A siker 6 titka: így érd el a célodat 6 egyszerű lépésben- A siker 6 titka, amivel nagyon hamar elérheted a célodat, bármi is legyen az

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A siker 6 titka, amivel nagyon hamar elérheted a célodat, bármi is legyen az

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A siker 6 titka, amivel nagyon hamar elérheted a célodat, bármi is legyen az


2020/11/10
VN
A siker 6 titka, amivel nagyon hamar elérheted a célodat, bármi is legyen az
A siker 6 titka

4. A siker titkai: Tudd, hogy hogyan vallj kudarcot

A legsikeresebb emberek elfogadják a kudarc lehetőségét. Ennek az a logikája, hogy a kudarcból rengeteget tanulhatunk, és tanulás nélkül nincs siker. A kudarcra való reakciód az, ami meghatározza, hogy egy pozitív, vagy egy negatív dologként tekintesz rá.

 

Dan Coyle, a The Talent Code szerzője szerint, ha nagy célokat tűzöl ki magad elé, akkor csupán próbálkozásaid 50-80%-ában kellene sikeressé válnod. Ez elsőre nem hangzik túl jó tanácsnak, de kudarcaid mind motivációként szolgálhatnak, és segíthetnek kreatív megoldásokkal előállni a jövőben fellépő problémákra.

 

Valahányszor kudarcot vallasz, mindig tekints vissza tetteidre. Próbáld meg kideríteni, hogy mi okozta a bajt és igyekezz előállni olyan megoldásokkal, amelyek segítenek a jövőben elkerülni az ilyen eseteket. Ha kell, jegyezd fel minden egyes kudarcodat és azok elemzéseit, hogy könnyű legyen visszatekinteni rájuk.

 

5. A siker titkai: Keress valakit, aki felelősségre von

A siker tehát nem kis munka eredménye, azonban nem is egyedül kell végigcsinálod mindezt.

 

Al Gore egyszer azt mondta:
„Ha gyorsan akarsz menni, menj egyedül! Ha messzire akarsz jutni, menj együtt másokkal!”

 

Ez a mondat tökéletesen rávilágít a siker egyik legfontosabb jellemzőjére, mégpedig arra, hogy egyedül lehetetlen elérni.

 

Függetlenül attól, hogy sikeres szülő vagy sikeres cégvezető szeretnél-e lenni, legalább egy másik személyt kell találnod magad mellé, aki mentorál és/vagy felelősségre von téged. Ez a személy megosztja veled saját tapasztalatait, és segít elkerülni azokat a hibákat, amibe ő már belefutott egyszer. Nem számít, hogy ki ez a valaki – a lényeg, hogy olyan akadályokat küzdött már le, amik előtted is állnak, és hogy motiválni tud téged arra, hogy a legtöbbet hozd ki magadból.

 

6. A siker titkai: A határozott testbeszéd önbizalmat ébreszt

Még ha több ezer órát is gyakorolsz, találsz egy jó mentort és megtanulod értelmezni az emberek érzelmeinek apró jeleit, akkor sem feltétlenül biztos, hogy sikeressé válsz majd.

 

Hogy miért? Mert az igazán sikeres embereknek, a vezéregyéniségeknek nyertesekre jellemző testbeszédük van. Ezek az emberek kitöltik a körülöttük lévő teret. Amikor ezt tesszük, akkor azt érezzük, hogy ahhoz a helyhez tartozunk. Ez a hovatartozás-érzet önbizalmat ad, és elhisszük magunkról, hogy sikeresek lehetünk.

 

A British Columbiai Egyetem kutatói rájöttek, hogy miután a sportolók megnyernek egy versenyt, sokkal kitárulkozóbb testbeszédük lesz, míg a vereségek után letört testbeszédet mutatnak. Ha tehát úgy szeretnél kinézni, mint egy győztes, akkor húzd ki magad, állj stabilan a lábaidon, dülleszd ki a mellkasodat és emeld fel a fejedet. Minél több önbizalmat mutat tested, annál magabiztosabbnak tűnsz majd mások szemében!
 


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bumvilla

Bumvilla – a bum alátámasztására szolgáló összecsukható favilla

Balatonfűzfő - Vitorlázó Sportegyesület

A balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület kikötője közforgalmú, 86 kikötő- és 3...

Vendée Globe

Vendée Globe vitorlás verseny - Elméletben egyszerű Elméletben a Vendée Globe egy...

Russel Coutts

 Russel Coutts Russel Coutts Új Zélandon, Wellingtonban született 1962. március...

Dinghy

A dinghy (ejtsd: dingi) az uszonyos hajó, vagy mentőcsónak angol neve.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.