notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A rugalmas jövő: a Samsung hajlítható okostelefonjai - Samsung fejlesztés hajlítható OLED

hirdetes

A rugalmas jövő: a Samsung hajlítható okostelefonjai

Szita Lili
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha ez a hír igaz, akkor valószínűleg a repülő autó sem lehet olyan távoli álom. A Samsung ugyanis bejelentette, hogy a világon elsőként, hajlítható ultravékony okostelefon gyártásába kezd.

A hajlítható jövő - Samsung

 

A szinte nevetségesen futurisztikusnak ható berendezések állítólag törhetetlenek és emellett jóval könnyebbek és vékonyabbak lesznek jelenlegi versenytársaiknál, piacra dobásuk 2013 közepére tervezett.
Egy másik, a technika világában szárnyra kapott döbbenetes híresztelés szerint a Samsung olyan fejlesztéseket vitt véghez, amelynek eredményeképpen az úgynevezett OLED kijelzők megjelenése is várható, a következő éves Szórakoztató Elektronikai Kiállításon januárban.
hirdetes
És nem úgy, mint a mostani, elterjedt LED-es mobilkijelző, az OLED (organic light emitting technology - szerves fénykibocsátó technológia) saját fény kibocsátására képes. A beépített fénykibocsátás tulajdonképpen pedig azt jelenti, hogy a designerek az üveget teljes mértékben mellőzhetik, az OLED ugyanis igazából bármiből lehet, a fém fóliától kezdve a polimer műanyagig bezárólag. És úgy tűnik a jövő a hajlítható dolgoké: mivel az OLED kijelzők képlékeny anyagból, ultravékony kivitelben is előállíthatóak.
hirdetes
Valójában a legutolsó Szórakoztató elektronikai kiállításon a Samsung egy olyan prototípust mutatott be, amelyik csupán 0,3 mm vékony volt, és amelyet hengerformára lehetett alakítani, minden különösebb nehézség nélkül. Őszinte érdeklődéssel várjuk milyen gyakorlati előnyöket, alkalmazásokat kínál az új technológia, már azon kívül, hogy kétségtelenül figyelemfelkeltő és egyedi.
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 230

Átlagos értékelés: 5.0

kiállítás