Christian Jagodzinski, a szigetek kereskedője

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A privát szigetek adta lehetőségek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A privát szigetek adta lehetőségek


2020/09/24
Marx Károly
A privát szigetek adta lehetőségek
Privát sziget

A Katafanga-sziget 

A Katafanga-sziget valamivel nagyobb, mint a Miami-i Fisher-sziget. 2000-ben Jagodzinski 50% -os befektetőként vásárolt be a projektbe, a földtulajdonosok pedig a másik 50% -os tulajdonrésszel rendelkeztek. 2001 és 2004 között elkezdték a sziget infrastruktúráját, ideértve a kifutópályát, a víztározót, az áramot, a mólót, a körutat és az építkezések megtisztítását.

 

Christian Jagodzinski első tervei 

Jagodzinski azt tervezte, hogy passzív befektető lesz, évente csak egyszer látogat el személyes előrehaladási jelentés és az élvezet céljából. Amikor megvásárolta ezt a fidzsi projektet, félelem nélküli volt. Tapasztalata volt villák építésében Miamiban, és ezt sikeresen meg is tette. Az volt a tervük, hogy 20 villát építenek, amelyekről úgy vélték, hogy nem kell márkanevet viselniük, amíg az 5 csillagos szolgáltatásokat nyújtják. Először 300 munkás számára kellett munkavállalói, de ahogy teltek az évek, Jagodzinski megtudta, hogy helyszíni csapata nem tudta célba vinni a projektet. Így aztán belépett, és 2010-ben maga építette az első villát, amelyet az évek során alkalmanként ki is használt. 

 

Christian Jagodzinski viszonya a szigettel

Ma már Jagodzinski csak tovább akar lépni és el akarja adni a Katafanga-szigetet, mivel fő üzleti gondjai az Egyesült Államokban és Európában vannak. Soha nem akarta a saját szigetét, mint exkluzív magánszökést, mivel ő elsősorban üzletembernek vallja magát. Ugyanazt a potenciált látja a szigetbe, mint 17 évvel ezelőtt, amikor először fektetett be Katafangába. De ez a sziget túl messze van ahhoz, hogy személyesen felügyelje. Ma kilépési tervének részeként 20 millió dolláros kedvezményes árat kér a Katafanga-szigetért, amely magában foglalja a nyers szigethez hozzáadott infrastruktúrát, amely önmagában könnyen elképzelhető, hogy ennyibe kerülhet. Az első villa megépítése előtt a szigetet 44 millió dollárra becsülték, és az új építkezés befejeztével a ez az érték 250 millió fölé ment. Végül is a Red Bull milliárdos Fidzsi-szigete körülbelül 250 millió dollár értékű lett, amikor befejezte 15 villájának építését az idilli paradicsomában.
 


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fonyód Vitorláskikötő Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt. Keresztes...

Kiel

A kiel(ejtsd: kíl) a hajó tőkesúlya. A kielt nem lehet felhúzni, a hajót ellensúlyozza,...

Aliga - Club Aliga

Club Aliga Vitorláskikötő bemutatása: A Club Aliga kikötő a Balaton keleti...

Veret

Veretnek hívjuk a hajó fémből készült alkatrészeit.

Blokk

A Blokk meghatározását lásd a csiga szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.