A siker 6 titka: így érd el a célodat 6 egyszerű lépésben- A siker 6 titka, amivel nagyon hamar elérheted a célodat, bármi is legyen az

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A siker 6 titka, amivel nagyon hamar elérheted a célodat, bármi is legyen az

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A siker 6 titka, amivel nagyon hamar elérheted a célodat, bármi is legyen az


2020/11/10
VN

Legyen szó karrierről, hobbiról, vagy más, személyes célokról, a legtöbben szeretnének sikeresebbé válni valamiben. A sikerrel kapcsolatban azonban számos tévhit kering a köztudatban, amelyek távol tartják az embereket attól, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból. A következőkben a siker 6 titkáról olvashatsz, amelyekkel te is hamarabb elérheted majd célodat.

A siker 6 titka

1. A siker titkai: A siker nem az IQ-tól függ

Gyakori tévhit, hogy a legsikeresebb emberek a legokosabbak is egyben. Ez valójában távol áll az igazságtól, amit Anders Ericsson, a Florida Állami Egyetem pszichológus professzorának egyik kutatása is bizonyít. Ericsson szerint sok esetben konkrét előnyt jelenthet az, ha valaki nem zseni.

 

Ezt a meglepő kijelentését kutatásai eredményeivel magyarázza. Ericsson elit sakkjátékosokat tanulmányozott, amikor rájött, hogy az IQ és a siker között valójában nincs összefüggés. Sőt, az alacsonyabb IQ-val rendelkező játékosok gyakran sikeresebbek voltak. De miért?

 

A magyarázat az, hogy az alacsonyabb IQ-jú játékosok úgy érezték, hogy nagyobb hátrányban vannak az elképesztő intelligencia hiányában, ezért sokkal keményebben dolgoztak sakktudásuk elmélyítésén. Ezzel szemben a születetten zseniális játékosok azért veszítettek többször, mert nem érezték szükségét, hogy megerőltessék magukat játék közben. Az erőfeszítés tehát gyakran felülmúlja az IQ-t.

 

Egy másik kutatás, amelyet a Carnegie Foundation bonyolított le arra jutott, hogy az emberek sikereinek 85%-a interperszonális, tehát emberek közötti készségeiktől függ. Az „emberintelligencia” e szerint sokkal fontosabb, mint az IQ.

 

2. A siker titkai: 10 ezer órányi gyakorlás szükséges

A gyakorlás a siker egy másik elengedhetetlen hozzávalója. Malcolm Gladwell sikeres embereket tanulmányozott Outliers című könyvéhez, és rájött, hogy a világ vezető szakértői nem természetesen ügyesek vagy tehetségesek. Egyszerűen csak rengeteget gyakorolnak minden egyes héten, amíg el nem érik az áhított 10 ezer órányi gyakorlatot.

 

Egy népszerű elmélet szerint 10 ezer órán keresztül kell gyakorolnod valamit, hogy igazi mesterré válj benne. Ennyi gyakorlás bárkinek elegendő kell legyen, hogy igazán értsen ahhoz, amit csinál.

 

Ez az egyik fő dolog, ami elválasztja a sikeres embereket azoktól, akik sosem hajlandók változtatni középszerű tudásukon. Azok, akik naggyá szeretnének válni, elegendő önfegyelemmel rendelkeznek, hogy időt szánjanak az életükből a gyakorlásra.

 

Készen állsz te is időt áldozni rá, hogy mesterré válj valamiben? Ez nem egyik napról a másikra történik, de nem is muszáj drasztikus változtatásokat beiktatnod életedbe hozzá. A lényeg, hogy minden héten szánj egy jó adag órát a gyakorlásra, és ne hagyd abba!

 

3. A siker titkai: Fel kell tudnod ismerni az emberek rejtett érzelmeit

Amellett, hogy több ezer órát szánsz technikai készségeid élezésére, ne felejtsd el emberismeretedet is fejleszteni. Ha szeretnéd megérteni a körülötted lévő embereket (ami a siker egyik fontos feltétele), akkor tudnod kell, hogy hogyan olvasd le róluk a különböző érzelmek rejtett, alig észrevehető jeleit. Ezek a hangnemben, az arckifejezésben és a testbeszédben is megmutatkoznak.
 

A további titkokért lapozz a következő oldalra!


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Detre Dia

Detre Dia, szörf olimpikon Lásd itt: Detre Diána

Rendezvénytermek Budapesten

A tökéletes rendezvénytermek Budapesten olyan helyszínen helyezkednek el, ami távol esik a...

Hotel Balatonfenyves

Hotel Balatonfenyves – Kényeztető nyugalom egy meghitt, csöndes helyen, a...

Kipufogófüst színe

A kipufogófüst színe számos hibára utalhat egy autó esetében. Éppen ezért, ha az autód...

Karabíner

A karabíner rugós csat, elengedhetetlen felszerelés a hajósok és túrázók számára....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.