

Magyarra fordított nevén a Fülöp herceg Tudományos múzeum egy interaktív múzeum, amely egy bálna csontvázára hasonlít leginkább. Az épület három emeletes, amelynek legtöbb emeletén inkább a szórakozás formáit lehet megismerni, mintsem a tudományokat. A földszinten a helyi kosárlabdacsapat pályája és termei találhatók. Az első emeleten a Turia kert csodálható meg, a másodikon különféle tudományos kiállításokat tartanak, míg a harmadik emeleten az úgynevezett „Kromoszóma Erdő” található, amely az emberi test DNS szekvenálását mutatja. Ezen a szinten még olyan kiállítások kaptak helyet, mint a Zero Gravity, a Space Academy és a Marvel Superheroes.

hirdetes

 

Fülöp herceg Tudományos múzeum

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
2019 legjobb ár/értéket biztosító hajótársaságai

2018-11-22

2019 legjobb ár/értéket biztosító hajótársaságai

Sokan álmodoznak arról, hogy egy életre szóló hajóúton töltsék el következő nyaralásukat, azonban a legtöbben az anyagiakra hagyatkozva szét sem mernek nézni az opciók között. Habár az ilyen hajókázások valóban nem a legolcsóbb mulatságok, nem egy hajótársaság kínálja minőségi szolgáltatásait az átlagár alatt.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Futtatás

Futtatásnak nevezzük ha széllel szembeni haladáskor, ha a hajó és a vitorlázat által... Tovább

Fénymásoló bérlés

Nagyobb összegű beruházás és hitelfelvétel nélkül olyan készüléket használhat, ha a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes